Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2009

Όταν βομβαρδιζόταν η Σερβία και...οι δύο επόμενοι πόλεμοι των Βαλκανίων.

Άρθρο του κ.Γ.Δελαστίκ.
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Το Έθνος".
Δέκα χρόνια πέρασαν από τότε που οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ εξαπέλυαν την επίθεσή τους εναντίον της «μικρής Γιουγκοσλαβίας» που είχε απομείνει αποτελούμενη από τη Σερβία και το Μαυροβούνιο προκειμένου να ολοκληρώσουν τον διαμελισμό της. Ο συμβολισμός είναι τόσο χαρακτηριστικός. Ηταν ημέρα έναρξης της συνόδου κορυφής της ΕΕ στο Βερολίνο, την «πρωτεύουσα των πολέμων» που αιματοκύλισαν την ευρωπαϊκή ήπειρο, όταν όλες οι εφημερίδες κυκλοφόρησαν με πηχυαίους τίτλους για τον πρώτο πόλεμο που ξεκινούσε το ΝΑΤΟ. Ηταν και ημέρα της εθνικής μας επετείου, αφού οι Αμερικανονατοϊκοί επιτέθηκαν στις 24 Μαρτίου 1999. Ενάμιση μήνα αργότερα, τον Μάιο του 1999, οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν συγκεντρωθεί στην Ουάσιγκτον και γιόρτασαν πανηγυρικά τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, έχοντας στο εορταστικό μενού τους τα χιλιάδες πλέον πτώματα των Σέρβων που συνέχιζαν να σκοτώνουν τα ΝΑΤΟϊκά πολεμικά αεροπλάνα, καθώς ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς δεν είχε υποκύψει ακόμη.Χρειάστηκε να μπει ο Ιούνιος, να περάσουν 78 μέρες ασταμάτητων βομβαρδισμών, να... σκοτώσουν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι του ΝΑΤΟ 2.500 Σέρβους αμάχους και 1.000 Σέρβους στρατιώτες, βάσει των στοιχείων που έδωσε φέτος επίσημα η φιλοδυτική σερβική κυβέρνηση, για να σηκώσει τελικά τη λευκή σημαία το Βελιγράδι.Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας που πέρασε έγιναν τόσα πολλά που νομίζει πια κανείς ότι αυτός ο πόλεμος έλαβε χώρα πολλές δεκαετίες πριν. Ολοι οι στόχοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αναφορικά με τη Γιουγκοσλαβία και τη Σερβία επιτεύχθηκαν.Ο Μιλόσεβιτς ανατράπηκε, φυλακίστηκε, δικάστηκε και εξοντώθηκε ιατρικά μέσα στο κελί του, στη Χάγη.

Διαμελίστηκε οριστικά όχι μόνο η «μικρή Γιουγκοσλαβία», με την ανεξαρτητοποίηση του Μαυροβουνίου, αλλά ακόμη και η Σερβία, με την απόσπαση του Κοσόβου. Σταδιακά απομακρύνθηκαν από την εξουσία στο Βελιγράδι ακόμη και οι δυνάμεις που συνεργάστηκαν με τους Αμερικανούς για την πολιτική ανατροπή του Μιλόσεβιτς, αλλά στην πορεία ανέπτυξαν κάποια στοιχεία εθνικής αξιοπρέπειας, και τώρα η εξουσία ανήκει ολοκληρωτικά στις δυνάμεις αυτών που συνεργάζονται με τους επιδρομείς και καταστροφείς της πατρίδας τους.Ετσι, μέχρι και η Σερβία έχει καταντήσει ένα αξιοθρήνητο αμερικανόφιλο, υποτελές προτεκτοράτο. Από την κάποτε κραταιά Γιουγκοσλαβία, το ισχυρότερο κράτος που καθόριζε την πολιτική φυσιογνωμία των Βαλκανίων του 20ού αιώνα, δεν έχει πλέον απομείνει τίποτα. Μόνο μια πανσπερμία κρατιδίων - επαιτών της δυτικής βοήθειας.

Το χειρότερο όμως δεν είναι το πολιτικό μνημόσυνο της Γιουγκοσλαβίας, που ίσως ποτέ πια στο μέλλον δεν θα αναστηθεί. Δεν είναι καν το γεγονός ότι η επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας για απόσπαση του Κοσόβου έδωσε τη δυνατότητα για πρώτη φορά στις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας να επιτεθούν, να καταστρέψουν και να σκοτώσουν μετά την ήττα των ναζιστικών ορδών, το 1945, ξυπνώντας φρικτές αναμνήσεις και θυμίζοντας τους ποταμούς αίματος που έχουν προκαλέσει οι Γερμανοί στα Βαλκάνια.
Το χειρότερο είναι ότι ο αμερικανονατοϊκός πόλεμος εναντίον της Σερβίας νομιμοποίησε, με την τελική διεθνή αναγνώριση της μονόπλευρης ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου, την επίθεση ξένων δυνάμεων εναντίον οποιουδήποτε κράτους χωρίς καν την έγκριση του ΟΗΕ, με πρόσχημα την επίκληση μονομερώς «ανθρωπιστικών λόγων» κατά την κρίση του επιτιθέμενου, την απόσπαση εδαφών από το θύμα της επίθεσης, τη στρατιωτική κατοχή τους, την ντε φάκτο ανεξαρτητοποίησή τους και τελικά και τη διεθνή αναγνώριση της ανεξαρτησίας των εδαφών που άρπαξε ο επιτιθέμενος.Ακριβώς αυτά δηλαδή που έχει κάνει η Τουρκία στην Κύπρο!
Ανατροπή εκ βάθρων των θεμελιωδέστερων κανόνων του διεθνούς δικαίου σηματοδότησε ο πόλεμος του ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας και ο διαμελισμός της, παρέχοντας παράδειγμα προς μίμηση για την επίθεση κάθε ισχυρότερης χώρας εναντίον των ασθενέστερων γειτόνων της. Πραγματικά μαύρη επέτειος...

Στα Βαλκάνια δύο πόλεμοι περιμένουν.

Το δράμα των Βαλκανίων δεν έχει τελειώσει με την προ δεκαετίας στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ και της Ευρώπης εναντίον της Σερβίας. Η αμερικανονατοϊκή πολιτική διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας έχει αφήσει πίσω της δύο ωρολογιακές βόμβες: δύο τεχνητά κράτη που αναπότρεπτα θα οδηγήσουν σε δύο ακόμη πολέμους, τη Βοσνία και την ΠΓΔΜ. Πρόκειται για κράτη μη βιώσιμα μακροπρόθεσμα. Για τον διαμοιρασμό της Βοσνίας θα συγκρουστούν Σέρβοι, Κροάτες και Μουσουλμάνοι, ενώ ο διαμελισμός της ΠΓΔΜ θα γίνει μεταξύ Αλβανών και Σλάβων, με έμμεση τουλάχιστον ανάμειξη της Βουλγαρίας και της Σερβίας. Εμείς μπορεί να ζούμε με την ψευδαίσθηση της ειρήνης, οι δύο πόλεμοι όμως κυοφορούνται και δεν θα αργήσουν να εκδηλωθούν όσο φανταζόμαστε ή ευχόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...