Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009

Η Ελλάδα πληρώνει για την δημιουργία τουρκικής συνοροφυλακής!

Τμήμα αναλύσεων http://www.defencenet.gr/

Εμείς θα τους πληρώσουμε;Η Άγκυρα, σχεδιάζει την δημιουργία «συνοριοφυλακής», δύναμης 70.000 αντρών! Το σχέδιο το οποίο κοστολογείται στα 3,7 δισ. ευρώ προβλέπεται να καλυφθεί κατά 70% από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), δηλαδή και της… Ελλάδας! Μέχρι στιγμής έχουν εκταμιευθεί από την ΕΕ, δηλαδή με την άδεια και της χώρας μας, μόλις … 685 εκατ ευρώ!

Το συγκεκριμένο θέμα όμως εκτός της ελληνικής του διάστασης θα μπορούσε να έχει και μία εσωτερική διάσταση για την Τουρκία.Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου («Τoday’s Zaman»), το τουρκικό γενικό επιτελείο βρίσκεται σε διάσταση απόψεων με την κυβέρνηση όσον αφορά το ποια υπηρεσία ακριβώς θα είναι υπεύθυνη για την φύλαξη των συνόρων της χώρας.

Για την ώρα λοιπόν, η κυβέρνηση, σύμφωνα πάντα με την φιλο-κυβερνητική «Today’s Zaman», δεν έχει προχωρήσει με μεγάλα βήματα στην δημιουργία του Σώματος της συνοριοφυλακής επειδή υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τους στρατιωτικούς ως προς το ζήτημα του ελέγχου του συγκεκριμένου Σώματος. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Άγκυρα είναι υποχρεωμένη να εναρμονίσει την ασφάλεια των συνόρων της με αυτή των άλλων χωρών-μελών της ΕΕ, το αργότερο μέχρι το 2014.

Το νέο Σώμα το οποίο σχεδιάζεται να ονομαστεί «Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας Συνόρων» θα είναι υπεύθυνο για τις λειτουργίες που μέχρι τώρα επιτελεί η Στρατοχωροφυλακή, η Ακτοφυλακή και ο Στρατός. Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι το νέο αυτό σώμα να «ελέγχεται από τον τοπικό διοικητή».Το πρόγραμμα στηρίζεται στα πρότυπα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας ενώ υποστηρίζεται από τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Υγείας, Μεταφορών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς βέβαια και από το υπουργείο Άμυνας. Το υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει το όλο σχέδιο υπό τον όρο να ξεκαθαριστεί το ποιος ακριβώς θα ελέγχει το Σώμα και βέβαια ζητάει η μεταφορά των υποχρεώσεων από την μία υπηρεσία στην άλλη να γίνει σταδιακά μέχρι το 2020 και σίγουρα όχι μέχρι το 2014.

Το defencenet.gr δεν έχει παρά να σημειώσει κάποια ζητήματα τα οποία άπτονται του συγκεκριμένου θέματος και σίγουρα είναι μεγάλης σημασίας.Η Ελλάδα ως κράτος-μέλος της ΕΕ, κάτι το οποίο ισχύει και για την Κύπρο, φαίνεται πως χρηματοδοτεί την δημιουργία ενός νέου σώματος ασφαλείας της Τουρκίας το οποίο έχει το μέγεθος, σχεδόν του Στρατού Ξηράς της χώρας μας, και το οποίο θα μπορούσε να στρέψει τα όπλα, τα οποία θα διαθέτει ΚΑΙ με την άδεια και βοήθεια του Ελληνισμού, κατά ημών. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να ρωτήσουμε και να μάθουμε το ποσό που έχει λάβει η χώρα μας από την ΕΕ για την οργάνωση των δικό μας Σώματος συνοριοφυλάκων. Σε κάθε περίπτωση, κάποιος θα μπορούσε να αντιτείνει πως μέσα στις υποχρεώσεις της ΕΕ και του υποψήφιου κράτους-μέλους είναι τα χρήματα να δοθούν προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ποιος όμως θα εξασφαλίσει στην Αθήνα και στην Λευκωσία πως αυτά τα όπλα και οι δομές δεν πρόκειται να στραφούν εναντίον τους σε κάποια στιγμή κρίσης. Σε τελική ανάλυση, η Άγκυρα δεν διαθέτει χρήματα για να εξοπλίσει τις δυνάμεις ασφαλείας της και πρέπει να τα δώσουμε εμείς;

To να θέσει η Ελλάδα, η Κύπρος και, γιατί όχι, η Βουλγαρία το θέμα του «εθνικού συμφέροντος» και να μπλοκάρουν το συγκεκριμένο κονδύλι το οποίο είναι αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ, θα πρέπει να θεωρηθεί υπερβολικό; Ή μήπως η δικαιολογία της καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης και της διακίνησης των ναρκωτικών κρίνεται επαρκής όταν και ο πλέον αδαής γνωρίζει το πώς ακριβώς λειτουργούν οι δυνάμεις ασφαλείας της γειτονικής χώρας στα συγκεκριμένα ζητήματα, ιδιαιτέρως στον τομέα των ελληνοτουρκικών χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων …

Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει κυρίως με τον εσωτερικό πόλεμο εξουσίας στον ιδεολογικό, κοινωνικό και πολιτικό στίβο. Θα πρέπει λοιπόν να σημειωθεί πω η σπουδή του τουρκικού Γενικού Επιτελείου στο να ξεκαθαριστεί από την αρχή το ποιος θα ελέγχει αυτό τον νέο «στρατό» των 70.000 ατόμων εκτός από τα σίγουρα υπαρκτά λειτουργικά ζητήματα που εμπεριέχει υποκρύπτει και μία δεύτερη παράμετρο πολύ σημαντική αλλά και λιγότερο διακριτή. Η στρατολόγηση και ο εξοπλισμός μονάδων οι οποίες δεν θα διοικούνται απευθείας από το Γενικό Επιτελείο αλλά από μια «πολιτική αρχή» εμπεριέχει τον κίνδυνο δημιουργίας ενός στρατού «πραιτοριανών» του κυβερνόντος κόμματος.

Με λίγα λόγια, υπάρχει ορατή η πιθανότητα η πολιτική-ισλαμική ηγεσία να ελέγξει τον νέο αυτόν σχηματισμό, και ξαφνικά οι ισλαμιστές να βρεθούνε με μία επαρκώς εξοπλισμένη και θεσμοθετημένη «πολιτοφυλακή» η οποία θα εξαρτάται από το υπουργείο … εσωτερικών και όχι από αυτό της Άμυνας.Το όλο θέμα είτε για τον πρώτο λόγο είτε για τον δεύτερο αποτελεί ένα ζήτημα μείζονος σημασίας για την χώρα μας και πρέπει να προσεχθεί ιδιαιτέρως. Αν τελικά το Σώμα είναι υπό το έλεγχο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων θα πρέπει να υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος για το που ακριβώς πάνε τα χρήματα του … Έλληνα και Ελληνοκύπριου φορολογούμενου.

Αναρτήθηκε από Loukas στις 9:14 μμ

Αντιγραφή από :http://arena-gr.blogspot.com/2009/03/blog-post_10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...