Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009

Ακατάλληλα τα λιμάνια

«Ακατάλληλα» θεωρούνται τα λιμάνια της Δωδεκανήσου κατά την διαδικασία πρόσδεσης πλοίων, καθώς οι καπετάνιοι αναγκάζονται να καταστρώνουν ολόκληρο σχέδιο για να προσεγγίσουν με ασφάλεια στα «απαρχαιωμένα καταφύγια» του Νομού μας σε περιπτώσεις κακών καιρικών συνθηκών.
Συγκεκριμένα, στο μακροσκελή κατάλογο των λιμανιών που χρειάζονται την άμεση κρατική παρέμβαση, ώστε να επιλυθούν άμεσα τα σχετικά προβλήματα και να μην προκληθούν περαιτέρω λειτουργικές δυσχέρειες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, βρίσκονται η Ρόδος, η Κως, η Κάλυμνος και η Αστυπάλαια, όπως επίσης το Αγαθονήσι, η Νίσυρος, η Πάτμος και το Καστελόριζο.
Βέβαια, το μεγαλύτερο «αγκάθι» αποτελεί η Ρόδος, αφού το λιμάνι της είναι εκτεθειμένο στους ανατολικούς και νοτιοανατολικούς ανέμους, με αποτέλεσμα σε κακές καιρικές συνθήκες να μην επιτρέπουν στα πλοία να το προσεγγίσουν με ασφάλεια, αφού το λιμάνι δεν είναι προστατευμένο.
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές φορές τα πλοία κάνουν βόλτες μεσοπέλαγα μέχρι να περάσει η κακοκαιρία για να δέσουν στον προβλήτα.
Όσον αφορά στην Κω κρίνεται απαραίτητη η κατασκευή νέου προβλήτα κάθετα στον υπάρχοντα, μήκους τουλάχιστον 150 μέτρων, ενώ για παράδειγμα στην Αστυπάλαια χρειάζεται απαραίτητα εκβάθυνση της λιμενολεκάνης.Από την άλλη, στην Κάλυμνο πρέπει να γίνει κατασκευή ενός μώλου προκειμένου να δένουν μεγάλα καράβια σ' αυτόν, κάτι που δεν μπορεί να γίνει με το υπάρχον λιμάνι, ενώ στο Αγαθονήσι είναι αναγκαίο να γίνει επέκταση του λιμανιού γιατί κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν δέχεται πολλά τουριστικά σκάφη.
Μάλιστα, ο κοινοτάρχης Αγαθονησίου, Βαγγέλης Κόττορος, αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι είναι ένα έργο το οποίο ζητά εδώ και δύο χρόνια, όμως δε φαίνεται να υπάρχει η ανάλογη διάθεση από πλευράς κυβέρνησης για να προχωρήσει η ανάλογη διαδικασία.«Έτσι όπως είναι κατασκευασμένο το λιμάνι δεν μπορεί να δεχτεί πολλά σκάφη, με αποτέλεσμα να έρχονται, να μας χαιρετούν από μακριά και να φεύγουν» αναφέρει αστειευόμενος ο κ. Κόττορος.
Πηγή:http://www.proodos.net/details.asp?ID=7113&catID=6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...