Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Για το FORBES η Πάτμος πρώτος ειδυλλιακός προορισμός και κορυφή στο real estate


Για το FORBES η Πάτμος πρώτος ειδυλλιακός προορισμός και κορυφή στο real estate


Τα πιο ειδυλλιακά μέρη της Ευρώπης κλήθηκαν να ψηφίσουν εμπειρογνώμονες στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού και πρόσφεραν στην Ελλάδα μια τιμητική πρωτιά. Σε ειδική έρευνα του Forbes, το νησί της Πάτμου καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα με τα ομορφότερα μέρη για να ζει κανείς. Μέρη που χαρακτηρίζονται μοναδικά, μαγικά αλλά και προσιτά σε ό,τι αφορά το κόστος ζωής και απόκτησης σπιτιών.

Η κορυφή στο top 10 της Ευρώπης δίνει την ευκαιρία σε γνωστούς και άγνωστους επενδυτές ακινήτων να «αποκαλύψουν» την Πάτμο. Εκτός από τις περισσότερες από τις 50 (450) εκκλησίες που διαθέτει και την σύνδεσή του με τη θρησκεία και την ιστορία του Ιωάννη που έγραψε το βιβλίο της Αποκάλυψης, το νησί θεωρείται από τα ομορφότερα παρθένα μέρη για διακοπές. «Η Πάτμος εξελίχθηκε με το πέρασμα των αιώνων αλλά δεν έχει χάσει τον άνεμο ηρεμίας» αναφέρεται στην έκθεση.
Σύμφωνα με συμβούλους ακινήτων που μίλησαν για την Πάτμο και έδωσαν στοιχεία για τη σύνταξη της έρευνας, όποιος αγοράσει στο νησί δεν θα αδειάσει την τσέπη του, αφού για κατοικία ενός δωματίου κοντά στην παραλία, οι τιμές κυμαίνονται γύρω στα 160.000 ευρώ.

Σε γενικές γραμμές, τα οικόπεδα και τα εξοχικά στο νησί δεν έχουν ξεφύγει εξαιτίας κυρίως της μεγάλης απόστασης από την Αθήνα. Ομως, τελευταία η αποκάλυψη των πλεονεκτημάτων και της σπάνιας ομορφιάς της Πάτμου έχει βάλει φωτιά στο τοπικό real estate. «Ενώ στην Αθήνα υποχώρησαν, στα 227 κατοικημένα νησιά της χώρας οι τιμές δείχνουν να είναι ανθεκτικές» αναφέρει η κτηματομεσίτρια Ελενα Παναγοπούλου, από την Πάτρα.

Στη δεύτερη θέση του top 10 βρίσκεται η ιταλική μεσαιωνική πόλη Lucca που βρίσκεται στην καρδιά της Τoσκάνης, κοντά στη Φλωρεντία. Σπίτια στο ιστορικό κέντρο δεν υπάρχουν, όμως πωλούνται πολλά διαμερίσματα σε τιμές από 300 έως 500 χιλιάδες ευρώ. Υπάρχει και η επιλογή της αγοράς σπιτιού στους γύρω λόφους, όμως το κόστος ανεβαίνει στα 500-800 χιλ. ευρώ.

Αγαπημένος προορισμός Την τρίτη θέση στην κατάταξη καταλαμβάνει ένα μικρό και ήσυχο χωριό σε έναν βράχο της Προβηγκίας στη Νότια Γαλλία, το Saignon και ακολουθεί η πόλη Pietrasanta στην Ιταλία με 24.600 κατοίκους. Βρίσκεται κοντά στη Φλωρεντία και τη Γένοβα και είναι αγαπημένος προορισμός σοφιστικέ τουριστών.

Πέμπτη στην κατάταξη είναι η περιοχή Lake Bled στη Σλοβενία και έκτη η κροατική πόλη Hvar εκπληκτική παραθαλάσσια περιοχή, με βενετσιάνικη αρχιτεκτονική.

Το Ditchling στο West Sussex στη Βρετανία καταλαμβάνει την 7η θέση. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό με 2.030 κατοίκους, που έχει όλα τα βρετανικά χαρακτηριστικά, με παμπ, γήπεδο κρίκετ, γραφικά τσαγερί κ.λπ. και ακολουθούν το Montreux, η Ελβετική Ριβιέρα, η πόλη Bruges στο Βέλγιο που φημίζεται για την καλύτερη σοκολάτα της Ευρώπης και η γερμανική πόλη Lindau η οποία βρίσκεται 111 μίλια από το Μόναχο και είναι κτισμένη πάνω σε μια λίμνη που συνορεύει με Αυστρία και Ελβετία.

Η λίστα του Forbes αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για την χώρα μας την οποία όμως εδώ και πολλές δεκαετίες φωτίζει η λάμψη του διεθνούς τζετ σετ και του Χόλιγουντ όταν γνωστοί ηθοποιοί, τραγουδιστές και επιχειρηματίες ανακάλυψαν τις ελληνικές ομορφιές και αγόρασαν κάποιο ακίνητο.

