Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Βάφουν γκρίζο και το Αγαθονήσι

Πρεμιέρα με επίσκεψη στα κατεχόμενα κάνει σήμερα- λίγα 24ωρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του- ο νέος Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Την ίδια ώρα μέσα από δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας, η Άγκυρα, πιστή στην τακτική των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, κατηγορεί την Ελλάδα ότι εποικίζει το Αγαθονήσι παράνομα!

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα, ο Α. Νταβούτογλου θα συναντηθεί σήμερα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και τη νέα «κυβέρνηση», με όλους τους συμβολισμούς που εμπεριέχει αυτή η κίνηση. Διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι ο νέος επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είναι εμπνευστής της πολιτικής Ερντογάν «η μη λύση δεν είναι λύση» και ασχολήθηκε προσωπικά με τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το σχέδιο Ανάν το 2004. Όταν η κυβέρνηση Ερντογάν το είχε αποδεχθεί, είχε δηλώσει ότι η Τουρκία «άλλαξε πολιτική 30 χρόνων». Πάντως η Αθήνα τηρεί στάση αναμονής απέναντι στη νέα ηγεσία του τουρκικού ΥΠΕΞ, αν και τα μέχρι σήμερα δείγματα γραφής του Α. Νταβούτογλου, όπως λένε διπλωματικές πηγές, τουλάχιστον σε επίπεδο ρητορικής, κρίνονται θετικά. Κι αυτό διότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Τ. Ερντογάν επισήμως κάνουν λόγο για πολιτική «μηδενικών προβλημάτων» με τους γείτονές τους, τόσο στον μουσουλμανικό κόσμο όσο και στη Δύση.

Διπλωματικοί κύκλοι σημειώνουν ότι «δεν είναι δεδομένο πως η πολιτική του κ. Νταβούτογλου θα γίνει πράξη, όπως δεν γνωρίζουμε και αν θα θελήσει να την εφαρμόσει στην Κύπρο και στο Αιγαίο. Ειδικά στην Κύπρο, ουδείς γνωρίζει τι αντιστάσεις θα βρει, δηλαδή αν θα μπορέσει να επιβληθεί στη γραφειοκρατία του τουρκικού ΥΠΕΞ, κάτι που δεν είχε κατορθώσει ο προκάτοχός του Αλί Μπαμπατζάν. Ωστόσο τίποτα δεν αποκλείεται». Το υπουργείο Εξωτερικών διά του εκπροσώπου Γιώργου Κουμουτσάκου πριν από περίπου τρεις εβδομάδες δήλωνε, άλλωστε, ότι «η πολιτική των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες που προβάλλεται τον τελευταίο καιρό ως το νέο δόγμα εξωτερικής πολιτικής από την Άγκυρα, είναι αναμφίβολα θετική ως πρόθεση. Θα παραμείνει όμως διακήρυξη κενή περιεχομένου, θα παραμείνει χωλή πολιτική, αν δεν εξομαλυνθούν οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία και την Κυπριακή Δημοκρατία».

Έποικοι οι Έλληνες!
Πάντως, ενδεικτικό των προθέσεων των Τούρκων στρατηγών είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ», στο οποίο ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα μεταφέρει τις απόψεις του τουρκικού κατεστημένου, σύμφωνα με τις οποίες όχι μόνο το Αγαθονήσι είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας, αλλά κατοικείται από κατσίκες, κότες και πρόβατα, λαθρομετανάστες και Έλληνες από την ενδοχώρα, τους οποίους το ελληνικό κράτος έχει σκοπίμως- και λαθραία - εγκαταστήσει εκεί! Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ελληνικό κράτος προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες για να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αγαθονήσι.

Σχολιάζοντας χθες το επίμαχο δημοσίευμα ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «προκλητικό» και «άσχετο με την πραγματικότητα» δημοσίευμα, το οποίο χαρακτήρισε «μνημείο σκόπιμης παραπληροφόρησης». Σημειώνεται ότι τόσο το Αγαθονήσι όσο και οι Φούρνοι αποτελούν στόχο των τουρκικών αεροσκαφών τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με συνεχώς αυξανόμενες υπερπτήσεις και μάλιστα σε χαμηλό ύψος. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο 2009 έχουν γίνει 22 υπερπτήσεις των νησιών αυτών. Στο Αγαθονήσι- σύμφωνα με την τελευταία απογραφήκατοικούν περίπου 150 πολίτες, οι οποίοι ασχολούνται με το ψάρεμα, την κτηνοτροφία και τη γεωργία, ενώ υπάρχει και σχολείο. Υπενθυμίζεται ότι επίσκεψη στο νησί έκανε τα Θεοφάνια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας και την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

Πηγή:http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4515244&ct=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters