Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009

Κατακόρυφη η άνοδος της έντασης στο Αιγαίο

DefenceNet
18-03-2009 18:42:57
Ενώ αύριο αρχίζει η δεύτερη φάση της άσκησης «Ηγεμών» η Άγκυρα ανεβάζει την ένταση στο Αιγαίο με αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες να αναμένεται μία κλιμάκωση των προκλήσεων τόσο στον αέρα όσο και στην θάλασσα αφού σε κάθε περίπτωση η Τουρκία θα προσπαθήσει να κάνει το «κομμάτι» της, ειδικά μπροστά στα όμματα «φίλων» και «συμμάχων». Για την ώρα η μέρα περιλάμβανε μπαράζ παραβιάσεων και αυξημένο αριθμό εμπλοκών.

Πιο συγκεκριμένα, 14 συνολικά αεροσκάφη τα οποία αποτελούσαν 2 σχηματισμούς προχώρησαν σε 2 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών και σε 10 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.Από τα 14 αεροσκάφη τα 6 έφεραν οπλισμό ενώ κατά την διάρκεια της διαδικασίας αναγνώρισης και αναχαίτισης από μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας έλαβαν χώρα 3 εμπλοκές αφού τα τουρκικά μαχητικά επέδειξαν μία πολύ επιθετική στάση.

Η όλη δραστηριότητα έχει επικεντρωθεί στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο.Υπενθυμίζεται πως η δεύτερη φάση η οποία αναμένεται να αρχίσει από αύριο, 19 του μηνός και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 θα λάβει χώρα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ΝοτιοΑνατολικά της Κρήτης με την συμμετοχή και των ξένων δυνάμεων.

Σε κάθε περίπτωση η αεροπορική δραστηριότητα κατά την συγκεκριμένη φάση πρόκειται να διεξαχθεί αποκλειστικά από μαχητικά της Αεροπορίας της Τουρκίας η οποία σχεδιάζεται να εμπλέξει 25 αεροσκάφη.Σύμφωνα με πηγές από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για να αντιμετωπίσουν κάθε τουρκική προκλητική ενέργεια.
Πηγή:http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=7017&Itemid=83

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...