Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΥΕΝ- Σύσκεψη για την υδροδότηση νησιών του Αιγαίου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύσκεψη για την υδροδότηση νησιών του Αιγαίου

Το πρόγραμμα υδροδότησης δεκατριών (13) νησιών του Αιγαίου από μονάδες αφαλάτωσης, βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, επί της οδού Φιλελλήνων, υπό την προεδρία του ΥΕΝΑΝΠ κ.Αναστάση Παπαληγούρα.

Εκ μέρους του Υπουργείου παρέστησαν ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστος Κουρούσης και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ τα νησιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκπροσώπησαν οι Δήμαρχοι Αμοργού και Καλύμνου κ. κ Φωστιέρης και Ρούσσος, η Δήμαρχος Χάλκης κα Παναγή και οι Κοινοτάρχες Κουφονησίων κ. Λουδάρος, Θηρασιάς κ. Χάλαρης, Κιμώλου κ. Μαγκανιώτης και Σικίνου κ. Συρίγος.

Ο κ. Παπαληγούρας εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμπορεύεται στο αναπτυξιακό αυτό πρόγραμμα μείζονος σημασίας για τη μόνιμη αντιμετώπιση του προβλήματος ύδρευσης των νησιών αλλά και την γενικότερη ανάπτυξή τους. Τόνισε επίσης, ότι, η υδροδότηση των νησιών, μαζί με την ακτοπλοΐα, αποτελούν τις πρώτες προτεραιότητες του Υπουργείου. Υπογράμμισε δε ότι με το πρόγραμμα, και τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξοικονομούνται πολύ σημαντικά ποσά τα οποία διατίθενται πλέον σε άλλους εξίσου κρίσιμους τομείς για την Ανάπτυξη του Αιγαίου και τη βελτίωση της καθημερινότητας των νησιωτών (Υγεία, Πολιτισμός, Εκπαίδευση).

Το έργο, για το οποίο, από μέρους του Υπουργείου, έχει γίνει ήδη η σχετική προεργασία και έρευνα αγοράς, θα κατασκευαστεί με αυτοχρηματοδότηση από τον ανάδοχο ή τους αναδόχους σε κατάλληλα οικόπεδα την χρήση των οποίων θα παραχωρήσουν οι τοπικοί Δήμοι. Το ΥΕΝΑΝΠ αναλαμβάνει την υποχρέωση να αγοράζει εγγυημένη ποσότητα πόσιμου νερού για 10 χρόνια και μάλιστα σε τιμή που θα είναι μικρότερη από το ένα τρίτο της σημερινής τιμής αγοράς του μεταφερόμενου νερού. Μετά την πάροδο της 10ετίας η Μονάδα αφαλάτωσης θα περιέχεται στον τοπικό Δήμο. Η ποιότητα του πόσιμου νερού θα είναι των υψηλότερων προδιαγραφών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Υπουργός κάλεσε τους εκπροσώπους των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να καταθέσουν τις βελτιωτικές τους παρατηρήσεις και προτάσεις και τάχιστα να εξασφαλίσουν την έγκριση των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων. «Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί, να μην προδώσουμε αυτή την πρωτοβουλία, αυτή την εξαιρετική ευκαιρία για την Ανάπτυξη της Νησιωτικής μας Πολιτικής», κατέληξε ο κ. Παπαληγούρας.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα νησιά Αμοργός, Δονούσα, Κουφονήσια, Ηρακλειά, Θηρασιά, Φολέγανδρος, Κίμωλος, Σίκινος, Χάλκη, Μεγίστη, Λειψοί, Πάτμος και Κάλυμνος
Πηγή:http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=7414755

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...