Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Η επιστροφή των "συμμάχων" στο Αιγαίο - Ολόκληρο το άρθρο της "Τζουμχουριέτ"

Μετά από δέκα ημέρες ύφεσης της τουρκικής αεροπορικής δραστηριότητας στο Αιγαίο, οι "σύμμαχοι" χθες έδειξαν για άλλη μιά φορά "τα δόντια τους": Συνολικά επτά παραβιάσεις του Εθνικού Eναέριου Χώρου από δύο σχηματισμούς 14 αεροσκαφών. Σε ότι αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τω παραβιάσεων τα έξι αεροσκάφη ήταν οπλισμένα και μία αναχαίτιση-αναγνώριση εξελίχθηκε σε εμπλοκή με ένα από τα ελληνικά μαχητικά που είχαν αναλάβει να αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη. Μέσα σε όλα αυτά οι δύο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR στις οποίες προχώρησαν οι Τούρκοι, μοιάζουν "πταίσμα"...

Οπως σημειώσαμε και στην αρχή ήταν η πρώτη φορά μετά από δέκα ημέρες ελάχιστης τουρκικής αεροπορικής δραστηριότητας που η τουρκική Αεροπορία έδειξε έντονη παραβατική συμπεριφορά. Μετά την απίστευτη πρόκληση με το κατευθυνόμενο δημοσίευμα της "Τζουμχουριέτ" για δήθεν παράνομο εποικισμό του Αγαθονησίου και τις μαζικές παραβιάσεις εκείνων των ημερών, φαίνεται ότι κάτι κράτησε τα τουρκικά αεροσκάφη μακριά από τα ελληνικά εναέρια σύνορα για πρώτη φορά μέσα στο 2009.

Ίσως ο φόβος ότι η ένταση που είχε δημιουργηθεί θα μπορούσε να ήταν κακός σύμβουλος των Ελλήνων χειριστών ή ότι είχε δημιουργηθεί επικοινωνιακό "υπόστρωμα" για "σκληρές" απαντήσεις από ελληνικής πλευράς. Εκτός και αν έχει σχέση με καθαρά εσωτερικές διαδικασίες. Όπως σημείωνε χαρακτηριστικά ανώτερος αξιωματικός της Π.Α., "Μπορεί να είχαν επιθεωρήσεις. Πάντα έχουμε μείωση της πτητικής δραστηριότητας όταν έχουν μεγάλες επιθεωρήσεις." Σε οποιαδήποτε περίπτωση, αξίζει να διαβάσουμε μεταφρασμένο το άρθρο της "Τζουμχουριέτ", η οποία θεωρείται "έγκυρη κεντροαριστερή" εφημερίδα στην Τουρκία και να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για το μέλλον. Ο τουρκικός στρατός έχει αυξήσει κάθετα την παρουσία επίλεκτων μονάδων στα παράλια. Αυτό σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία και το άρθρο της Τζουμχουριέτ μας προϊδεάζουν για τις εξελίξεις που θα έχουμε στο Αιγαίο

"Η ιστορία του Αγαθονησίου (του Μουράτ Ιλέμ)
«Αθήνα – Αιγαίο», στην μέση της θάλασσας βρίσκεται ένα μικρό νησί που η μοίρα του έδωσε το σχήμα του. Εάν κοιτάξουμε τον χάρτη είναι μόνο μια μικρή κουκίδα.Το ελληνικό όνομα Αγαθονήσι, το αγγλικό όνομα νησί Εσέκ, και τους τελευταίους 2 μήνες βρίσκεται συνεχώς στην θεματαλογία τωνελληνικών ΜΜΕ.

Ένα νησί πολύ κοντά στην Τουρκία στο οποίο οι ελληνικές αρχές για να ενισχύσουν την κυριαρχία τους έχουν μεταφέρει περίπου 70 Έλληνες πολίτες.Τα τελευταία χρόνια το νησί είναι το επίκεντρο της διακίνησης λαθρομεταναστών που έρχονται απο την Τουρκία με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού να ανησυχούν πολύ.

Έχουν πλέον κουραστεί να φιλοξενούν και να περιθάλπτουν δεκάδες ακόμα και εκατοντάδες λαθρομετανάστες οι οποίοι εμφανίζονται συνέχεια μέρα νύχτα. Πακιστανοί, Αφγανοί, Παλαιστίνιοι και Ιρακινοί η οποίοι πληρώνουν μέχρι και δύο χιλιάδες ευρώ στους Τούρκους λαθρέμπορους, αποβιβάζονται στο μικρό Αγαθονήσι. Δηλαδή ολόκληρο το νησι εχει μετατραπεί σε πρώτο σταθμό άφιξης των λαθρομεταναστών.

Το γεγονός αυτό ήρθε στην επιφάνεια με την άφιξη 75 λαθρομεταναστών σε ένα νησί, του οποιου οι κάτοικοι δεν υπερβαίνουν τους 70. Λαθρομετανάστες που περιμένουν επι μέρες νηστικοί στα τουρκικά παράλια μόλις φτασουν στο νησι εισβάλουν στα σπίτια των κατοίκων για να αρπάξουν ότι φαγώσιμο βρούνε μέσα σε αυτά.

Παλιά στο νησί υπήρχαν διάφορα οικόσιτα ζώα, κατσίκες, κότες πρόβατα και κουνέλια των οποίων ο αριθμός σήμερα έχει μειωθεί στο ελάχιστο.Είναι αδύνατο να εμποδιστεί η άφιξη των λαθρομεταναστών στο νησί καθώς φτάνουν εκεί με λαστιχένιες λέμβους με σαμπρέλες αυτοκινήτων ή με βάρκες μήκους 3 και 10 μέτρων.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με το ρυθμό άφιξης λαθρομεταναστών το νησί θα περάσει υπό το καθεστώς των Ηνωμένων Εθνών και θα περιέλθει στα χέρια των υπηκόων όλων των χωρών.Ο λόγος είναι απλός : Επίσημα δεν μπορούν να εγκατασταθούν στο νησί ελληνικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, η κυριότητα του νησιού είναι αμφισβητούμενη και ο απέναντι γείτονας φοβάται την τουρκική αντίδραση. Μέχρι σήμερα, κατάφερε να εγκαταστήσει στο νησί μονάχα 70 Έλληνες υπηκόους.

Οπως αντιλαμβάνεστε και οι ντόπιοι κάτοικοι του νησιού έχουν έρθει εκεί λαθραία, όπως και οι λαθρομετανάστες απο την Τουρκία.

Το ελληνικό κράτος προκειμένου να εντάξει το νησί στα εδάφη του δημιουργώντας τετελεσμένα, εγκαθιστά εκεί 2 με 3 οικογένειες κάθε περίοδο και ακολούθως νύχτα μεταφέρει εκεί και άλλον πληθυσμό ο οποίος εποικίζει το νησί.

Επιπλέον και τα ελληνικά πλοία της γραμμής τα οποία προσέγγιζαν το νησί μια φορά τον μήνα τον τελευταίο καιρό έχουν αραιώσει το δρομολόγιο τους, με συνέπεια να επιδεινώνεται το πρόβλημα. Έτσι οι κάτοικοι του νησιού συνεχίζουν να ζούν εκεί αλλά αυξάνεται η δυσφορία τους.

Η μοίρα και η στεναχώρια των Ελλήνων φίλων κατοίκων του νησιού δεν τελειώνει μόνο με την ενασχόληση τους με τους λαθρομετανάστες.

Πιστεύουν ότι ο πραγματικός κίνδυνος θα έρθει απο απέναντι δηλαδή απο την Τουρκία.

Μάλιστα έχουν μάθει απ’έξω αυτά που αναγραφονται πάνω στα φτερά των τουρκικών αεροσκαφών τα οποία υπερίπτανται κάθε μέρα και κάθε λεπτό πάνω απο τα κεφάλια τους.Τα ελληνικά ΜΜΕ σε μια δόση υπερβολής αναφέρουν ότι πάνω απο το νησί πετούν περισσότερα τουρκικά αεροσκάφη απ'ότι οι γλάροι.

Ιδού λοιπόν η ιστορία ενός νησιού, όπου στις διεθνείς συνθήκες δεν έχει διευκρινιστεί σε ποιόν ανήκει.
Ιδού και η ζωή των 70 κατοίκων του που μοιράζονται την ίδια μοίρα..."

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters