Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009

Τουρκική πρόκληση εν μέσω «Ηγεμών»

«Φόνος παρουσία μαρτύρων» έλαβε χώρα πριν λίγη ώρα στους ουρανούς του Αιγαίου.

Τουρκικά μαχητικά, υπό τα όμματα των συμμαχικών δυνάμεων, οι οποίες ας σημειωθεί κρατούν την ενδεδειγμένη στάση όλο αυτό το διάστημα κατά το οποίο βρίσκονται στο Αιγαίο, προχώρησαν σε υπέρπτηση πάνω από τους Φούρνους.
Πιο συγκεκριμένα στις 14:58 τουρκικός σχηματισμός 8 αεροσκαφών (4 F-16 και 4 F-4) εισήλθε εντός του FIR Αθηνών νοτίως της νήσου Σάμου. Στις 15:00 πραγματοποιήθηκε υπέρπτηση 2 εκ των F-4 άνωθεν της νήσου των Φούρνων σε ύψος 2.000 ποδών.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά νοτίως των Φούρνων και εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 15:21 από την ευρύτερη περιοχή μεταξύ Σάμου και Χίου. Είναι σαφές πως η τουρκική προβοκατόρικη συμπεριφορά έχει ως στόχο να «ρυμουλκήσει» τις συμμαχικές δυνάμεις σε ενέργειες οι οποίες θα «νομιμοποιούσαν» την τουρκική επιθετικότητα και θα έθεταν υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία.
Το ενθαρρυντικό στην όλη υπόθεση είναι πως οι ξένες δυνάμεις οι οποίες βρίσκονται στην περιοχή δεν συμμετέχουν σε τέτοιου είδους πρακτικές και σίγουρα, ανεξαρτήτως του ποια πολιτική ακολουθούν οι κυβερνήσεις των χωρών τους, γίνονται μάρτυρες για την απειλή που αντιμετωπίζει καθημερινά η χώρα μας τα τελευταία 35χρόνια.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν κάθε προκλητική ενέργεια της Άγκυρας η οποία «αισθάνεται δυσφορία» επειδή δεν φαίνεται να έχει πετύχει τον σκοπό της με την εμπλοκή ξένων δυνάμεων στην άσκηση την οποία διοργανώνει. Σε κάθε περίπτωση, ο «εκνευρισμός» της Τουρκίας μπορεί ανά πάσα στιγμή να την οδηγήσει σε «σπασμωδικές» ενέργειες.
Πηγή:http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=7095&Itemid=83

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...