Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Αυξάνονται οι περιπολίες με 70 σκάφη στο Αιγαίο

Συνεχείς περιπολίες επί 24ώρου βάσεως θα πραγματοποιούν στο εξής στο Αιγαίο 70 σκάφη του Λιμενικού και ειδικότερα στις ανατολικές περιοχές, καθώς προς τα εκεί ακριτικά νησιά μας πραγματοποιούνται τα περισσότερα δρομολόγια μεταφοράς λαθρομεταναστών από τα κυκλώματα των Τούρκων δουλεμπόρων, με την ανοχή και την κάλυψη των Αρχών της γείτονος.

Τα τελευταία 12 χρόνια χιλιάδες απελπισμένοι οικονομικοί μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν από αυτή την «πύλη» στη χώρα μας, φυσικά χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα. Συνολικά στο διάστημα αυτό πιάστηκαν 60.706, ενώ μόνο το 2008 οι λιμενικοί, σε 907 περιστατικά, εντόπισαν και διέσωσαν στη θάλασσα και σε ξερονήσια 15.314 λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους 800 παιδιά.

Η εντατικοποίηση των περιπολιών αποφασίστηκε έπειτα και από πληροφορίες του Λιμενικού, ότι στα τουρκικά παράλια οι δουλέμποροι έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες αλλοδαπούς για να τους μεταφέρουν στη χώρα μας. Κι αυτό, μόνο λίγες ημέρες. μετά τη συνάντηση του αρχηγού της ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναυάρχου Θεόδωρου Ρεντζέπερη, με τον Τούρκο ομόλογό του, στην Τουρκία, στην οποία συμφώνησαν στην πραγματοποίηση και κοινών περιπολιών για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, που αποτελεί ζωτικό πρόβλημα για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ασφάλειας του Λιμενικού, η λαθρομετανάστευση προς τα νησιά του Αιγαίου και ειδικά στα μικρά της Δωδεκανήσου και τη Λέσβο, έχει αυξηθεί έως και 70% σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, με την πλειονότητα των μεταναστών να προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Κουρδιστάν, το Ιράκ, το Πακιστάν και τελευταία από χώρες της Αφρικής, όπως το Σουδάν και η Σομαλία. Οι περισσότερες «αποβιβάσεις» το 2008 έγιναν στη Σάμο (5.063 λαθρομετανάστες), στη Λέσβο (3.877), στη Λέρο (3.469), στην Πάτμο (1.557) και στο Αγαθονήσι (1.000).

Τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη υποδομής στις μικρές τοπικές κοινωνίες ανάγκασαν τους κατοίκους να προσφύγουν ακόμη και στον πρωθυπουργό, ζητώντας την παρέμβασή του, δεδομένου ότι τα περιστατικά συνεχίζονται αλλά και αυξάνονται και στο 2009.

Οπως είπε στην «Ε» ο υφυπουργός Ναυτιλίας Πάνος Καμμένος, άρχισε η ενίσχυση των ευαίσθητων Λιμεναρχείων με προσωπικό και με περιπολικά σκάφη, ενώ διευρύνονται οι διεθνείς συνεργασίες, πέραν εκείνων του τομέα ευθύνης του υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης πραγματοποιούνται σε τακτά διαστήματα, υπό την εποπτεία της FRONTEX, επιχειρήσεις «σκούπα» στο Αιγαίο και στους χερσαίους χώρους των λιμανιών της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, απ' όπου καθημερινά εκατοντάδες λαθρομετανάστες προσπαθούν να περάσουν με τα πλοία της γραμμής στην Ιταλία.

Ο υφυπουργός και ο αρχηγός του Λιμενικού έχουν δώσει ρητές εντολές προς τα πληρώματα των περιπολικών σκαφών να προσέχουν ιδιαίτερα τη συμπεριφορά τους προς τους λαθρομετανάστες και να προειδοποιούν ότι όσοι διαπιστωθεί ότι τους κακομεταχειρίζονται δεν θα έχουν θέση στην ελληνική Ακτοφυλακή... *

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters