Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009

«Θύελλα» στο Λιμενικό

Με απώτερο σκοπό την επιβολή αστυνομικού τρομοκρατικού κλίματος στο ΥΕΝΑΝΠ και στο λιμάνι του Πειραιά, απέναντι σε εργαζόμενους, εργάτες της ζώνης, ναυτεργάτες, λιμενεργάτες ή άλλους διαδηλωτές και με ένα εντελώς πρόχειρο σχέδιο, που αναστατώνει ήδη το Λιμενικό Σώμα και τις οικογένειες των λιμενικών και αφήνει αφύλακτο, για παράδειγμα, το Ιόνιο και το Αιγαίο στα... χέρια δουλεμπόρων, προσφύγων, λαθρεμπόρων ναρκωτικών, όπλων και τσιγάρων και τα νησιά στην παραμεθόριο, ξεκίνησαν από κοινού, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΕΝΑΝΠ να διαλύουν, με γοργά βήματα, τα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών. Να τα κατακερματίζουν, να τα μετατρέπουν σε ΜΑΤ και να υποβαθμίζουν τον ρόλο και την εκπαίδευσή τους.

Η πολιτική ηγεσία φέρνει στο υπουργείο τους άνδρες των ΚΕΑ, αντί να τους στείλει στο Αγαθονήσι, στη Λέρο και στην παραμεθόριο να φυλάξουν τα σύνορά μας...

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως, στις συσκέψεις που έγιναν αυτές τις μέρες στο ΥΕΝΑΝΠ και συμμετείχαν, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο αρχηγός ΛΣ, Θεόδωρος Ρεντζεπέρης, και ο σύμβουλος για θέματα ασφαλείας -τον είχε φέρει μαζί του ο κ. Γ. Βουλγαράκης και παρέμεινε- πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Φώτης Νασιάκος, αλλά και ο υφυπουργός Π. Καμμένος, ακούστηκε πως υπάρχει η πληροφορία ότι... κάποιοι θα προσπαθήσουν να καταλάβουν το κτίριο του ΥΕΝΑΝΠ, με σκοπό να πέσει η κυβέρνηση της ΝΔ.
Πέρα από το γεγονός πως τέτοιες πληροφορίες δείχνουν ότι κάποιοι, εφαρμόζοντας την άκρως αντεργατική πολιτική τους, ονειρεύονται... φαντάσματα, εκείνο που έχει μέγιστη σημασία είναι πως αυτή την ώρα, στη Λευκάδα, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες περιοχές, οι άνδρες που υπηρετούν στα ΚΕΑ, περίπου 400, είναι αναστατωμένοι.
Αρκετοί δηλώνουν πως θα ζητήσουν να αποχαρακτηριστούν και να μείνουν απλοί λιμενικοί, οι λεγόμενοι «άσπροι» λόγω της στολής, προκειμένου να μη διαλύσουν τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους. Και υπάρχουν και άλλοι που επιθυμούν να φύγουν από τα ΚΕΑ ή και από το Λιμενικό.
Οι εντολές προς τους ΚΕΑτζήδες στον Πειραιά ήταν σαφείς, δηλαδή τους είπαν θα γίνετε ΜΑΤ, και τους εμψυχώνουν μάλιστα για αυτό, ετοιμάζουν ένα σώμα από 35 ΚΕΑτζήδες, που μόνιμα θα φρουρεί το... στρατιωτικό -όπως πρόσφατα το χαρακτήρισε ο αρχηγός- υπουργείο και απέσπασαν περίπου 30-35 άτομα από Θεσσαλονίκη, Βόλο και Χανιά.
Φύλλο πορείαςΕπίσης διέταξαν προσωρινή παύση των ΚΕΑ στη Λευκάδα, οι οποίοι στις 26 του μήνα παίρνουν φύλλο πορείας για Πάτρα, ενώ, σύμφωνα με εγκυρότατες πηγές, πιθανόν να αποσπάσουν και άλλους αποσπασματικά από Λαύριο, Χαλκίδα, Βόλο, να στείλουν κάποιους να καλύψουν πράγματι τις φοβερές ελλείψεις σε προσωπικό (Μυτιλήνη ή Σάμο), τις οποίες όφειλε να καλύψει η κυβέρνηση με προσλήψεις προσωπικού. Για φύλαξη του κτιρίου του ΥΕΝΑΝΠ απέσπασαν για 18 μέρες περίπου 35 ΚΕΑτζήδες από Θεσσαλονίκη, Χανιά και αλλού και τους έδωσαν προκαταβολικά για σίτιση και διανυκτέρευση οδοιπορικά, 40 ευρώ, ημερησίως σε έκαστο.
Συγγενής λιμενικού μας είπε πως ο δικός του άνθρωπος αποσπάσθηκε και για να βγάλει τα έξοδά του αναγκάζεται να πάρει δάνειο.
Ο νομάρχης Λευκάδας, Κώστας Α. Αραβανής, απέστειλε επιστολή στον υφυπουργό Π. Καμμένο και στον αρχηγό ΛΣ και διαμαρτύρεται εντόνως που διαλύονται τα ΚΕΑ και πάνε στο Λιμεναρχείο Πατρών, τονίζοντας τα παρακάτω:
Τα ΚΕΑ επάνδρωναν το πλωτό Π612, κάλυπταν μια περιοχή από Παξούς μέχρι την Αραξο, ήλεγχαν όλες τις παράνομες πράξεις, ναρκωτικά, λαθρεμπόριο -πρόκειται για πύλη από Αλβανία- και πήγαιναν και στον Αστακό.
Ερωτηθείς για το θέμα των ΚΕΑ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού ΛΣ, Γιώργος Δριβάκος, δήλωσε: «Παύονται μόνο τα ΚΕΑ Λευκάδας και πάνε στην Πάτρα, ενώ η Λευκάδα θα ενισχύεται από Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα και Πάτρα, όταν αυτό απαιτείται».
Πολλοί Κεατζήδες μας είπαν πως δεν θέλουν να υποβαθμίζονται και να μετατρέπονται σε δυνάμεις καταστολής απέναντι σε εργαζόμενους, καθώς ο κύριος ρόλος τους είναι η αποτροπή εγκληματικών και τρομοκρατικών ενεργειών.
ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ - ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΓΚΟΝΙΑΡΗΣ
Πηγή:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=9283&pubid=2724837

1 σχόλιο:

  1. Αλήθεια περισότερη σημασία έχουν ένα κτήριο, μια καρέκλα και τα οπίσθια του κάθε ακατάληλου και ανίκανου υπουργού από τα νησιά μας και τα σύνορα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...