Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Κυριακή, 17 Μαΐου 2009

Υποδοχή σε... πλοίο για λαθρομετανάστες

Διευρυμένη σύσκεψη έγινε την Τετάρτη στο Υπουργείο Εσωτερικών, με επικεφαλής τον άτυπο υπουργό Δημόσιας Τάξης (αναπληρωτή υπουργο Εσωτερικών) Χρ.Μαρκογιαννάκη και τη συμμετοχή πολλών ακόμη υπουργείων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης (υφυπ.Εξωτετικών Ιω.Βαληνάκης, υφυπ.Εθνικής Άμυνας Κ.Τασούλα, υφυπ.Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Π.Καμμένου, Γ.Γ. υπ.Εσωτερικών Πάτρ.Γεωργιάδη, Γ.Γ.Δημόσιας Τάξης Κ.Μπίτσιου και Γ.Γ. υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Ιω.Τζωάννου.

Συμμετείχε επίσης η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. με τον Αρχηγό της Αντιστράτηγο Βασ,Τσιατούρα, ο Αρχηγός του Λιμενικού Αντιναύαρχος Θεόδ.Ρεντζεπέρης, ο Α΄ υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης και άλλοι.

Υποδοχή σε... πλοίο
Μεταξύ των αποφάσεων που ελήφθησαν προκειμένου να περιοριστεί η παράνομη μετανάστευση και να αντιμετωπιστεί η λαθραία διακίνηση ανθρώπων από τα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορα της χώρας, ξεχωρίζει η πρόταση να δημιουργηθεί ένας πλωτός χώρος υποδοχής «για την πρώτη υποδοχή και την μεταφορά των παρανόμων μεταναστών στα Κέντρα Υποδοχής τα οποία λειτουργούν», ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά του Αιγαίου. Ουσιαστικά, επιδιώκεται να δημιουργηθεί ένας κεντρικός χώρος πρώτης υποδοχής μεταναστών, σαν αυτόν που αντιμετώπιζαν και οι Έλληνες μετανάστες στα ανοιχτά της Νέας Υόρκης στα τέλη του 19ου αιώνα.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι πιθανή τοποθέτηση του πλωτού αυτού χώρου (πλοίου) εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ώστε να μην είναι υποχρεωμένες οι αρχές να υποδέχονται λαθρομετανάστες όπως ορίζει ο νόμος, αλλά να τους επαναπροωθούν άμεσα στις χώρες προέλευσής τους. Για το λόγο αυτό αναμένεται να υπάρξουν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και άλλους φορείς.

Επίσης, η αναφορά σε ένα πλοίο, δημιουργεί και εύλογα ερωτηματικά για το πόσο πρακτική θα είναι μία τέτοια επιλογή. Η κατάσταση στην οποία εντοπίζοντα οι λαθρομετανάστες σε πολλές περιπτώσεις απαιτή άμεση περίθαλψη, όχι μεταφορά κάποιων ωρών σε άλλο πλοίο. Θα χρειαζόταν ένας μικρός στόλος από τέτοια πλοία προκειμένου να καλυφθεί αποτελεσματικά το Αιγαίο...

Και μέσο πίεσης στην Τουρκία;
Ακόμη, σύμφωνα με το δίκαιο που διέπει την λειτουργία της ναυτιλίας, ένα σκάφος που εντοπίζει λαθρομετανάστες (ή ναυαγούς) σε διεθνή ύδατα, είναι υποχρεωμένο να τους παραδόσει στην κοντινότερη υπηρεσία ακτοφυλακής για να έχουν την απαραίτητη περίθαλψη.
Κατά συνέπεια, έαν το συγκεκριμένο σκάφος «τοποθετηθεί» εγγύτερα στα τουρκικά χωρικά ύδατα θα μπορεί δυνητικά να ζητήσει από την τουρκική ακτοφυλακή να παραλάβει «ναυαγούς» που εντοπίστηκαν από τα ελληνικά μέσα διάσωσης σε διεθνή ύδατα, όπως είναι υποχρεωμένη ως πιο κοντινή στο σκάφος.


Οι άλλες αποφάσεις
Κατά τα άλλα ανακοινώθηκε και η σύσταση Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου, το οποίο θα συντονίζει τους συναρμόδιους Φορείς, οι οποίοι ασχολούνται με το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.
Θα υπάρξει επίσης αυστηροποίηση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου σε σχέση με την αντιμετώπιση των λαθροδιακινητών, προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης των επιβαλλομένων ποινών στους δουλεμπόρους (κακούργημα).
Τέλος, επαναδιατυπώθηκε η πρόθεση ανάπτυξης περαιτέρω δράσεων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης ν΄αντιμετωπιστεί πανευρωπαϊκά

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...