Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009

Προστασία του οικοσυστήματος της Καρπάθου

Περιορισμούς στη ναυσιπλοϊα και στις δραστηριότητες στην ηπειρωτική χώρα θέτει η υπουργική απόφαση, με την οποία η χερσαία και ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου (και της βραχονησίδας Σαρία) κηρύσσονται ως Περιοχή Οικοανάπτυξης Ολύμπου Ν. Καρπάθου.
Η νέα προστατευόμενη περιοχή έχει έκταση 155.000 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 53.000 στρέμματα είναι θαλάσσια έκταση και τα υπόλοιπα 102.000 η χερσαία χώρα. Οπως επεσήμανε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς που υπέγραψε την απόφαση, στον συγκεκριμένο χώρο διαβιούν πολλά φυτά και ζώα, μεταξύ δε αυτών και η σπάνια μεσογειακή φώκια «Μονάχους-Μονάχους» που θεωρείται επαπειλούμενο είδος.
Πλούσια είναι επίσης η ορνιθοπανίδα καθώς και τα αλιευτικά αποθέματα και γενικά το θαλάσσιο οικοσύστημα του νησιού. Ιδιαίτερα επισημαίνονται τα λεγόμενα υποθαλάσσια λιβάδια της Ποσειδωνίας.
Με την υπουργική απόφαση, η ευρύτερη περιοχή χωρίζεται σε δύο βασικές ζώνες προστασίας και σε επιμέρους ζώνες και ορίζονται οι επιτρεπόμενες χρήσεις και δραστηριότητες.

Απαγορεύονται οι παρεμβάσεις ευρείας κλίμακας όπως και οι μεγάλες τουριστικές μονάδες καθώς και η εγκατάσταση μεγάλων βιομηχανιών που υπάγονται στην Οδηγία Σεβέζο.

Απαγορεύεται επίσης κάθε φθορά της αυτοφυούς βλάστησης και του εδάφους στα δάση και στις δασικές εκτάσεις, η απομάκρυνση των φυτοφρακτών, η διάθεση ανεπεξέργαστων λυμάτων ή βιομηχανικών αποβλήτων, η απόθεση αδρανών ή τοξικών υλικών, οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων με αποθηκευτική ικανότητα άνω των 300 κ. μ., τα πετροχημικά και χημικά προϊόντα, κάθε είδους αλλοίωση της ακτής και του πυθμένα της θάλασσας, η διέλευση πετρελαιοφόρων και οποιουδήποτε πλωτού μέσου που μεταφέρει επικίνδυνα τοξικά ή ραδιενεργά φορτία.

Κατ` ξαίρεση επιτρέπεται η διέλευση πετρελαιοφόρων για τον ανεφοδιασμό της κοινότητας Ολύμπου.
Οι επιτρεπόμενες δραστηριότητες πρέπει να συνοδεύονται από περιβαλλοντική αδειοδότηση, ενώ η δόμηση επιτρέπεται στη βάση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και με άδεια της Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου. Επιτρέπονται ήπιες τουριστικές εγκαταστάσεις και ο εναλλακτικός τουρισμός.
Πηγή:http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=28912&type=22

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...