Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή! Φως στο τούνελ! Επιχορήγηση από το Υπουργείο και ανακαίνιση από τον ΟΣΚ, ανάσα για τα προβλήματα της.

Φως στο τούνελ θα χαρακτηρίζαμε την εξέλιξη της υπόθεσης για την πορεία της Πατμιάδας που σημειώθηκε τις τελευταίες μέρες.

Ικανοποίηση και αισιοδοξία επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητας της Πατμιάδας αλλά και σε όσους αγωνιούν για το μέλλον της, γιατί σύμφωνα με δηλώσεις του σχολάρχη της Ματθαίου Μελιανού, θα επιχορηγηθεί από το υπουργείο Παιδείας για να καλύψει τις δαπάνες από τα τροφεία που φθάνουν μέχρι σήμερα, το ύψος των 80.000 ευρώ. «

Ενημερώθηκα τις τελευταίες μέρες, μας είπε ο κ. Ματθαίος Μελιανός, από τον Γενικό Διευθυντή Θρησκευμάτων κ. Ευάγγελο Γιαλεσάκη ότι έχει σταλεί από τον υφυπουργό παιδείας στο λογιστήριο του κράτους, έγγραφο για επιχορήγηση ποσού που θα καλύψει τις δαπάνες τροφείων του Οικοτροφείου μέχρι και 1η Δεκεμβρίου του 2008. Η εξέλιξη αυτή θα δώσει ανάσα στη συνέχιση της λειτουργίας του παλαιότερου και ιστορικότερου σχολικού ιδρύματος της χώρας μας, που τα τρία τελευταία χρόνια έχει αποκλειστεί από τη χρηματοδότηση της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως η Αθωνιάδα και η εκκλησιαστική σχολή της Κρήτης, επειδή ανήκουν στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Επίσης, συνεχίζει ο κ. Μελιανός, υπεβλήθη από τον Ο.Σ.Κ μελέτη για την ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων της, που στηρίχτηκε στην μελέτη του αρχιτέκτονα Μιχάλη Φωτιάδη, που εκπονήθηκε το 1985 και η οποία μετά την επίσκεψη της ομάδας εμπειρογνωμόνων του ΟΣΚ μερικούς μήνες πριν , επικαιροποιήθηκε υλικοτεχνικά στο ύψος των 4 εκατομμυρίων ευρώ περίπου . Πρέπει δε να τονίσω πως η εντολή του Γενικού Διευθυντή Θρησκευμάτων είναι, οι σπουδαστές της Πατμιάδος να ξεκινήσουν τη νέα σχολική περίοδο, σε ανακαινισμένο κτίριο».

Να υπογραμμίσουμε ότι η εξέλιξη αυτή προήλθε μετά από αλλεπάλληλα έγγραφα στο υπουργείο Παιδείας με τα οποία ενημέρωνε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ιστορικότερο σχολείο της χώρας, δείγμα των οποίων παραθέτουμε παρακάτω: Εξοχότατε κ. Υπουργέ, Με την επιστολή μας αυτή και γνωρίζοντας τη μεγάλη ευαισθησία Σας και τον συνεχή Σας αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων στο χώρο της παιδείας, Σας απευθύνομε τη θερμή μας παράκληση για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά και ανυπέρβλητα, προς το παρόν, κτιριακά και λοιπά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σχολή μας, η ιστορική Πατμιάδα του Γένους Εκκλησιαστική Σχολή.Η Πατμιάδα ανήκει στο Δημόσιο, δηλαδή στην κυριότητα και ιδιοκτησία του σεβαστού μας Υπουργείου Εθνικής και Παιδείας και Θρησκευμάτων. Λόγω παλαιότητας και έλλειψης συντήρησης, έχουν συσσωρευτεί πολλά προβλήματα σε σημείο που να απειλείται η σωματική ακεραιότητα Μαθητών, Εκπαιδευτικών, Προσωπικού και γενικά όλων εκείνων που εισέρχονται στις εγκαταστάσεις της. Πρόσφατα αποκολλήθηκαν, λόγω διαβρώσεως του «οπλισμού» (σίδερα κ.λπ.), από πολλά σημεία οροφής και τοίχων κοιτώνων, τάξεων, διαδρόμων και άλλων χώρων σοβάδες. Πόρτες, παράθυρα και γενικά τα κουφώματα σε μεγάλη έκταση χρήζουν άμεσης αντικατάστασης. Οι ηλεκτρολογικές, οι υδραυλικές και γενικά οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός στα μαγειρεία, πλυντήρια, κεντρική θέρμανση κ.λπ. απαιτούν επείγουσα και σοβαρή παρέμβαση (χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που Σας εσωκλείουμε).Σας παρακαλούμε θερμά για την Προσωπική Σας παρέμβαση, ώστε να γίνει καταγραφή και εκτίμηση της κατάστασης από την αρμόδια Υπηρεσία του Ο.Σ.Κ. και στη συνέχεια την επισκευή και αποκατάσταση των ζημιών, ώστε να αποφευχθούν απρόβλεπτες και δυσάρεστες καταστάσεις.Η Πατμιάδα, με την μακραίωνη ιστορία της και την ανεκτίμητη προσφορά της στην Εκκλησία και τον Ελληνισμό, αξίζει αν προσδοκά το αμέριστο ενδιαφέρον Σας και την στοργή Σας».

Πηγή:http://www.patmostimes.gr/article.asp?id=2638&type=12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters