Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Πράσινο» νησί ο Αϊ-Στράτης

Σχέδιο για ενεργειακή κάλυψη μόνο από ανανεώσιμες πηγές

Στον Αϊ-Στράτη θα πραγματοποιηθεί τελικά το πείραμα του πρώτου «πράσινου» νησιού στην Ελλάδα, που θα καλύπτει δηλαδή το σύνολο των ενεργειακών του αναγκών αποκλειστικά από τον ήλιο και τον άνεμο.Το νησάκι των 260 κατοίκων- γνωστό στους παλαιότερους ως τόπος εξορίας- κέρδισε τις υποψηφιότητες της Μήλου, της Νισύρου και της Τήλου που επίσης είχαν συμπεριληφθεί στη λίστα του υπουργείου Ανάπτυξης επειδή συγκέντρωναν κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές, όπως αποδοχή της τοπικής κοινωνίας, μικρή έκταση, λιγοστός πληθυσμός, για να αποτελέσουν το πρώτο greek green island.

Τα όπλα του Αϊ-Στράτη έναντι των άλλων, χάρη στα οποία και κέρδισε τη μάχη, ήταν αφενός η πολύ μικρή έκτασή του (μόλις 42 τετραγωνικά χιλιόμετρα)- που σημαίνει ότι το κόστος των επενδύσεων θα είναι μικρό, επομένως και ο χρόνος υλοποίησής τους- και αφετέρου ότι παλαιότερα η Κοινότητα του νησιού μαζί με τη Νομαρχία Λέσβου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είχαν προχωρήσει σε τεχνικο-οικονομική μελέτη για να αντιγράψουν το πετυχημένο δανέζικο μοντέλο του νησιού Σάμσο, το οποίο καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες του από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Το γεγονός αυτό, ότι είχε γίνει δηλαδή παλαιότερα μια σχετική προεργασία, μέτρησε επίσης στα θετικά του Αϊ-Στράτη έναντι των ανταγωνιστών του.Σήμερα, μια παλιά πετρελαϊκή μονάδα της ΔΕΗ καλύπτει τις ανάγκες του Αϊ-Στράτη σε ρεύμα- κοντά στο 1 ΜW- ενώ με ενέργειες της κοινοτικής αρχής εγκαταστάθηκε προ ενός έτους μια μικρή ανεμογεννήτρια ισχύος 25 κιλοβάτ, γεγονός που στην πράξη λίγο συμβάλλει στην απεξάρτηση του νησιού από το ρυπογόνο πετρέλαιο.

Στην... εξορία το πετρέλαιο το 2010Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν πως το σύνολο της επένδυσης αναμένεται να ανέλθει μόνο σε 3 εκατ. ευρώ και ότι θα αφορά μόνο τεχνολογίες ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών. Την περίοδο αυτή εκπονείται η οριστική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με στόχο μετά το καλοκαίρι να προκηρυχθούν οι πρώτοι διαγωνισμοί και μέχρι το τέλος του 2010 να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, ώστε το νησί να στείλει στην... εξορία διά παντός το πετρέλαιο. Με την αποπεράτωση των έργων, οι ιθύνοντες φιλοδοξούν ο Αϊ-Στράτης να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο, καθώς θα είναι το μοναδικό νησί, διεθνώς, το οποίο δεν θα είναι διασυνδεμένο με εθνικό ηλεκτρικό δίκτυο και θα καλύπτει 100% τις ενεργειακές του ανάγκες από τον ήλιο και τον άνεμο.

Ανάλογες πρωτοβουλίες ανέλαβαν στο παρελθόν και άλλες χώρες, όπως η Γερμανία με το νησί Πέλβορμ (75% αιολική και ηλιακή), η Ιρλανδία με το νησί Ράθλιν (75% αιολική) και η Γαλλία με το Ρεΐνιόν (55% νερά και βιομάζα).Βέβαια, το πιο γνωστό «πράσινο» νησί παγκοσμίως είναι το Σάμσο της πρωτοπόρου στα ΑΠΕ Δανίας, όπου 4.400 κάτοικοι καλύπτουν τις ανάγκες τους μόνο από αιολικά πάρκα, ηλιακή ενέργεια και βιομάζα, ενώ στόχος σύντομα είναι να κινούν τα αυτοκίνητά τους αποκλειστικά με βιοκαύσιμα.
Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters