Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Ρόλο «ηγεμόνα» στο Αιγαίο διεκδικεί η Αγκυρα

Κυριακή, 15.03.09

Ο ρολος του περιφερειακού «χωροφύλακα» ή της τοπικής «υπερδύναμης» είναι ο μεγαλύτερος στόχος της Τουρκίας. Με κάθε ευκαιρία διεκδικεί το… χρίσμα, κυρίως από τις ΗΠΑ, εκμεταλλευόμενη τη στρατηγικής σημασίας γεωγραφική της θέση αναφορικά με τις εξελίξεις στο καυτό πεδίο της Μέσης Ανατολής.

Αναζητώντας οδό διαφυγής από το Ιράκ, η Ουάσιγκτον προσεγγίζει την Αγκυρα αναθερμαίνοντας τις διμερείς σχέσεις.Η συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, που θα πιστοποιηθεί μάλιστα σε κορυφαίο επίπεδο με την επίσκεψη στην Αγκυρα του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στις αρχές Απριλίου, αλλά και η χρονική συγκυρία κατά την οποία εκδηλώνεται το «φλερτ» αυτό προκαλούν μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό στην ελληνική κυβέρνηση. Κι αυτό, γιατί, όχι μόνο σπάει σε βάρος της Ελλάδας την παράδοση ο Αμερικανός πρόεδρος να επισκέπτεται ταυτόχρονα και τις δύο χώρες, αλλά από αύριο και μέχρι τέλος Μαρτίου η Τουρκία σε συνεργασία με τέσσερις νατοϊκές χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Ολλανδία και Βέλγιο) πραγματοποιεί μεγάλη αεροναυτική άσκηση στο Αιγαίο.

Ασκηση της οποίας ο σχεδιασμός είναι προκλητικός, με σαφείς ενδείξεις αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σε θάλασσα και αέρα, όπως τονίζεται σε απόρρητη στρατιωτική έκθεση που έχει στη διάθεσή του ο ΕΤ.Κ.

Ανησυχία για κρίσηΔιπλωματικοί και στρατιωτικοί κύκλοι εκφράζουν τον κίνδυνο, η Τουρκία, με ανεβασμένο το ηθικό και από τη μη παραίνεση της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, για αλλαγή της τουρκικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο, να επιχειρήσει στο πλαίσιο της άσκησης «Ηγεμών» να στήσει σκηνικό «θερμού επεισοδίου» ή κρίσης, ως μια ακόμη ένδειξη της φιλοδοξίας της για ανάληψη ρόλου περιφερειακής δύναμης. Ως ευνοϊκότερο πεδίο να προβάλει κατά τρόπο προβοκατόρικο τις αξιώσεις της η Αγκυρα στο Αιγαίο, πηγές του Πενταγώνου «βλέπουν» τη φάση της άσκησης με το σενάριο της έρευνας και διάσωσης.

Βάσει του σχεδιασμού της άσκησης «Ηγεμών» η Τουρκία αμφισβητεί την αρμοδιότητα της χώρας μας να παράσχει υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης εντός του FIR Αθηνών και έχει δηλώσει παράνομα, αυθαίτερα και μονομερώς ως τομέα ευθύνης της την περιοχή που εκτείνεται ανατολικά του 25ου μεσημβρινού (διχοτομεί, δηλαδή, το Αιγαίο και θεωρεί το μισό δικό της), περιλαμβάνοντας και σε αυτόν και όλα τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αρχιπελάγους.

Ορίζει επίσης η Τουρκία υπεύθυνο διαχειριστή της κυκλοφορίας στο μισό Αιγαίο, περιοχή την οποία απεικονίζει (με διαφορετικό χρώμα) ως «τουρκικό τομέα θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης», το εθνικό της στρατηγείο, του Εσκί Σεχίρ.

Η έρευνα και διάσωση δεν είναι, ωστόσο, η μοναδική αξίωση που προωθεί μέσω της άσκησης η Τουρκία. Αμφισβητεί επίσης το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου των 10 ν.μ.Σε κάθε σχετική αναφορά χρησιμοποιεί στο σχεδιασμό της άσκησης τον όρο «airspace over the national waters» αντί του «national airspace», σε μία προσπάθεια να καταδείξει, αλλά και να πείσει τους νατοϊκούς συμμέτοχους στην άσκηση «Ηγεμών» ότι το εύρος του εναέριου χώρου της Ελλάδας συμπίπτει με τα χωρικά της ύδατα των 6 ναυτικών μιλίων. Η Αγκυρα αμφισβητεί και τα όρια του FIR Αθηνών (αν και δεν φαίνεται να δεσμεύει περιοχές στα όρια των δύο FIR, όπως αρχικά είχε προγραμματίσει), ενώ κάνει λόγο για αποστρατικοποιημένα ελληνικά νησιά (όλα του Ανατολικού Αιγαίου), καλώντας τα συμμαχικά ιπτάμενα μέσα να μην πετούν πάνω από αυτά.

Με τη συμμετοχή των χωρών ΗΠΑ, Βρετανίας, Ολλανδίας και Βελγίου στην άσκηση «Ηγεμών», η Τουρκία στοχεύει στη νομιμοποίηση των αξιώσεών της στο Αιγαίο. Το αν θα τα καταφέρει είναι το μεγάλο ερώτημα. Στρατιωτικοί κύκλοι είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι. Πιστεύουν πως οι τέσσερις χώρες μπορεί να μην απέσυραν τη συμμετοχή τους, όπως η Ελλάδα επιθυμούσε, αλλά θα τηρήσουν την προφορική διαβεβαίωση που έδωσαν μέσω των υπουργών Αμυνάς τους στον Ελληνα ομόλογό τους κ. Β. Μεϊμαράκη ότι «δεν θα λάβουν μέρος στα σημεία της άσκησης που θίγουν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα». Σημειώνεται πως η Βρετανία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη στρατιωτική συνδρομή, ενώ το Βέλγιο θα συμμετάσχει μόνο με προσωπικό.

Στο «κόκκινο» το Πεντάγωνο.

Σε τέσσερις φάσεις και σε αρκετές περιοχές του Αιγαίου θα διεξαχθεί από 16-31 Μαρτίου η μεγάλη τουρκική αεροναυτική άσκηση «Ηγεμών», στην οποία θα συμμετάσχουν στρατιωτικές δυνάμεις από τις τέσσερις συμμαχικές χώρες. Η Αγκυρα με διάφορα τρικ προσπαθεί να της προσδώσει νατοϊκό χαρακτήρα. Οι επιτελείς του Πενταγώνου επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε δύο από τις συνολικά έξι περιοχές που δέσμευσαν με ΝΟΤΑΜ (τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή) οι Τούρκοι και στην ημερομηνία 23 με 31 Μαρτίου.

Πρόκειται για τις περιοχές νότια, νοτιοανατολικά της Ρόδου, όπου μεταξύ άλλων θα γίνουν και γυμνάσια με τη συμμετοχή υποβρυχίων, και την περιοχή μεταξύ Σάμου και Χίου, όπου θα πλεύσουν τουρκικά πλοία και σχεδόν όλος ο συμμαχικός στόλος (12 πλοία). Στην περιοχή αυτή, και συγκεκριμένα στον κόλπο του «Ντογκανμπέι», θα γίνουν αποβατικές ενέργειες, ενώ υπάρχει σχέδιο για δραστηριότητα έρευνας και διάσωσης. Πέραν των δύο αυτών περιοχών, έχουν δεσμευθεί επιπλέον τέσσερις που βρίσκονται νοτιοδυτικά της Σκύρου, νοτίως της Ικαρίας, μεταξύ Κυκλάδων και Κρήτης και δυτικά της Τήλου.

Η κάθε φάση της άσκησης (16-18, 19-22, 23-29 και 30-31 Μαρτίου) θα πραγματοποιείται σε ορισμένες περιοχές. Οι δύο τελευταίες φάσεις, πάντως, θα έχουν πεδίο διεξαγωγής μεταξύ Σάμου και Χίου.Ο αριθμός των τουρκικών πλοίων και αεροσκαφών που θα συμμετάσχει στην «Ηγεμών» είναι άγνωστος, ενώ η συμμαχική δύναμη θα αποτελείται από συνολικά 12 πλοία και καθόλου αεροσκάφη. Νοτίως της Ρόδου και μέχρι την Κύπρο πλέουν ήδη δύο υποβρύχια, δύο φρεγάτες, δύο ελικοπτεροφόρα, δύο αποβατικά σκάφη και δύο πλοία γενικής υποστήριξης, οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν με ένα αντιτορπιλικό, η Ολλανδία με μία φρεγάτα, ενώ το Βέλγιο έχει αποστείλει προσωπικό.
Πηγή:http://www.e-tipos.com/newsitem?id=80535

Σχόλιο: Είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας με τα απαραίτητα μέσα επιτήρησης ελέγχου και διάσωσης στο Αιγαίο. Η Τουρκία έχει κάνει άλματα στον τομέα με τον πλήρη εκσυγχρονισμό των μέσων της.

Πρέπει άμεσα αν αγοραστούν τα 15+2 Super Puma και τα Αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας. Ειδικά στον τομέα των αεροσκαφών η κατάσταση είναι απλώς ΤΡΑΓΙΚΗ.

Μπορεί η χώρα να περνάει δύσκολη οικονομική περίοδο αλλά η ενίσχυση με μέσα είναι ΕΠΕΝΔΥΣΗ για το μέλλον. Επίσης η επάρκεια σε μέσα θα κάνει ευκολότερο και αποτελεσματικότερο το κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters