Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τετάρτη, 6 Μαΐου 2009

Ελλάδα-Τουρκία: Σε τροχιά άμεσης σύγκρουσης για "Αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας στο Αιγαίo"

Σε τροχιά οριστικού "ξεκαθαρίσματος λογαριασμών" εισέρχονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς τους τελευταίους έξι μήνες - για πρώτη φορά μετα τα Ίμια - στην πράξη αμφισβητούν το νόμιμο κατοχής εδάφους από την Ελλάδα.

Οι επαναναλαμβανόμενες υπερπτήσεις μαχητικών τους επάνω από το Αγαθονήσι, αλλά και τους Φούρνους και το Φαρμακονήσι, αλλά και η εντυπωσιακή αδυναμία της ελληνικής πλευράς να αντιδράσει αποφασιστικά, με απειλή χρήσης πυρών, όπως θα έπραττε το οποιοδήποτε κράτος σε Δύση και Ανατολή και όπως είναι το φυσικολογικό, οδήγησε σε μία ακόμα κλιμάκωση.

Σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Τζουμχουριέτ", διατυπώνεται η άποψη Τούρκων αξιωματούχων των υπουργείων ¨Εξωτερικών και Άμυνας ότι "Η Ελλάδα εποικίζει παράνομα το Αγαθονήσι"! Η απάντηση από ελληνικής πλευράς ήρθε από την πλευρά του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Γώργου Κουμουτσάκου, ήταν ως συνήθως χλιαρή: "Δεν σχολιάζουμε δημοσιεύματα εφημερίδων ειδικά όταν αποτελούν μνημεία σκόπιμης παραπληροφρόσης".

Αποδεχόμαστε δηλαδή ότι γίνεται σκόπιμη παραπληροφόρηση, αλλά επιμένουμε να αγνοούμε ποιός βρίσκεται πίσω από αυτή την παραπληροφόρηση. Το θέμα όμως δεν είναι η δήλωση Κουμουτσάκου. Το πρόβλημα είναι ότι αμφισβητώντας στην πράξη την ελληνικότητα ενός κατοικημένου νησιού "μη κατονομαζόμενου από τις συνθήκες Λονδίνου, Λωζάνης και Παρισίων" αυτομάτως δημιουργούν το νομικό υπόβαθρο διεκδίκησής του. Θέτουν για πρώτη φορά θέμα εποικισμού και θεωρούν ότι οι κάτοικοί του είναι έποικοι και όχι γηγενείς, άρα μπορούν να "επαναπατριστούν" και όχι να ξεριζωθούν σε περίπτωση που προσδιοριστεί η κυριότητα της νήσου και το κυρίαρχο κράτος είναι η Τουρκία. Και φυσικά αυτό δεν θα περιοριστεί μόνο στο Αγαθονήσι. Μη κατονομαζόμενα από τις συνθήκες, κατοικημένα ελληνικά νησιά είναι δεκάδες στο Ανατολικό Αιγαίο. Εδώ λοιπόν έχουμε στην πράξη αποτύπωση του σεναρίου που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από ένα μήνα στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος": Απόβαση των Τούρκων σε μικρό νησί, μη κατονομαζόμενο από τις συνθήκες, κατάληψή του με τις λιγότερες απώλειες και απομάκρυνση φρουράς και εποίκων προς γειτονικό νησί που κατονομάζεται από τις συνθήκες.

Το σενάριο μαζί με άλλα πέντε ανάλογα σενάρια που αποκαλύπτει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφόρησε, είναι απλώς η εξέλιξη αυτού που παρακολουθούμε σήμερα: Δεκάδες υπερπτήσεις επάνω από κατοικημένα νησιά ή νησιά, όπως το Φαρμακονήσι, κατοικημένα μεν, αλλά χωρίς μόνιμους κατοίκους (το Φαρμακονήσι, εκτός από την φρουρά του, κατοικείται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως), οι οποίες δημιουργούν στην πράξη αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους, με ότι αυτό σημαίνει. Η απόβαση ενός τάγματος τουρκικών ειδικών δύνάμεων π.χ. σε δύο μήνες από σήμερα, για την "αποκατάσταση της νομιμότητας" και "την παύση εποικισμού των νησιών", δεν θα γίνει κατά ενός ελληνικού νησιού, αλλά κατά ενός νησιού, το οποίο βρίσκεται στις γκρίζες ζώνες, η κυριότητά του είναι αμφισβητούμενη και εποικίζετα παράνομα από την Ελλάδα.

'Ηδη σε ευήκοα ώτα αγγλοσαξόνων διπλωματών διατυπώνονται με σαφήνεια οι αιτιάσεις: "Οι 'Ελληνες γνωρίζουν ότι το νησί δεν είναι δικό τους αφού δεν αντιδρούν, πέρα από κάποιες τυπικές ρηματικές διακοινώσεις στην δήθεν παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου, των χωρικών υδάτων τους κλπ." Αλλιώς η Ελλάδα δεν θα άφηνε τα τουρκικά αεροσκάφη μέσα σε πέντε μήνες να περάσουν 22 φορές επάνω από τα νησιά τουρκικά μαχητικά εκτελώντας ασκήσεις προσβολής στόχων εδάφους, λέμε εμείς... Τα προαναφερόμενα δεν είναι σενάριο, είναι όλα γεγονός: Μέχρι σήμερα έχει δημιουργηθεί το νομικό και πρακτικό υπόβαθρο για την δημιουργία αιτίων που θα οδηγήσουν στην κρίσιμη κίνηση, δηλαδή την εμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων που θα αναλάβουν να σταματήσουν την "παράνομη ελληνική ενέργεια", τον "εποικισμό" των νησιών.

Γιατί οι Τούρκοι επιλέγουν να κινηθούν σήμερα είναι το ερώτημα. Για όσους γνωρίζουν οι απαντήσεις είναι ήδη γνωστές: Θεωρούν ότι η εσωτερική πολιτική αστάθεια και αναταραχή έχει δημιουργήσει το κρίσιμο "έλλειμμα αποφασιστικότητας" στην ελληνική πολιτική ηγεσία για να δράσει αποφασιστικά. Ανάλογο με αυτό που υπήρχε το 1974. Οι ταραχές του Δεκεμβρίου, όσο και αν φαίνεται παράδοξο, έδειξαν την αδυναμία. Δέκα ημέρες μετά ξεκίνησαν οι υπερπτήσεις. Κάτι που η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ έσπευσε να τονίσει με την αρθρογραφία της στο τεύχος που κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά και επιβεβαιώθηκε σε μία από τις σπάνιες στιγμές αναγνώρισης των αποτελεσμάτων των ταραχών σε διεθνές επίπεδο από τον ίδιο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ε.Μεϊμαράκη: "Οι Τούρκοι προχώρησαν σε αυτές τις ενέργειες γιατί οι ταραχές του Δεκεμβρίου έδωσαν μία εικόνα αστάθειας για την χώρα"΄είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους στις αρχές Ιανουαρίου, αναφερόμενος σις πρώτες τουρκικές υπερπτήσεις.

Η δεύτερη βασική αιτία είναι διαπίστωσή τους ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, δυστυχώς βρίσκονται στο χαμηλότερo επίπεδα επιχειρησιακής ετοιμότητας μετά το 1974.Οι λεπτομέρειες που γνωρίζει το defencenet.gr για το επίπεδο αυτής της κατ'όνομα "ετοιμότητας", είναι ανατριχιαστικές και φυσικά, αν συμβεί αυτό που όλοι απευχόμαστε, τότε κανείς δεν θα είναι άμοιρος ευθυνών: Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Τμήμα αναλύσεων www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...