Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Ελληνοαμερικανικές σχέσεις «ανεξάρτητες από την Τουρκία» επιθυμεί ο Ντ.Σπέκχαρτ

Την ανάγκη αναβάθμισης, αλλά και αποδέσμευσης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων από τον παράγοντα «Τουρκία» υπογράμμισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρτ.

Ο κ. Σπέκχαρντ μίλησε για την ανάγκη της «ανεξαρτητοποίησης» της σχέσης μεταξύ Αθήνας και Ουάσινγκτον μακριά από τον παράγοντα «Τουρκία», όταν δέχθηκε ερωτήσεις για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη και ενδεχόμενη υποβάθμιση της Ελλάδος από το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Η διπλωματία δεν είναι ένας αγώνας μπάσκετ, οπού σημειώνεις ένα πόντο με την επίσκεψη, άλλο έναν πόντο για την αναφορά της Χίλαρι Κλίντον για το Οικουμενικό Πατριαρχείο» εξήγησε.

«Η Ελλάδα μπορεί να μας βοηθήσει στο Αφγανιστάν»* τόνισε επίσης σε ερώτηση δημοσιογράφου, υποστηρίζοντας ότι οι επιχειρήσεις στην χώρα αυτή είναι πολυεθνικές και όχι μόνο επιχείρηση των ΗΠΑ.

Σημείωσε δε ότι το πρόβλημα της χώρας αυτής της Κεντρικής Ασίας ήδη επηρεάζει την Ελλάδα, καθώς 25.000 πρόσφυγες και μετανάστες από το Αφγανιστάν βρίσκονταν στην Ελλάδα πέρυσι.

Ο Σπέκχαρντ, ο οποίος παραβρέθηκε σε εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στον Λευκό Οίκο την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε επίσης ότι η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα δεν γνωρίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Μπαράκ Ομπάμα στην Τουρκία και αν θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ενώ τόνισε ότι το αμερικανικό ναυτικό συμμετείχε με ένα μόνο σκάφος σε τουρκική άσκηση στο Αιγαίο την περασμένη εβδομάδα και ότι όλες οι συμμετέχουσες πλευρές έλαβαν προσεκτικά μέτρα και υπάκουσαν σε υποδείξεις της Αθήνας για να μην ενοχληθεί η ελληνική πλευρά.Τέλος, επανέλαβε ότι ο στόχος είναι μια θετική κατάληξη των συνομιλιών Αθήνας και Ουάσινγκτον για να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα απαλλαγής από την έκδοση βίζας.

Συγκεκριμένα είπε ότι απομένει το κεφάλαιο περί ανταλλαγής πληροφοριών για εγκληματικές ενέργειες, με την ελληνική πλευρά να επεξεργάζεται την τελευταία πρόταση της Ουάσινγκτον.
Πηγή:http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1000573

* «Η Ελλάδα μπορεί να μας βοηθήσει στο Αφγανιστάν» τόνισε επίσης σε ερώτηση δημοσιογράφου, υποστηρίζοντας ότι οι επιχειρήσεις στην χώρα αυτή είναι πολυεθνικές και όχι μόνο επιχείρηση των ΗΠΑ.

Ἡ παραπάνω δήλωση εἶναι ὅλη ἡ οὐσία. Δέν τούς φτάνει πού εἶναι σέ ὅλα ἐναντίων μας. Δέν φτάνει ὁ βρώμικος πόλεμος πού μᾶς κάνουν ζητᾶνε καί τά ρέστα!
Οὔτε λίγο οὔτε πολύ ζητᾶνε προσωπικό καί μέσα γιά τό Ἀφγανιστᾶν. Γιά ἕναν πόλεμό του δέν εἶναι δικός μας. Γιά ἕναν πόλεμο πού εἶναι δικό τους δημιούργημα καί ἀπόρροια τῶν κοντόφθαλμων πολιτικῶν τους καί τῶν βρώμικων παιχνιδιῶν τους.


Καί κερατάδες καί δαρμένοι δηλαδή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters