Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Κυριακή, 22 Μαρτίου 2009

Χέρι χέρι Τούρκοι και Σκοπιανοί

Με συστηματικό τρόπο, που παραπέμπει στην ύπαρξη άτυπου συντονισμού, συνεχίζεται αμείωτη η επιχείρηση έγερσης ζητήματος «μακεδονικής και τουρκικής μειονότητας» στην Ελλάδα και η συκοφάντηση της χώρας για την κατάσταση των ανθρώπινων και μειονοτικών δικαιωμάτων.

Η Αγκυρα αναδεικνύεται σε «προστάτη» της πΓΔΜ, ενώ μέσω «ελεγχόμενων» οργανώσεων προβάλλει και προωθεί την επιχειρηματολογία του Ουράνιου Τόξου, με τη σκοπιανή πλευρά να συνεισφέρει όπως μπορεί στην υποστήριξη των ακραίων στοιχείων της Θράκης. Τα πρώτα δείγματα της συνεργασίας αυτής και του υπόγειου συντονισμού είχαν φανεί στο Φόρουμ του ΟΑΣΕ στη Βαρσοβία, αλλά τα γεγονότα των τελευταίων μηνών έρχονται να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις αυτές.

Αποδεικτικό στοιχείο της πρόθεσης της Τουρκίας να αναλάβει εργολαβικά την υποστήριξη των Σκοπίων είναι και η ομιλία που εκφώνησε στην ιδιαίτερα σημαντική Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου στις αρχές Φεβρουαρίου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Α. Μπαμπατσάν (στη Διάσκεψη ήταν παρούσα και η κ. Μπακογιάννη, αλλά ως συντονίστρια άλλης συζήτησης).Στην ομιλία του ο κ. Μπαμπατσάν μπροστά σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό ακροατήριο παρά τα πολλά ανοικτά μέτωπα που έχει η χώρα του επέλεξε να κάνει ειδική αναφορά μόνο στην υπόθεση της «Μακεδονίας» (οι αναφορές στο Κυπριακό έγιναν μόνο μετά την παρέμβαση του συντονιστή της συζήτησης, Σουηδού ΥΠΕΞ Κ. Μπιλντ).Αφού επισήμανε τους «ιστορικούς, πολιτιστικούς και οικονομικούς δεσμούς με τα πολυπολιτισμικά Βαλκάνια» ο κ. Μπαμπατσάν τόνισε ότι «για χώρες όπως η Μακεδονία θεωρούμε ότι είναι μεγάλο λάθος να συνεχίζει να περιμένει (την ένταξη στο ΝΑΤΟ). Δεν υπηρετεί η Μακεδονία την ειρήνη, δεν υπηρετεί τη σταθερότητα στην περιοχή; Ετσι, μια χώρα που πληροί όλους τους όρους συνεχίζει να περιμένει στην πόρτα, θεωρώ ότι αυτό δεν αρμόζει με τη φυσιογνωμία του ΝΑΤΟ και με τη φιλοσοφία του...».

Η επιλογή αυτή του κ. Μπαμπατσάν δεν έχει σχέση, βεβαίως, με τη συμπάθεια προς μια μικρή χώρα, αλλά για να πληγεί η ελληνική αξιοπιστία ως χώρα σταθερότητας στην περιοχή και να υποστηριχθεί ο «μακεδονισμός», μια και το όνομα είναι που αφήνει εκτός ΝΑΤΟ την πΓΔΜ.Η ελεγχόμενη από την Αγκυρα Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ) ήταν αυτή που «μεσολάβησε» ώστε η ανεξάρτητη εμπειρογνώμων του ΟΗΕ κ. ΜακΝτάγκαλ να «παρεκκλίνει» του προγράμματός της σε Θράκη και Αττική και να μεταβεί στη Φλώρινα για να συναντηθεί με την ομάδα του Ουράνιου Τόξου.

Τα Σκόπια έσπευσαν να... ανταποδώσουν την υποστήριξη αναλαμβάνοντας να διευκολύνουν τον αμφιλεγόμενο μειονοτικό δημοσιογράφο της Ξάνθης, Α. Ντεντε, να έρθει σε επαφή με τον Λετονό βουλευτή Μπόρις Τσίλεβιτς που ως εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ασχολείται και αυτός με την κατάσταση των... «εθνοτικών μειονοτήτων» στην Ελλάδα και είναι ο εισηγητής της έκθεσης με θέμα «Προστασία των μειονοτήτων στην Ευρώπη: Καλές πρακτικές και μειονεκτήματα στην εφαρμογή των κοινών προτύπων».Ν. ΜΕΛΕΤΗΣ
Πηγή:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8333&pubid=2738752

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...