Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Καταγγέλθηκε στους ευρωβουλευτές η Τουρκία

Επιστολή σε όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έστειλε η ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Αντιγόνη Παπαδοπούλου, σχετικά με το θέμα της λαθρομετανάστευσης στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η κ. Παπαδοπούλου, με αφορμή τη συζήτηση σχετικά με τη μετανάστευση, το ρόλο της FRONTEX και τη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε., σημειώνει ότι το θέμα αυτό ταλανίζει και την Κύπρο, όχι μόνο λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης, «αλλά επίσης γιατί, δυστυχώς, η γειτονική Τουρκία, παρά το γεγονός ότι είναι υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε., συμπεριφέρεται ετσιθελικά».

Η Τουρκία, σημειώνει, δεν εφαρμόζει το κοινοτικό κεκτημένο σε Αιγαίο και Κύπρο. Στο Αιγαίο, αναφέρει η ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ, αεροπλάνα της FRONTEX παρενοχλούνται από τουρκικά ραντάρ.

«Στην Κύπρο, η Άγκυρα ενθαρρύνει τον παράνομο εποικισμό στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου με παράνομους μετανάστες, με στόχο τη δημογραφική αλλοίωση. Πολλοί λαθρομετανάστες μεταβαίνουν εύκολα στις ελεύθερες περιοχές μέσω της Πράσινης Γραμμής και διά θαλάσσης», αναφέρει.

Επιπλέον, συμπληρώνει, η Τουρκία δεν εφαρμόζει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας και δεν συνεργάζεται με την Κυπριακή Δημοκρατία για την προστασία των ευρωπαϊκών εδαφών που βρίσκονται υπό τουρκική κατοχή από το 1974.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Σουηδική Προεδρία οφείλουν να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία και να δράσουν άμεσα, ώστε να βάλουν τέλος στη λαθρομετανάστευση και τον παράνομο εποικισμό στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, αναφέρει η κ. Παπαδοπούλου.

Η Τουρκία, καταλήγει, δεν πρέπει να αφήνεται στο απυρόβλητο, και η τουρκική κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτήσει για τα 35 χρόνια τουρκικής κατοχής του 37% του εδάφους της Κύπρου και τη λαθρομετανάστευση στην περιοχή.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters