Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Προτεραιότητα η αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών

kathimerini.gr
Hμερομηνία : 16-03-09


Δηλώσεις του Αν. Παπαληγούρα για νησιωτική πολιτική.

Απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών, καθώς και η υδροδότησή τους με έργα αφαλατώσεων. Ήδη, ολοκληρώνεται η επεξεργασία για την εγκατάσταση σύγχρονων μονάδων αφαλάτωσης σε 13 νησιά, μετά από διαγωνισμό, καθώς και για 6 έργα αφαλάτωσης με χρηματοδότηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, στη Βουλή ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Αναστάσιος Παπαληγούρας κατά την συζήτηση επερώτησης του ΛΑΟΣ σχετικά με την κάλυψη των αναγκών την ελληνικών νησιών.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαληγούρας με το πρόγραμμα των αφαλατώσεων εξυπηρετούνται δύο στόχοι. Η εξοικονόμηση πόρων που θα διατεθούν για την κάλυψη άλλων αναγκών των νησιών και η εξασφάλιση της συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαμόρφωση της καθημερινής ζωής.

Έμφαση έδωσε ο κ. Παπαληγούρας και στη δημιουργία του Ελληνικού Νησιωτικού Παρατηρητηρίου στο Αιγαίο.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει πλήρως τα νησιά.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ζήτησε συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των κατοίκων τους, προτείνοντας μεταξύ άλλων την φορολογική απαλλαγή σε νησιά με κάτω από 200 κατοίκους.

Λίγο αργότερα, αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Πάνο Καμμένο και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Η αποστροφή του κ. Καμμένου ότι «ζούμε την επιστροφή του ερωτισμού καθώς μετά τη
συνάντηση Σημίτη - Παπανδρέου έχουμε τη συμφωνία ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ» προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Καρατζαφέρη που ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Πράγματι κ. υπουργέ. Πράγματι βοηθήσαμε το ΠΑΣΟΚ σε δήμους που θεωρούσαμε ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι ήταν πετυχημένοι. Και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Βοηθήσαμε όμως και εσάς στην Β' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας. Εμείς στηρίξαμε και τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη όταν μας το ζήτησε γιατί δεν έβγαινε. Σπεύδω όμως να ανακοινώσω, στον επισπεύδοντα κ. Κακλαμάνη, ότι ο ΛΑΟΣ θα κατεβάσει δικό του υποψήφιο στις επόμενες δημοτικές εκλογές».

Για πλήρη εγκατάλειψη των νησιών και για ανύπαρκτη νησιωτική πολιτική, μίλησαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Δρίτσας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Πηγή:http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_16/03/2009_271395

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters