Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Φόβοι για 50.000 απολύσεις. Πτώση 20-30% στα τουριστικά έσοδα

Της Ελένης Σιάτρα
Πτώση της τάξης του 20% με 30% αναμένεται να σημειώσουν τα έσοδα στον τουρισμό φέτος στη χώρα. Όμως το μεγάλο στοίχημα θα είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας, καθώς η μεγάλη μείωση των αφίξεων δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε απόλυση 50.000 εργαζομένους. Αυτό τόνισαν μεταξύ άλλων φορείς του τουρισμού κατά τη διάρκεια του τρίτου διεθνούς συνεδρίου Tourism & Property in Greece που διοργάνωσε χθες η εταιρεία Real travel Media Group.

Σύμφωνα με μελέτη της GBR Consulting που παρουσίασε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Α. Ίκκος, προβλέπεται πτώση της τάξης του 20%-30% στα έσοδα από τον τουρισμό, η μείωση στις διανυκτερεύσεις θα φθάσει στο 15%, ενώ σε αντίστοιχο επίπεδο θα μειωθούν και οι τιμές των τουριστικών πακέτων που θα πουληθούν. Επίσης, ο κ. Ίκκος έκανε αναφορά σε δύο σενάρια όσον αφορά στην τουριστική κίνηση φέτος.

Σενάρια Το πρώτο και αισιόδοξο σενάριο, προβλέπει πτώση αφίξεων κατά 10%, απώλειες εσόδων για το κράτος στα 7 δισ. ευρώ και για τους ξενοδόχους στα 835 εκατ. ευρώ συνολικά.
Το δεύτερο και απαισιόδοξο σενάριο προβλέπει πτώση αφίξεων από 15% έως και 20%, μείωση των τουριστικών εσόδων κατά 10 δισ. ευρώ και πτώση του τζίρου των ξενοδόχων κατά 1,2 δισ. ευρώ. Όσον αφορά στις θέσεις εργασίας, ο κ. Ίκκος προβλέπει ότι 14.000-20.000 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους στον τουριστικό κλάδο.

Πιο αισιόδοξος εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της You Travel.Com, Γ. Κεντ, καθώς προβλέπει ότι η πτώση στις αφίξεις θα κυμανθεί από 5% έως 7%, ενώ τα έσοδα από τον τουρισμό θα υποχωρήσουν από 15% έως 17%.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ. Γ. Φωκάς επεσήμανε την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων, «εφόσον τεθούν σε εφαρμογή όλα όσα ήδη εξαγγέλθηκαν» όπως τόνισε. Ειδικότερα, επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα για την απασχόληση, την επικοινωνία και τη διατήρηση της προσφοράς τουριστικών πακέτων και πτήσεων προς την Ελλάδα κατά τους μήνες της τουριστικής περιόδου, ώστε να μην χαθούν πτήσεις.

ΣΕΤΕΟ γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ, κ. Γ. Δρακόπουλος από την πλευρά του επεσήμανε αν και η τουριστική σαιζόν βρίσκεται λίγες μέρες πριν από την έναρξή της, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πόσες τουριστικές επιχειρήσεις θα ανοίξουν εγκαίρως φέτος. Παράλληλα, επεσήμανε ότι «με τα σημερινά στοιχεία δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν πάμε και σε μία μείωση της τάξης του 20% σε επίπεδο αφίξεων σε σχέση με το 2008.

Η μείωση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε τουλάχιστον 2 εκατομμύρια λιγότερους τουρίστες συγκριτικά με πέρυσι, και περίπου 2,3 δισ. ευρώ λιγότερα έσοδα και κατ’ ελάχιστον 50.000 λιγότερες θέσεις απασχόλησης.

Από την πλευρά του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης ο ειδικός γραμματέας του, δρ Ε. Αλεξανδράκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη νεοσυσταθείσα Ειδική Υπηρεσία συντονισμού διαχείρισης και εφαρμογής δράσεων του τομέα τουρισμού που θα ασκεί καθήκοντα δικαιούχου καθώς και καθήκοντα ενδιάμεσου φορέα στα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ, στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης και στο επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας για πράξεις αρμοδιότητας του υπουργείου.

Γεράσιμος ΦωκάςΟ πρόεδρος του ΞΕΕ. Γ. Φωκάς επεσήμανε την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων, «εφό­σον τεθούν σε εφαρμογή όλα όσα ήδη εξαγ­γέλθηκαν» όπως τόνισε. Ειδικότερα, επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα για την απασχό­ληση, την επικοι­­νωνία και τη διατήρηση της προσφοράς τουριστικών πακέτων και πτήσεων προς την Ελλάδα κατά τους μήνες της τουριστικής περιόδου, ώστε να μην χαθούν πτήσεις.
Πηγή:http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&tag=9379&pubid=6551120

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters