Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2009

Παρέλαση… λαθρομεταναστών πνίγει το Αγαθονήσι

Σάββατο, 28.03.09
Οι τέσσερις μαθητές του Δημοτικού και οι πέντε του Γυμνασίου, στο βορειότερο άκρο των Δωδεκανήσων, το Αγαθονήσι, είδαν την παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην τηλεόραση. Στο ακριτικό νησί των 150 κατοίκων που απέχει μια ανάσα από τα τουρκικά παράλια τα παιδιά δεν σήκωσαν φέτος, για πρώτη φορά σε εθνική επέτειο, την γαλανόλευκη.«Hταν μια απόφαση - διαμαρτυρία για να φέρουμε την Πολιτεία αντιμέτωπη με τις ευθύνες της στο μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Δεν αντέχουμε άλλο. Οι μετανάστες, σε καθημερινή βάση, είναι διπλάσιοι από τους κατοίκους», λέει στον ΕΤ ο δήμαρχος Αγαθονησίου, Ευάγγελος Κοττορός.

Στα 13 τετραγωνικά χιλιόμετρα, τόση είναι η έκταση του νησιού, μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2009, αποβιβάστηκαν 715 λαθρομετανάστες.Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο Φαρμακονήσι – δεν έχει κατοίκους και φυλάσσεται για εθνικούς λόγους από τον Στρατό, αλλά και στη Σύμη, της οποίας η τουριστική εικόνα πλήττεται από τις καραβιές των λαθρομεταναστών.Αφγανοί, Ιρακινοί, Σομαλοί και Παλαιστίνιοι, είναι η ταυτότητα των απόκληρων της ζωής, που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον.
Στο Αγαθονήσι δεν υπάρχει λιμενική αρχή. «Υπάγεται στη δικαιοδοσία της Πάτμου, όπου το ένα και μοναδικό πλωτό που διαθέτει η υπηρεσία τους περισσότερους μήνες είναι ανενεργό λόγω βλάβης», λέει ο κ. Κοττορός, ο οποίος ζητά την ίδρυση λιμενικού σταθμού.Στη Σύμη οι κάτοικοι λένε ότι τα σύνορα είναι αφύλακτα. Ο δήμαρχος, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, σε πρόσφατη επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ζητά τη συνδρομή του υπουργείου Εθνικής Αμυνας με τη μόνιμη περιπολία σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού. «Αίτημά μας είναι η ενίσχυση του υπολιμεναρχείου Σύμης με προσωπικό και η ίδρυση τμήματος δίωξης λαθρομετανάστευσης».

Δεδομένου ότι στα νησιά αυτά δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για την υποδοχή και τη φιλοξενία όλων αυτών των ανθρώπων, επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες: Στη Σύμη στοιβάζονται στο προαύλιο του αστυνομικού τμήματος μέχρι και 180 άτομα, στο Αγαθονήσι άλλοι τόσοι. Κι όλα αυτά σε καθημερινή βάση, μέχρι η Αστυνομία να προχωρήσει στην ταυτοποίηση των στοιχείων των λαθρομεταναστών και να μεταφερθούν σε μεγαλύτερα νησιά της Δωδεκανήσου και στην Αθήνα.Ιατρικές εξετάσεις για μολυσματικές ασθένειες δεν γίνονται, αφού τα αγροτικά ιατρεία δεν έχουν τις απαραίτητες υποδομές. Ούτε τα τρόφιμα επαρκούν για να σιτίσουν επαρκώς εκατοντάδες ανθρώπους, παρά τη φιλοτιμία των κατοίκων.«Εχουμε πλέον σηκώσει τα χέρια ψηλά. Το ανατολικό Αιγαίο έχει πνιγεί από τους λαθρομετανάστες. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας, δεν έχει ενισχυθεί το λιμενικό σώμα», λέει στον ΕΤ ο νομάρχης Δωδεκανήσου, κ. Ιωάννης Μαχαιρίδης. Ο ίδιος επισημαίνει μια σημαντική, κατά τη γνώμη του, παράμετρο: «Οι τουρκικές αρχές δεν εφαρμόζουν τις διακρατικές συμφωνίες. Εμείς αναρωτιόμαστε:Είναι άραγε όσοι αποβιβάζονται στο Φαρμακονήσι και στο Αγαθονήσι οικονομικοί μετανάστες;».

Λύση στο πρόβλημα της ΠάτραςΛύση

για το στεγαστικό πρόβλημα των 3.000 περίπου Αφγανών λαθρομεταναστών που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στην Πάτρα ετοιμάζει ο υπ. Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να προχωρήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες στην κατασκευή σύγχρονου καταυλισμού σε περιοχή κοντά στο Ρίο, όπου εκεί θα μπορούν να ζήσουν οι Αφγανοί λαθρομετανάστες σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Ο καταυλισμός που θα στηθεί θα είναι στο μοντέλο των καταυλισμών των σεισμοπλήκτων, όπου οι αλλοδαποί θα μένουν σε σκηνές και θα υπάρχουν κοντέινερ που θα λειτουργούν ιατρεία, μαγειρεία και φαρμακεία και βέβαια τουαλέτες και λουτρά. Οι αλλοδαποί θα σιτίζονται καθημερινά δωρεάν και θα τους προσφέρεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Η λύση αυτή που ετοιμάζει το υπ. Εσωτερικών είναι προσωρινή, καθώς έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο Δρέπανο για την κατασκευή Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Μεταναστών. Το Κέντρο θα μπορεί να φιλοξενήσει περί τους 1.000 λαθρομετανάστες κάτω από αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.
Γ. ΜΑΝΟΥΣΑΚΑΚΗΣ

Οι αριθμοί

5,5 ναυτικά μίλια από τα παράλια της Μικράς Ασίας απέχει το Φαρμακονήσι.
3 ναυτικά μίλια απέχει η Σύμη και 8 ναυτικά μίλια το Αγαθονήσι.
15.314 λαθρομετανάστες εντόπισαν οι λιμενικές αρχές το 2008.
3 φορές μεγαλύτερος, σε σχέση με το 2007, είναι ο αριθμός των λαθρομεταναστών που συνέλαβε το 2008 το Λιμενικό.
30% του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. στα Δωδεκάνησα ασχολείται με τη φύλαξη και τις ανάγκες των συλληφθέντων λαθρομεταναστών
.
Πηγή:http://www.e-tipos.com/newsitem?id=82700

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...