Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009

25 χρόνια ΜΕΔ. Μοίρα Ερευνας και Διάσωσης

Ένα τέταρτο του αιώνα συμπληρώνει εφέτος η 358 ΜΕΔ και για το λόγο αυτό έχουν προγραμματιστεί μία σειρά από εκδηλώσεις. Έτσι, την Τρίτη 19 Μαϊου 2009, και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί στην 112 ΠΜ στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 25 χρόνων της 358 ΜΕΔ (Μοίρα Έρευνας Διάσωσης).

AB-205

Υπενθυμίζεται πως η 358 ΜΕΔ, για την ώρα, αξιοποιεί τα παλαιά αλλά πάντα αξιόπιστα ΑΒ-205 καθώς και τα νέα μεγάλων δυνατοτήτων ΑS 332CI Super Puma. Ο εξοπλισμός της 358 ΜΕΔ αναμένεται να αναβαθμιστεί κάθετα με την απόκτηση 15 + 2 ελικοπτέρων μέσω του προγράμματος «Απόκτηση Ε/Π SAR και συναφούς εξοπλισμού», με προϋπολογισμό 234,5 εκ. ευρώ, για τα 15 ελικόπτερα.Νέα ελικότερα αναμένεται να υπερασπίσουν τα ελληνικά δικαιώματα στο Αιγαίο στο άμεσο μέλλονΑς σημειωθεί πως οι επαφές με την γαλλική πλευρά τον τελευταίο καιρό είναι προχωρημένες και στον συγκεκριμένο τομέα, με αποτέλεσμα η πιθανότητα αγοράς γαλλικού ελικοπτερου, μάλλον κάποιας έκδοσης του Super Puma, να βρίσκεται προ των πυλών.

Είναι σαφές πως μέσα στα επόμενα χρόνια 25 -27 σύγχρονα ελικόπτερα SAR και CSAR θα υπηρετούν με τα χρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας, και τα περισσότερα εξ’ αυτών θα είναι ενταγμένα στην 358 ΜΕΔ.

Πηγή

1 σχόλιο:

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...