Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009

Έβαλαν τους Τούρκους να <<φυλάνε>> το ΑΙγαίο!

9-Μαρ-2009 Απο ΕΠΙΚΑΙΡΟ

Πριν από μερικά χρόνια θα γινόταν αντιληπτό μόνο ως κακόγουστο αστείο ή το πολύ, ως θεωρία συνομωσίας νοσηρών εγκεφάλων, που πάντα βλέπουν δάκτυλους σκοτεινών «ανθελληνικών» κέντρων…Όμως φαίνεται ότι ήγγικεν η ώρα να το ακούσουμε και ως σοβαρή πρόταση και μάλιστα από επίσημα χείλη…Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα φρουρούν τα… ελληνικά σύνορα!Ναι, καλά διαβάσατε.Ας δούμε λοιπόν ένα ακόμη από τα παράδοξα που μας επιφυλάσσει η εποχή της παγκοσμιοποίησης….

Ποιοι θα είναι… οι φύλακες του Αιγαίου
Το «SeaBOSS» είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων της ΕΕ.
Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό σύστημα αποτελούμενο από αισθητήρες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) και δορυφορικές εφαρμογές, τα οποία θα δίνουν real time εικόνα για το τι συμβαίνει στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Για να το πούμε απλά, όταν το σύστημα λειτουργήσει δεν θα μπορεί να κινηθεί ούτε βάρκα χωρίς να γίνει αντιληπτή από τους διαχειριστές του δικτύου.
Τον συντονισμό του έργου έχει αναλάβει η ελληνική κρατική εταιρεία ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία) και την υλοποίησή του μία πολυεθνική κοινοπραξία από εταιρείες 15 διαφορετικών χωρών.
Ως εδώ θα ήταν όλα καλά, αν στον κατάλογο των εταιρειών δεν φιγουράριζε η τουρκική κρατική αμυντική βιομηχανία Aselsan, καθώς και η ισραηλινή Israel Aerospace Industries.
Και οι δύο εταιρείες είναι ειδικευμένες στην κατασκευή και συντήρηση συστημάτων συλλογής πληροφοριών, που χρησιμοποιούνται στην κατασκοπεία από μυστικές υπηρεσίες πολλών χωρών.
Αν τελικά το πρόγραμμα υλοποιηθεί από αυτή την κοινοπραξία, αυτές οι εταιρείες θα συμμετέχουν και στον έλεγχο των θαλάσσιων συνόρων της ΕΕ, που όμως είναι και τα ελληνικά σύνορα.

Η αλληλογραφία με το Λιμενικό
Μία ελληνική κρατική εταιρεία, λοιπόν, η σημαντικότερη αμυντική βιομηχανία της χώρας μας -η ΕΑΒ- όπως φαίνεται από το παρακάτω έγγραφο, ζητά από το Λιμενικό Σώμα να διαθέσει δύο αξιωματικούς για να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση του προγράμματος.
Το Λιμενικό Σώμα απαντά ότι βρίσκει την πρόταση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και δηλώνει ότι διαθέτει τους αξιωματικούς που ζητήθηκαν.

Τι είναι η Aselsan
Πρόκειται για κρατική τουρκική εταιρεία, της οποίας κύριος μέτοχος είναι ο Τουρκικός Στρατός σε ποσοστό 80%.
Η εταιρεία, όπως φαίνεται και από την ιστοσελίδα της, είναι ειδικευμένη στην κατασκευή επικοινωνιακών συστημάτων, σε συστήματα ασφαλείας επικοινωνιών, ραντάρ, δορυφορικά συστήματα πληροφοριών, μικροηλεκτρονικά και άλλα οπλικά συστήματα εν γένει.
Βάζουν τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα

Το ζήτημα που προκύπτει, ωστόσο, είναι μέγα και δεν αφορά μόνο την ελληνική άμυνα και ασφάλεια αλλά και την ευρύτερη εφαρμογή των πολιτικών ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

-Δεδομένου ότι το πρόγραμμα SeaBOSS προορίζεται να ελέγχει τα θαλάσσια σύνορα της ΕΕ, ώστε να αντιμετωπιστεί κυρίως η λαθρομετανάστευση και οι μεταφορές παράνομων φορτίων και ναρκωτικών,
- Δεδομένου ότι ο Τουρκικός Στρατός, που είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας, έχει εμμέσως εμπλακεί και σε υποθέσεις ναρκωτικών, αλλά και θεωρείται άμεσα εμπλεκόμενος στα δίκτυα λαθρομετανάστευσης και παράνομης μεταφοράς ανθρώπων από την Ασία και την Αφρική προς την Ευρώπη, καθώς και σε δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος,
Εύλογα προκύπτει το ερώτημα: Βάζουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα;

Πρέπει να σημειωθεί ότι, εκτός από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, στην υπόθεση εμπλέκεται το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Τελικά, οι πληροφορίες λένε ότι κάποιοι στο Λιμενικό κατάλαβαν την… «πατάτα» και το πρόγραμμα δεν έχει προχωρήσει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής…

Οι ίδιες πηγές λένε ότι η υπόθεση έφτασε μέχρι το Μαξίμου, όπου προκάλεσε την οργή ορισμένων συμβούλων του πρωθυπουργού.

(Πηγή: Zougla.gr)

2 σχόλια:

  1. εσεις εκει στα ακριτικα νησακια μας τα ματια σας δεκατεσερα...οι λεγομενοι λαθρομεταναστες δεν ειναι τιποτα αλλο απο εισβολεις που σκοπο εχουν να αλοιωσουν τον ελληνικο κοινωνικο ιστο.
    μην αφησετε τα ιερα χωματα της πατμου να μολυνθουν απο τους ταχα κακομοιρους εισβολεις.
    ...στην πατινο στου απολου θα παω να στησω τεντα,για να περνουν οι κοπελιες να πιανω την κουβεντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 104 τα μάτια μας Μάνο. Εδώ είμαστε και φυλάμε τις Θερμοπύλες μας. Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...