Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009

Ο εξοχότατος κ. Νταβούτογλου.

Το όνομά του είναι Αχμέτ Νταβούτογλου. Είναι ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας. Και φυσικά δεν περιμέναμε ότι θα μας προκύψει φιλικός. Κάθε άλλο. Οι Τούρκοι δεν μας έχουν μάθει σε τέτοια ευχάριστα και πολιτισμένα
Ο κ. Αχμέτ Νταβούτογλου από την πρώτην ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του έσπευσε να μας γνωρίσει τις απόψεις του, τις ιδέες του, τις γνώμες του και φυσικά τα εχθρικά του αισθήματα προς την Ελλάδα. Κρατήστε καλά μιά από τις ιδέες που έχει σχετικά με τον Βαλκανικό χώρο αλλά και με την Ελλάδα ιδιαίτερα.
«Ο χώρος στον οποίον η Τουρκία βρίσκεται κοντά στον πόλεμο περισσότερο από κάθε άλλη περίπτωση είναι τα νησιά του Αιγαίου, που περιορίζουν σε σημαντικό βαθμό τον ζωτικό της χώρο».
Αυτή, σε γενικές γραμμές η αντίληψη του κ. Νταβούτογλου.
Ο προκάτοχός του, ο αλησμόνητος κ. Παπατζιάν, είχε αναλώσει σχεδόν όλη την θητεία του ασχολούμενος με την τουρκοποίηση της ελληνικής Θράκης. Και στην κυριολεξία επί υπουργείας του κατάφερε να ταράξει γιά καλά τις ισορροπίες αφού επέτυχε να ασχοληθεί με την ελληνική Θράκη ακόμη και αυτή η ανιστόριτη Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χίλαρυ Κλίντον.
Ο κ. Νταβούτογλου επέλεξε να ανοίξει ένα νέο μέτωπο. Με τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου αυτή τη φορά. Όχι πως και πριν από τον εξοχότατο νέο Υπουργό Εξωτερικών της γείτονος δεν είχαμε προβλήματα. Κάθε άλλο. Οι αγαπητοί μας γείτονες, χωρίς καμμιά αιτία, φρόντιζαν να τονίζουν την παρουσία τους στα νησιά μας. Η ιστορία με τα Ίμια είναι ακόμη νωπή στις μνήμες του λαού μας ενώ ο αέρας των νησιών μας έχει γίνει ο καθημερινός περίπατος των Τούρκων αεροπόρων. Όμως ο κ. Νταβούτογλου δείχνει αποφασισμένος γιά ακόμη μεγαλύτερα και περισσότερα. Σχέδιό του να μετατρέψει σε θύελλες τα ήρεμα νερά του Αιγαίου.
Γεννημένος στην Τασκένδη ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και νέος σχετικά στην ηλικία είναι καθηγητής διεθνολόγος και γιά ένα διάστημα ήταν σύμβουλος του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Από τότε ο προβλεπτικός Ερντογάν εκτίμησε τις ικανότητές του και τον κράτησε κρυφό άσο στο μανίκι του.
Έχει συγγράψει ένα βιβλίο με τίτλο, Στρατηγικό βάθος - Η Διεθνής θέσης της Τουρκίας.
Στο βιβλίο αυτό ο κ. Νταβούτογλου κλείνει όλην του την φιλοσοφία αναφορικά με τις σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του αμφισβητεί όλες τις διεθνείς συνθήκες οι οποίες καθόρισαν τα σύνορα των Βαλκανικών κρατών αλλά ακόμη και τα δικαιώματα των λαών. Πρόκειται γιά ολοκληρωτική αμφισβήτηση του “Στάτους κβο”στο χώρο των Βαλκανίων και μάλιστα από έναν διεθνολόγο καθηγητή. Αφήνει να διαφαίνονται οι προοπτικές της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής έτσι όπως αυτός ο ίδιος τις οραματίζεται.
Η πηγή του του βασικού προβλήματος στο Αιγαίο είναι η αντίθεση μεταξύ της γεωλογικής και γαιοπολιτικής πραγματικότητας και του τρέχοντος στάτους κβο γράφει στο βιβλίο του ο κ. Νταβούτογλου. Με τις ιδέες του αυτές ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας προσπαθεί να δημιουργήσει ένα νέο καθεστώς στο Αιγαίο. Δεν θα πρέπει να θεωρηθεί τυχαία η στιγμή που ο Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε να ανασύρει από το μανίκι του τον κρυφό άσο που ακούει στο όνομα Αχμέτ Νταβούτογλου.
Η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Τουρκία τον περασμένο Απρίλιο και η αναβάθμιση της θέσης της στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, αποτελεί μιά ευκαιρία γιά την διεύρυνση της εξωτερικής της πολιτικής και μάλιστα προς την μεριά της γειτονικής Ελλάδας, που κατέχει τα νησιά του Αιγαίου.Τα νησιά, τα οποία, σύμφωνα με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας “….είναι φυσική προέκταση της γεωλογικής δομής της χερσονήσου της Ανατολίας και προς τις γεωπολιτικές αναγκαιότητες που γεννιούνται από την παραπάνω κατάσταση, η πολιτική διανομή έγινε μέσω διαθνών συμφωνιών υπέρ της Ελλάδος.
Σύμφωνα με την αντίληψη, την γνώμη αλλά και τις.....γνώσεις του κ. Νταβούτογλου, όλα αυτά «...υποδαυλίζουν προβλήματα όπως η υφαλοκριπίδα, τα χωρικά ύδατα, ο εναέριος χώρος η γραμμή FIR, οι περιοχές διοίκησης και ελέγχου και η στρατιωτικοποίηση των νησιών» αναφέρει στο βιβλίο του.
Δυστυχώς γιά την Ελλάδα ένα ακόμη πρόβλημα παρουσιάζεται με το πρόσωπο του νέου Υπουργού Εξωτερικών της γειτονικής μας Τουρκίας. Ο κ. Νταβούτογλου και οι πολιτικές του ιδέες θα ξεσηκώσουν νέες θύελλες. Τα νερά του Αιγαίου θα δεχτούν τις τουρκικές φουρτούνες.
Το δικό μας Υπουργείο Εξωτερικών, απ΄ό,τι φαίνεται, μάλλον δεν θα έχει γνώση όλων αυτών. Διότι καμμιά αντίδραση μέχρι στιγμής δεν υπάρχει από μέρους του. Οι ευρωεκλογές, γιά την κ. Μπακογιάννη μοιάζουν να είναι πιό σημαντικές από τα νησιά του Αιγαίου. Στις δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου δεν δόθηκε καμμιά επίσημη απάντηση.
Πιθανόν γιά μιά ακόμη φορά να χρειαστεί να στηρίξουμε την εξωτερική μας πολιτική στο χαμόγελο της κ. Μπακογιάννη.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...