Για παράδειγμα το 1960, ο νεαρός τότε τροβαδούρος του έρωτα, ο Λέοναρντ Κοέν αγόρασε ένα παλιό σπίτι στην Υδρα ενώ λίγο αργότερα απέκτησε κι ένα άλλο ακίνητο στη Ρόδο. Ο Σον Κόνερι, ο γοητευτικός Τζέιμς Μποντ, έχει αγοράσει σπίτι στο Πόρτο Χέλι, ενώ στην ίδια περιοχή φέρεται να έχει ιδιοκτησία και ο εγγονός του Βρετανού πρωθυπουργού, Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Χόλιγουντ.Εγινε μόδα το Αιγαίο

Στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 ο «Ζορμπάς» Αντονι Κουίν, μαγεμένος από τη Ρόδο, αγόρασε μετά την ταινία «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» ένα σπίτι στην παραλία Λαδικού. Από τότε, δεκάδες αστέρια της σόου μπιζ «φώτισαν» πολλές ελληνικές περιοχές. Η Αντίπαρος, έχει γίνει διάσημη στο Χόλιγουντ εξαιτίας του Τομ Χανκς και της συζύγου του, ελληνικής καταγωγής, Ρίτα Γουίλσον. Το ζευγάρι αγόρασε 6 στρέμματα ανάμεσα στα Γλυφά και τη Χώρα και έκτισε ένα πολυτελές εξοχικό 450 τ.μ. Οι φήμες λένε ότι στο νησάκι του Αιγαίου αγόρασε πρόσφατα 30 στρ. η βασίλισσα της ποπ Μαντόνα, η οποία ενδιαφέρεται και για τον Σκορπιό. Για τον Σκορπιό ακούστηκανεπίσης τα ονόματα του ιδιοκτήτη της Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον, και του ιδιοκτήτη της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς. Επίσης, ο Ρίτσαρντ Γκιρ έχει βάλει στο μάτι την Πάτμο ενώ Τζούλια Ρόμπερτς και Τζακ Νίκολσον εκδήλωσαν ενδιαφέρον για αγορά ακινήτου στην Σαντορίνη.
Ψάχνουν για ακίνητοΣτη Σκιάθο ο Aμπράμοβιτς, στην Eλαφόνησο ο Σουμάχερ

Δεκάδες δημοφιλείς ξένοι έχουν επενδύσει πολλά εκατομμύρια σε κάποιο ακίνητο, ενώ πολλοί άλλοι εμφανίζονται πρόθυμοι να γίνουν ιδιοκτήτες σπιτιού στην Ελλάδα. Μεγάλο deal φέρεται να ετοιμάζει να κλείσει στη Σκιάθο ο Ρώσος μεγιστάνας Ρομάν Αμπράμοβιτς. Σχεδιάζε, πριν από την κρίση τουλάχιστον, να αγοράσει 400 στρέμματα στη θέση Μπανάνα. Στη Σκιάθο έκταση διαθέτει και ο πρώην Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χανς Ντίτριχ Γκένσερ.

Ο Μπερλουσκόνι,Ο βετεράνος της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ επισκέφτηκε την Ελαφόνησο και φέρεται να διαπραγματεύεται να αγοράσει οικόπεδο στην περιοχή, ενώ ο Πολ Αλεν, της Microsoft ενδιαφέρεται να αγοράσει το νησάκι Αντίκερος στη Νάξο.Ακόμη και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει μπει στο παιχνίδι των αγοραπωλησιών ακινήτων στην Ελλάδα, καθώς οι φήμες τον φέρουν ενδιαφερόμενο για ακίνητο στη Σύμη.
Τέλος, στις φήμες εμπλέκεται πολλές φορές ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος φέρεται να ενδιαφέρεται για το Πόρτο Χέλι.

ΤΑ 5 ΦΙΛΕΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΑΤΜΟΣ Σύμφωνα με τους συμβούλους ακινήτων διαθέτει μοναδικές παραλίες και σπάνιας ομορ¬φιάς περιοχές, αλλά το βασικότερο προ¬σόν είναι οι προσι¬τές για τους Ευρωπαίους τιμές. Μια αγορά σπιτιού τριών δωματίων, περίπου 5 λεπτά από την παραλία κοστίζει περίπου 300.000 ευρώ.

ΛΟΥΚΑ Η μεσαιωνική πόλη της Τοσκάνης στην Ιταλία θεωρείται παράδεισος επί της γης αφού έχει διατηρήσει τον ανα¬γεννησιακό χαρακτήρα της. Τα διαμερί¬¬σματα κοστίζουν από 300 έως 500 χιλιάδες ευρώ.

ΣΕΝΙΟΝ Το μεσαιωνικό χωριό της Νότιας Γαλλίας είναι ένα μέρος εξαιρετικά ήσυχο και χωρίς πολλά ακίνητα προς πώληση. Ομως, αν κάποιος έχει χρήματα μπορεί να επενδύσει σε ένα σπίτια με 5 κρεβατοκάμαρες του 17ου αιώνα το οποίο κοστίζει 550.000 ευρώ.

ΠΙΕΤΡΑΣΑΝΤΑ Η πόλη των 24.600 κατοίκων βρίσκεται κοντά στη Φλωρεντία και τη Γένοβα και είναι γνωστή για την παγκοσμίου φήμης γκαλερί της. Χρακτηρίζεται ως πόλη των Τεχνών.

ΛΕΪΚ ΜΠΛΕΝΤ Η πόλη της Σλοβενίας με τους 10.900 κα¬τοίκους που χρο¬νολογείται από το 1004 μ.Χ. Βρίσκεται χτισμένη σε έναν γκρεμό με θέα την πανέμορφη λίμνη και τα πυκνό¬φυτα βουνά. Στην περιοχή υπάρχουν ιαματικά λουτρά που φιλοξε¬νούν πολλούς τουρίστες.

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΟΤΕ!!!ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!GREEK PRIDE!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters