Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009

Όταν οι Αντιεξουσιαστές.ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ.

Το απόγευμα του Σαββάτου 09/05 είχε διοργανωθεί μια συγκέντρωση με σκοπό τη διαμαρτυρία αλλά και την ανάδειξη του προβλήματος που μαστίζει τη χώρα μας, και λέγεται λαθρομετανάστευση.

Μετά τα γεγονότα του Σαββάτου, προσωπικά μπήκα στη διαδικασία να φιλοσοφήσω τη λέξη «ιδεολογία». Η ιδεολογία σαν έννοια είναι κάτι ιερό προσωπικά πιστεύω, όπως και αναδεικνύει πτυχές πολιτικές, ανθρώπινες, στάσεις ζωής, αλλά ακόμα και οικονομικές.

Το πολίτευμα στη χώρα μας καλώς ή κακώς ονομάζεται «δημοκρατία».Ωστόσο στο Ελληνικό πολίτευμα τα εισαγωγικά είναι άκρως απαραίτητα.

Η Δημοκρατία αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στην Αρχαία Αθήνα. Το κύριο χαρακτηριστικό της δημοκρατίας είναι κυρίως το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να εκφέρεις τη γνώμη σου δημόσια, αλλά και να μπορείς να την εκφράζεις κάποιες φορές μαζικά και ειρηνικά με ΝΟΜΙΜΑ μέσα.

Κατά καιρούς σε όλα τα κράτη του κόσμου διοργανώνονται συγκεντρώσεις και μέσω αυτών κάποιες φορές έχουν επιτευχθεί στόχοι, έχουν ανατραπεί καθεστώτα, όπως επίσης και ιδεολογίες. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι και η Πρωτομαγιά.

Η λέξη «κράτος» στην Ελλάδα είναι μία απροσδόκητα σκληρή λέξη για ορισμένα «παιδιά». Ενώ αυτά τα «παιδιά» ΜΙΣΟΥΝ την ΕΞΟΥΣΙΑ, στις 09/05 αποφάσισαν να γίνουν ΚΡΑΤΟΣ αφαιρώντας το δικαίωμα σε ΕΜΕΝΑ τον ΕΛΛΗΝΑ φορολογούμενο πολίτη, να πάω να διαδηλώσω ΕΙΡΗΝΙΚΑ πλάι σε κάποιους που στα περισσότερα μεν ΔΙΑΦΩΝΩ, αλλά έτυχε δε να ΣΥΜΦΩΝΩ μαζί τους στο συγκεκριμένο θέμα.

Πάσχω εδώ και 4 χρόνια από «διάμεση πνευμονική ίνωση» που δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω σε διάφορες εκδηλώσεις που υπάρχει ο κίνδυνος της χρήσης δακρυγόνων. Και λοιπόν; Να μπω στο περιθώριο κύριοι των Εξαρχείων; Να μην έχω άποψη για τα καθημερινά δρώμενα γιατί απλά δεν μπορώ να συμμετάσχω λόγω που δεν είμαι σε θέση να επιστρέφω τις πέτρες που θα μου πετάτε;

Στην Αθηναϊκή δημοκρατία ο κάθε πολίτης έπαιρνε άμεσα μέρος μέχρις και στη πολιτική. Ωστόσο το όποιο δικαίωμα συμμετοχής ΔΕΝ είχαν σκλάβοι, γυναίκες, και παιδιά.

Εγώ δεν ανήκω σε καμία από τις επάνω βαθμίδες αγαπητά «παιδιά» των Εξαρχείων. Και όμως δεν μπορώ να διαδηλώσω γιατί ΕΣΕΙΣ «παιδιά» που σας ΠΛΗΡΩΝΩ όταν μου τα ΣΠΑΤΕ, μου το ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ.«Παιδιά των Εξαρχείων».Την επόμενη φορά που ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΑΣ μου δώσει ΑΥΞΗΣΗ θα αγοράσω μια φορητή συσκευή οξυγόνου και θα ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ στη διαμαρτυρία. Όχι γιατί μπορώ, αλλά γιατί ΕΣΕΙΣ με κάνετε.

Λουκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...