Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Παρασκευή, 8 Μαΐου 2009

Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα και εκμετάλλευση πετρελαίου

Νέο θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα και εκμετάλλευση πετρελαίου εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. To νέο θεσμικό πλαίσιο θα ψηφιστεί έως τα τέλη του 2009.

Ο υπουργός σημείωσε ότι πληρώνουμε το 4,6 % του ΑΕΠ, δηλαδή πάνω από 11 δισ. ευρώ το χρόνο για την αγορά πετρελαιοειδών από το εξωτερικό.

Απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με τη στάση της Τουρκίας στο ζήτημα των ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε, δεν παραιτείται και δεν πρόκειται να παραιτηθεί των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

Πρόσθεσε ακόμη πως η πρόσφατη συμφωνία με την Αλβανία, όπως και κάθε συμφωνία δημιουργεί θετικές προοπτικές για τον τομέα, καθώς και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη αντίστοιχες συζητήσεις με την Αίγυπτο.Οι βασικές κατευθύνσεις του νέου θεσμικού πλαισίου που προβλέπεται να ψηφιστεί ως το τέλος του χρόνου περιλαμβάνουν τα εξής:

* Δημιουργείται στο ΣΕΕΣ Διεύθυνση Έρευνας και Ανάπτυξης η οποία θα αναλάβει τον έλεγχο και εποπτεία υφιστάμενων και νέων παραχωρήσεων, τη διαμόρφωση προτάσεων για την ανάπτυξη των ερευνών.

* Προσαρμογή της νομοθεσίας στα Κοινοτικά δεδομένα, κατάργηση απαρχαιωμένων ρυθμίσεων, αυστηρή εφαρμογή της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

* Πέρα από την προκήρυξη διεθνών διαγωνισμών για την παραχώρηση συγκεκριμένων περιοχών για έρευνα (μέθοδος που χρησιμοποιείτο αποκλειστικά ως σήμερα), θα θεσμοθετηθεί μία ακόμη μέθοδος παραχωρήσεων που χρησιμοποιείται διεθνώς, η λεγόμενη μέθοδος της «ανοιχτής πόρτας».Σύμφωνα με αυτή προβλέπεται απευθείας παραχώρηση ερευνητικής περιοχής σε μόνιμη βάση σε επενδυτή που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, εφόσον δεν υπάρχει αντίστοιχο ενδιαφέρον για την ίδια περιοχή από άλλη πλευρά.

* Κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων, που περιλαμβάνουν μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 40% που είναι σήμερα, αντισταθμιστικά οφέλη, κατάργηση του περιορισμού της διάρκειας εκμετάλλευσης που είναι σήμερα 25 χρόνια, κ.α.

Οι αποφάσεις για το πού και πότε θα γίνουν έρευνες θα λαμβάνονται από διυπουργική επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομίας, Εξωτερικών, Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ, ύστερα από εισήγηση του ΣΕΕΣ.

Πηγή:In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...