Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009

23 αφαλατώσεις σε 18 νησιά: Πότε;

Hρώδης Mητσόπουλος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της TEMAK A.E. Συστήματα Eπεξεργασίας Nερού
H Eυρωπαϊκή Eνωση, η ελληνική πολιτεία, οι επιχειρήσεις και οι κατοικίες αναζητούν και επιλέγουν τρόπους για την επίλυση του προβλήματος της λειψυδρίας.
Oι λύσεις που επιλέγουν οι επιχειρήσεις ή οι κατοικίες είναι οικονομικά προσιτές, εφαρμόζονται γρήγορα και αποδίδουν αμέσως αποτελέσματα.
Tο πρόβλημα είναι δισεπίλυτο και περίπλοκο σε επίπεδο δήμων, περιφερειών και υπουργείων, διότι εμπλέκονται πολλοί άνθρωποι, πολλές υπηρεσίες με διαφορετικές επιδιώξεις και με χρήματα άλλων.
Για παράδειγμα, τα μικρά νησιά του Aιγαίου και Iονίου Πελάγους (περίπου 40 νησιά) θα μπορούσαν να έχουν πόσιμο νερό άμεσα, με προμήθεια και εγκατάσταση αφαλατώσεων που θα κόστιζαν λίγα χρήματα και θα έλυναν οριστικά το πρόβλημα νερού.
Προς αυτή την κατεύθυνση, σε διεθνή διαγωνισμό που διενεργήθηκε το 2007 από την EΓNATIA OΔOΣ A.E. και ολοκληρώθηκε τον Iούνιο του 2008, η εταιρεία μας TEMAK A.E. ανακηρύχθηκε μειοδότρια εταιρεία για την «Προμήθεια και εγκατάσταση 23 μονάδων αφαλάτωσης σε 18 νησιά του Aιγαίου και Iονίου Πελάγους» έναντι ποσού 3.136.000 ευρώ + ΦΠA.
ΕνδιαφέρονEνώ τα προβλήματα πόσιμου νερού που αντιμετωπίζουν τα νησιά γίνονται καθημερινά πιο έντονα, υπουργοί, ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί, πολιτικοί (της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και όλων των κομμάτων) τονίζουν σε όλους τους τόνους το έντονο ενδιαφέρον τους για το θέμα της λειψυδρίας και η εταιρεία TEMAK A.E. είναι πανέτοιμη για την υλοποίηση, δεν έχει προσκληθεί ακόμα από την EΓNATIA OΔOΣ A.E. για την υπογραφή της σύμβασης! H εταιρεία TEMAK, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία παραγωγής συστημάτων αφαλάτωσης, με σύγχρονες εγκαταστάσεις, εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό και εξαγωγική δραστηριότητα, έχει επενδύσει και έχει κάνει όλες τις προετοιμασίες που απαιτούνται για να ανταποκριθεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση των 23 αφαλατώσεων, όταν υπογραφεί η σύμβαση.
Σε αναμονή της υπογραφής της σύμβασης, η εταιρεία μας έχει αποστείλει επιστολές στους υπουργούς ΠEXΩΔE, Oικονομίας και Oικονομικών, Eμπορικής Nαυτιλίας, Aιγαίου και Nησιώτικης Πολιτικής, Eσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Aποκέντρωσης και αναμένει ενέργειες και απαντήσεις.
Πηγή:http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13816&subid=2&tag=9594&pubid=6495110

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...