Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τρίτη, 5 Μαΐου 2009

Υπ` ατμόν οι κάτοικοι του Αιγαίου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών.

Να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη μη αξιοποίηση της κοινοτικής χρηματοδότησης υπέρ της ναυπήγησης νέων πλοίων αποφάσισε η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Δωδεκανήσου.

Οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου βρίσκονται επί ποδός για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνεδεσής τους, εν μέσω οικονομικής κρίσης, που πλήττει και τον τουρισμό.Επιπλέον, όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα, οι νησιώτες του Νοτίου Αιγαίου ζητούν την αναδιαμόρφωση των προβλεπομένων κονδυλίων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την επίτευξη του στόχου τους.

Το ενδεχόμενο να τους ακολουθήσουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια συζητούν πλέον ανοιχτά και αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Βορείου Αιγαίου, ενώ ο Δήμος Μούδρου και η Κοινότητα του Αγίου Ευστρατίου κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά της εταιρείας ΣΑΟΣ για παράβαση της δημόσιας σύμβασης ανάληψης των δρομολογίων. Επίσης, το Επαρχείο και ο Δήμος της Μήλου ζητούν με έγγραφό τους προς το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκής Συγκοινωνίας την καταγγελία της σύμβασης με την εταιρεία GΑ Ferries, καθώς, όπως σημειώνουν, η εταιρεία «λόγω της ασυνέπειας, της παλαιότητας και της μειωμένης ταχύτητας των πλοίων της» οδηγεί το νησί σε οικονομική καταστροφή.

Ακόμη, εν αναμονή εξελίξεων βρίσκονται οι φορείς της Κάσου, της Καρπάθου, της Σαντορίνης και της Χάλκης, καθώς, όπως σημειώνουν, περιμένουν να δουν αν θα παραμείνει στη γραμμή το πλοίο «Πρέβελης» της εταιρείας GΑ Ferries και σε περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα θα ζητήσουν να κηρυχθεί έκπτωτη. Εν τω μεταξύ, την ένταξη του Αγίου Νικολάου στα επιδοτούμενα δρομολόγια Πειραιάς - Κρήτη - Δωδεκάνησα ζήτησε με επιστολή του προς τον υφυπουργό Ναυτιλίας Π.Καμμένο ο νομάρχης Λασιθίου Σ.Αναστασάκης, «προς αποκατάσταση της αδικίας» και διότι «εξυπηρετεί την αναπτυξιακή διαδικασία της περιοχής».

Την ίδια στιγμή, να εξετάσουν την ανάγκη δρομολόγησης ενός γρήγορου πλοίου στη γραμμή Χανιά - Πειραιάς ζητεί με επιστολή του προς τις εταιρείες ΑΝΕΚ, Αttica Group και Ηellenic Seaways ο νομάρχης Χανίων Γρ.Αρχοντάκης, καθώς, όπως λέει, «η υφιστάμενη κατάσταση δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των επιβατών και επιπλέονέχει επιφέρει σημαντική μείωση των αφίξεων».

Πηγή:http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=29675&type=12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...