Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Λύσεις εδώ και τώρα

Εντονος παραμένει ο προβληματισμός στα μικρά νησιά για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Παρά τις τεράστιες διαστάσεις που πήρε πέρυσι το καλοκαίρι το ζήτημα, οι αποβάσεις συνεχίζονται, ενώ κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί από την Kυβέρνηση για τη διευκόλυνση των μικρών νησιών που καλούνται να φιλοξενήσουν λαθρομετανάστες, οι οποίοι πολλές φορές ξεπερνούν πολύ τον αριθμό των μονίμων κατοίκων.

Για τους λόγους αυτούς έστειλε για ακόμη μία φορά επιστολή προς τον Πρόεδρο της Bουλής Δημήτρη Σιούφα, το Yπουργείο Eσωτερικών, καθώς επίσης και στα συναρμόδια υπουργεία, τους τοπικούς βουλευτές και φορείς η Έπαρχος Kαλύμνου, Xρυσούλα Συφουνιού, ζητώντας να δοθούν πλέον ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματα που έχουν εκφραστεί συχνά από το επαρχείο, την αστυνομία και τα κατά τόπους τελωνεία, τα οποία επανειλημμένως κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να εισακουστούν.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι αν συνεχισθεί η τακτική του «κουκουλώματος», θα καταλήξουμε σε έκρυθμες καταστάσεις. Πρέπει να σημειωθεί ότι πέρυσι ο αριθμός των λαθρομεταναστών που έφθασαν στα νησιά μας ήταν τριπλάσιος από ό,τι την προηγούμενη χρονιά. Περισσότεροι από 13.000 αλλοδαποί συνελήφθησαν στα νησιά του νομού μας. Tο Aγαθονήσι και η Πάτμος αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα.

Aν και έχει υπογραφεί Προεδρικό Διάταγμα για την δημιουργία στα νησιά μας κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών, δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα. Συνεπώς, λόγω έλλειψης υποδομών, είναι εξαιρετικά δύσκολη η φιλοξενία των αλλοδαπών στα νησιά, με όποιες συνέπειες και αν συνεπάγεται αυτό, τόσο για την τουριστική εικόνα τους, όσο και για την οικονομική τους ανάπτυξη ή την ασφάλειά τους.

Aναλυτικά, η επιστολή της κ. Συφουνιού έχει ως εξής:

«Σε οριακό σημείο έχει φθάσει πλέον η κατάσταση με το θέμα των λαθρομεταναστών που ανενόχλητοι και κατά εκατοντάδες κατακλύζουν τα νησιά της επαρχίας μας. Τελευταία, σταθμοί υποδοχής, όπως σας έχουμε ενημερώσει, έχουν γίνει η Πάτμος και το Αγαθονήσι.

Καθημερινές είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων, της αυτοδιοίκησης και των τοπικών αρχών που αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση. Το επαρχείο μας ως πρώτος αποδέκτης του όλου προβλήματoς, σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση αΆ βαθμού, τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς κατέβαλε και καταβάλλει κάθε προσπάθεια να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Ομως δεν διαθέτει τις αναγκαίες υποδομές, τις υπηρεσίες και την υποστήριξη που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει και βέβαια δεν έχει και την αρμοδιότητα να πάρει μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Οι αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας προς την Πολιτεία αποτελούν «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» αφού με μικροπαρεμβάσεις, ημίμετρα, χωρίς σοβαρή προσέγγιση, θέση και διεκδίκηση, προσπαθεί να λύσει ένα πρόβλημα που είναι μείζον όχι μόνο για μας ως τοπική κοινωνία αλλά για ολόκληρη τη χώρα. Για μια ακόμα φορά η Πολιτεία στέκει αδιάφορη, αδύναμη να το παρακολουθεί ως ταινία επιστημονικής φαντασίας και αφήνει την ευθύνη για την αντιμετώπισή του, στους ώμους των μικρών μας κοινωνιών.

Πώς όμως είναι δυνατόν ένα νησί όπως το Αγαθονήσι με 150 μόνιμους κατοίκους να αναλάβει την ευθύνη για τη φιλοξενία λαθρομεταναστών αριθμού υπερδιπλάσιου του πληθυσμού του;Τι μπορεί να κάνει η Πάτμος, ένα νησί που αγωνίζεται να καταταγεί στους υψηλού επιπέδου τουριστικούς προορισμούς, όταν κατακλύζεται από ανθρώπους οι οποίοι μη έχοντας πού να μείνουν, κατακλύουν στο ύπαιθρο, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν για τις στοιχειώδεις ανθρώπινες ανάγκες τους και τριγυρνούν ανεξέλεγκτα στο νησί.Η Αστυνομία και το Τελωνείο της Πάτμου επανειλημμένα με έγγραφά τους, μας ενημερώνουν και κρούουν επιτακτικά τον κώδωνα του κινδύνου, για μια κατάσταση που καθημερινά γίνεται πιο επικίνδυνη και περισσότερο ανεξέλεγκτη, για μια εικόνα ντροπής και απαξίωση της ανθρώπινης προσωπικότητας που δε συνάδει με αυτή της πολιτισμένης χώρας και της συγκροτημένης κοινωνίας που θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε.

Εχουμε κουραστεί να απευθύνουμε εκκλήσεις, να γράφουμε επιστολές, να καλούμε τηλέφωνα, χωρίς να παίρνουμε ουσιαστικές απαντήσεις. Ενημερώστε μας σας παρακαλούμε, υπάρχει κάποιος επιτέλους να μας ακούσει και να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα ή θα συνεχιστεί η τακτική του κουκουλώματός του, μέχρι αυτό να εκραγεί και να φθάσουμε σε καταστάσεις έκρυθμες;Περιμένουμε.»
Πηγή:http://www.proodos.net/details.asp?ID=6879&catID=6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters