Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Περιμένοντας τους Σουηδούς.... (Ε.Ε και ΗΠΑ ή Φίδια και Ύαινες)

Κυριακή, 29.03.09
Συμπτώματα κόπωσης εμφανίζει η ελληνική διπλωματία μέσα στη δίνη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της αλλαγής συσχετισμών στο διεθνές περιβάλλον. Οι κραδασμοί στις ελληνογερμανικές σχέσεις και η αδυναμία αλλαγής της ατμόσφαιρας στην επικοινωνία με την Ουάσιγκτον είναι η κορυφή του παγόβουνου, στην αθέατη πλευρά του οποίου κρύβεται η υποβάθμιση της διεθνούς εικόνας και αξιοπιστίας της χώρας.

Τα επιθετικά δημοσιεύματα στο βρετανικό Tύπο για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η εναντίωση της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στο ελληνικό βέτο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και ο ισχυρισμός του βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Φιλ Γκόρντον ότι στην Κύπρο υπάρχει «τουρκική παρουσία» και όχι κατοχή δημιουργούν προβληματισμό και ανησυχία.

Στο προσκήνιο γίνεται προσπάθεια αποδραματοποίησης των δυσμενών δεδομένων που πολλαπλασιάζονται στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Στο παρασκήνιο, ωστόσο, έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για αναθεωρήσεις τακτικής και χειρισμών. Διπλωματικές πηγές εκφράζουν φόβους για την ερχόμενη σουηδική προεδρία της Ε.Ε. (θα ξεκινήσει τον Ιούνιο) και προβλέπουν ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού θα αναληφθεί διπλή πρωτοβουλία για το Σκοπιανό και το Κυπριακό. Κατά τις ίδιες εκτιμήσεις, η επόμενη προεδρία της Ε.Ε. θα επιδιώξει τον καθορισμό έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ε.Ε.-ΠΓΔΜ, ανεξαρτήτως της τύχης του προβλήματος της ονομασίας, και επίλυση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου μέχρι το τέλος του έτους, όταν θα αποφασιστεί το μέλλον των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Εντονες πιέσεις
Η επιμονή της Αγκυρας να μην επεκτείνει την τελωνειακή σύνδεση στην Κυπριακή Δημοκρατία, παρά το γεγονός ότι αυτό αποτελεί προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η ενταξιακή της διαδικασία, αναμένεται να προκαλέσει πιέσεις από πολλές πλευρές για επίλυση του Kυπριακού με συνθήκες κατεπείγοντος.

Η πανηγυρική εμφάνιση του Αμπντουλάχ Γκιουλ στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα ήταν απολύτως ενδεικτική της επιθυμίας ισχυρών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να απαλλαγεί η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας από το «βαρίδι» του Κυπριακού και να αντιμετωπιστεί με όρους πολιτικούς:

Δηλαδή με βάση τις δυνατότητες οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας, στη βάση της νέας διατλαντικής σχέσης που θα διαμορφωθεί, με καθοριστική τη συμμετοχή της Αγκυρας. Αλλωστε, είναι μείζον ζήτημα και για το ΝΑΤΟ και για την Ε.Ε. να μην παρεμποδίζεται άλλο η συνεργασία μεταξύ τους λόγω της τουρκικής αντίθεσης στη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ευρωπαϊκή άμυνα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, παράγοντες της ελληνικής διπλωματίας προβληματίζονται για επερχόμενες διπλωματικές αναταράξεις.Ο προβληματισμός επιτείνεται λόγω της ραγδαίας αναβάθμισης των αμερικανοτουρκικών σχέσεων και της σημασίας που αποδίδει η νέα αμερικανική διπλωματία στα θέματα μειονοτήτων.

Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι η εξωτερική πολιτική της διοίκησης Ομπάμα στην περιοχή θα επικεντρωθεί στα μειονοτικά ζητήματα υπό το πρίσμα αντιλήψεων κατά τις οποίες η Συνθήκη της Λωζάννης είναι παρωχημένη και πρέπει να ξεπεραστεί.

Αλλωστε, ανάλογο μήνυμα στέλνει και η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης με ψήφισμα το οποίο πρόκειται να περάσει από την Ολομέλεια στο τέλος Απριλίου.Στις 31 Μαρτίου η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθεί με την Αμερικανίδα ομόλογό της Χίλαρι Κλίντον στη Χάγη, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Αφγανιστάν.

Εκεί δεν αποκλείεται να έχει η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τετ-α-τετ με τον Κύπριο ομόλογό της κ. Μ. Κυπριανού, προκειμένου να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις της σχεδιαζόμενης επίσκεψης του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην Ουάσιγκτον. Θα ακολουθήσει η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στα γαλλογερμανικά σύνορα (3-4 Απριλίου) και η Σύνοδος Ε.Ε.-ΗΠΑ στην Πράγα (5 Απριλίου), στο περιθώριο των οποίων θα επιδιωχθεί η πραγματοποίηση της πρώτης συνάντησης Ομπάμα-Καραμανλή.
ΣΠΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Πηγή:http://www.e-tipos.com/newsitem?id=82775

Η Ελλάδα πλέον βάλλεται από παντού και επίσημα. Ακόμα και μες την Ευρωπαϊκή ένωση οι <<εταίροι>> μας δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα.
Κάθε εθνικό μας θέμα έχει βαλτώσει και καθημερινά μαθαίνουμε και για μια νέα διπλωματική ήττα. Άφησαν την Τουρκία να αλωνίζει όπου και όποτε θέλει.

Οι καλοί μας σύμμαχοι και φίλοι (νέος όρος για τα φίδια) εκτός του ότι αβαντζάρουν έως και προσκυνούν την Τουρκία, παράλληλα υιοθετούν και ενισχύουν κάθε κράτος παρία στα Βαλκάνια και προσπαθούν να τινάξουν στον αέρα όλες τις συνθήκες δίνοντας χώρο σε ένα σωρό αλλά προβλήματα. Ανύπαρκτες μειονότητες, Προσπάθεια ανεξαρτησίας της Κρήτης, υπονόμευση κάθε εθνικού ζητήματος, διαβολή και δυσφήμιση τη Ελλάδας με κάθε διαθέσιμο μέσο.... και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Με λίγα και απλά λόγια επιδιώκουν την διάλυση της ΕΛΛΑΔΑΣ στο πρότυπο της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Σε αυτήν την προσπάθειά τους βέβαια έχουν και τους εδώ συμμάχους τους.
Τους σύγχρονους Εφιάλτες όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του που παίζουν το πιο βρώμικο παιχνίδι κατά της πατρίδος μας προδίδοντας και ξεπουλώντας τα πάντα.

Μια μερίδα του ΠΑΣΟΚ που είναι όλα τα φιλό.... εκτός από φιλελληνική.

Και τέλος η ανυπαρξία της υπάρχουσας κυβέρνησης και κυρίως της Θεοδώρας Μητσοτάκη ή Ντόρας που στο βωμό των μικροκομματικών επιδιώξεών της και της προσκόλλησης της στο αμερικάνικο άρμα διέλυσε και καταβαράθρωσε την Ελληνική εξωτερική πολιτική και απαξίωσε την διπλωματία.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters