Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Αυστηρή προειδοποίηση Γιούνκερ προς την Ελλάδα

Σκληρή στάση υιοθετεί απέναντι στην Ελλάδα ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προειδοποιώντας σε αυστηρό τόνο ότι «δεν είναι πλέον δυνατό να συνεχίσουν να εξελίσσονται τα πράγματα στην Ελλάδα όπως μέχρι τώρα» και ζητά τη λήψη σκληρών μέτρων.«Νομίζω ότι είναι καθήκον της Ελλάδας να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της. Δεν είναι πλέον δυνατό να συνεχίσουν να εξελίσσονται τα πράγματα στην Ελλάδα όπως μέχρι τώρα. Για να μπορέσετε να προστατεύσετε τα συμφέροντα των μελλοντικών γενεών, πρέπει να διορθώσετε τα δημόσια οικονομικά σας. Καλούμε την Ελλάδα να πάρει μέτρα» ξεκαθαρίζει ο κ. Γιούνκερ με δηλώσεις του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

«Πιστεύω ότι υπάρχει άμεση ανάγκη η Ελλάδα να εξυγιάνει περαιτέρω τα δημόσια οικονομικά της. Το γεγονός ότι η χώρα σας μπήκε υπό επιτήρηση δύο φορές μέσα σε πέντε χρόνια, δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα χρειάζεται κι άλλες ενέργειες» προσθέτει και υπογραμμίζει: «Γνωρίζω ότι η Ελλάδα έχει τεράστια προβλήματα, αλλά πιστεύω ότι δεν θα φθάσει στην πτώχευση. Όμως, τα μέτρα που θα εφαρμόσει πρέπει να είναι πολύ σκληρά».

Ερωτηθείς εάν έχει σκεφτεί ότι οι ασφυκτικές πιέσεις μπορεί να έχουν και πολιτικές συνέπειες, ο πρόεδρος του Eurogroup λέει: «Έχω πλήρη γνώση της κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα, η οποία δεν είναι και η καλύτερη. Οφείλω να ομολογήσω ότι πρέπει να το έχουμε υπόψη μας όταν συζητάμε στην Ευρώπη για τα προβλήματα της Ελλάδας» και προσθέτει ότι «θα ήθελα η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τέτοιες πολιτικές που θα εμποδίσουν περαιτέρω κοινωνικές αναταραχές. Αυτά τα μέτρα πρέπει να εξηγηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε οι έλληνες πολίτες να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη για το μέλλον».
Πηγή:http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=997700&lngDtrID=251


Καιρός ήταν κάποιος να σας τα χώσει .Καθημερινά παρακολουθώ τα νέα στην Ελλάδα και βλέπω ότι ,ενώ όλες οι χώρες, όλοι οι οργανισμοί, όλες οι οικονομίες υποφέρουν και παντού απολύεται κόσμος ...στην Ελλάδα διαμαρτύρονται όλοι γιατί δεν έχουν αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις .
Ενώ όλες οι τραπεζες έχουν μειώσει τα επιτόκια σχεδόν στο μηδέν για να προωθήσουν την ανάπτυξη και να εμποδίσουν πτωχεύσεις ...στις Ελληνικές τράπεζες τα δανειστικά επιτόκια βρίσκονται στο 5-6-7 % και 10-12 % στις πιστωτικες καρτες.
Ενώ σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες προσέχουν να μην ξοδευτεί από τον προϋπολογισμό και το τελευταίο ευρώ ...στην Ελλάδα ενα σωρό άχρηστοι Συνδικαλιστές καλούν σε απεργίες και αγώνες ΔΗΘΕΝ, με αποτέλεσμα η χώρα να χάνει εκατομμύρια καθημερινά απο παράλυση οικονομικών δραστηριοτήτων και ενα σωρό ΑΡΝΙΑ ακλουθούν αυτούς τους άχρηστους σύγχρονους ΤΣΕ που έχουν κρυφή επιθυμία μια καρέκλα στην βουλή αλλά δημόσια το αρνούνται .
Ενώ σε άλλες χώρες προσέχουν ακόμα και τα τελευταίο τάλιρο στην Ελλάδα κάθε τρις και λίγο υπάρχει ένα σκάνδαλο διασπάθισης δημόσιου χρήματος .Άντε να πτωχεύσετε να τελειώνουμε
Έχουν καταντήσει την Ελλάδα να γίνει η Ταϋλάνδη της Ευρώπης τόσο οι πολιτικοί, αλλά και την ιδία ευθηνή έχουν και οι πολίτες της χώρας .....διότι υπάρχει λανθασμένη νοοτροπία.

Γιατί κυριε ζητας αυξηση ενω ξερεις ότι η χωρά υποφέρει ??Γιατί ρε επιχειρηματία του κώλου δεν ασφαλίζεις τον εργαζόμενο σου για να έχει μια σύνταξη αύριο και να μην καταντά ...διαμαρτυρόμενο παράσιτο??Γιατί ρε εργαζόμενε ...δεν καταγγέλλεις τον επιχειρηματία που δεν σε ασφαλίζει ...και όταν έρχεται το κλιμάκιο για έλεγχο την κοπάνας από την πίσω πόρτα ??Γιατί ρε εργαζόμενε δεν απευθύνεσαι στα δικαστήρια για να διεκδικήσεις αυτά που σου ανήκουν και αντί αυτού τους καλύπτεις??
Ένας βουλευτής είπε ότι στις Βρυξέλλες όταν αναφέρονται στην Ελλάδα λένε '' EUROPIAN LEHMAN BROTHERS'' ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ .Αλλά έχουν μάθει όλοι να λένε <ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ> ποτέ δεν λένε <φταίει το ξέρω μου το κεφάλι γιατί έχω ηλίθιες νοοτροπίες>.
HELL4ANGELL

Ευχαριστώ θερμά για το σχόλιο τον HELL4ANGELL!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters