Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009

Απρόσμενη επιδείνωση του κλίματος αναδεικνύουν νέες έρευνες

Επιστημονικά ευρήματα αναφέρουν επιτάχυνση των ακραίων καιρικών φαινομένων που καθιστούν ανεπίκαιρες τις προβλέψεις της IPCC.

Λίγους μήνες πριν από την σύνοδο του ΟΗΕ στην Κοπεγχάγη, συνάντηση κομβικής σημασίας για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών από τη διεθνή κοινότητα, επιστημονικό κλιμάκιο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την επιτάχυνση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης.
Η επιστημονική αυτή ομάδα ανέφερε ότι η υπερθέρμανση ξεπερνά ακόμη και τις πιο αρνητικές προβλέψεις πρόσφατης έκθεσης της IPCC. Εκεί αναφέρεται ότι εάν το φαινόμενο της υπερθέρμανσης δεν περιοριστεί, η εμφάνιση ενός «εξολοθρευτικού» μείγματος ξηρασιών, ασθενειών και ακραίων καιρικών συνθηκών μέχρι το τέλος του αιώνα, είναι ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο.
«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχουν μεγάλα χρονικά περιθώρια», λέει χαρακτηριστικά ο Τζον Αστον, κορυφαίος κλιματικός επιστήμονας στη Βρετανία. Το πιο ανησυχητικό, συμφωνούν οι επιστήμονες, είναι ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα -κυρίως η καύση άνθρακα, αερίου και ελαίων- θα μπορούσε να δώσει το έναυσμα για υπερθέρμανση η οποία δεν μπορεί να αντιστραφεί.
Η συρρίκνωση των πάγων της Αρκτικής και η απελευθέρωση δισεκατομμυρίων τόνων αερίων του θερμοκηπίου από τα αρχέγονα παγωμένα στρώματα είναι ενδείξεις ότι το φαινόμενο αυτοτροφοδοτείται συνεχώς.

Πέραν των εκτιμήσεων της IPCC η άνοδος της θάλασσας
Την ίδια στιγμή, οι επιστήμονες φαίνεται να συμφωνούν στο ότι τα επίπεδα της θαλάσσιας στάθμης θα αυξηθούν τουλάχιστον κατά ένα μέτρο μέχρι το 2010, πάνω από το διπλάσιο συγκριτικά με τις εκτιμήσεις της IPCC. «Η αύξηση της θαλάσσιας στάθμης κατά ένα ή δύο μέτρα θα είναι εξαιρετικά καταστροφική για την Κίνα. Το χειρότερο βέβαια είναι ότι σ' αυτήν την περίοδο ότι πλήττει την Κίνα αποτελεί μεγάλο πλήγμα και για τον υπόλοιπο κόσμο».
Η συνάντηση αυτή των επιστημόνων έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή πριν από τη σύνοδο της Κοπεγχάγης καθώς 2.000 ερευνητές από 80 χώρες, πολλοί εκ των οποίων είναι κορυφαία στελέχη της IPCC, συγκεντρώνουν επικαιροποιημένα στοιχεία για τις κλιματικές αλλαγές και συζητούν σχέδια έγκαιρης αντιμετώπισης τους.
Μεταξύ των πρόσφατων ευρημάτων που θα απασχολήσουν την επιστημονική κοινότητα, είναι η συνεχιζόμενη μείωση του Ph των ωκεανών που προκαλείται από τις κλιματικές αλλαγές και είναι υπεύθυνη για την εξαφάνιση μικροοργανισμών που απορροφούν τεράστια ποσά διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.
Οι περισσότεροι ερευνητές συμφώνησαν ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου όπου θα γίνει η σύνοδος στην Κοπεγχάγη, η μελέτη της IPCC, αν και πρόκειται για αξιόλογη έρευνα, θα είναι ανεπίκαιρη λόγω των καινούριων στοιχείων που αναδεικνύονται από έρευνες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...