Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009

Εκρυψαν μπαράζ τουρκικών αναχαιτίσεων κατά FRONTEX

Καθεστώς έχει δημιουργήσει με τις αναχαιτίσεις των εναέριων μέσων της FRONTEX η Άγκυρα τους τελευταίους τέσσερις μήνες, όπως δείχνουν τα στοιχεία που φέρνει σήμερα για πρώτη φορά στην δημοσιότητα το defencenet.gr. Συνολικά από τις 13/05/2009 μέχρι σήμερα έχουν γίνει επτά (!) αναχαιτίσεις (και όχι παρενοχλήσεις όπως κομψά αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών) από τις οποίες μόνο δύο ή τρεις έχουν δοθεί στην δημοσιότητα. Τα Επιτελεία παρακολουθούν πολύ προσεκτικά αυτή την κλιμάκωση, όπως και σειρά άλλων ενεργειών των τουρκικών Δυνάμεων που καταγράφονται αποκλειστικά στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σήμερα και αθόρυβα, αλλά με πολύ προσεκτικές κινήσεις, προετοιμάζονται ακόμα και για το χειρότερο τους επόμενους έξι μήνες σε Θράκη και Αιγαίο.

Τι σημαίνει αναχαίτιση: Τα επίγεια τουρκικά ραντάρ απαιτούν την άμεση απομάκρυνση των εναέριων μέσων της FRONTEX - συνήθως ελικοπτέρων - γιατί βρίσκονται σε τουρκικό εναέριο χώρο σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσουν τα τουρκικά μαχητικά! Αυτό είναι κανονική αναχαίτιση και όχι παρενόχληση. Όπου αυτές οι αναχαιτίσεις έχουν γίνει από τον Έβρο, μέχρι τα Δωδεκάνησα!

Πρόκειται ακριβώς για την ίδια διαδικασία αναχαίτισης που γίνεται στα τουρκικά μαχητικά που παραβιάζουν τον ΕΕΧ από ελληνικής πλευράς. Το τουρκικό σήμα έχει ακριβώς την ίδια διατύπωση με το ελληνικό, απλά δεν προέρχεται από μαχητικά (οσονούπω, εκφράζονται φόβοι ότι θα ακολουθήσουν και μαχητικά), αλλά από τα επίγεια στρατιωτικά ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης.

Η ουσία είναι η ίδια: Αναχαίτιση εντός του ΕΕΧ, φυσικά εντός του FIR Αθηνών και στην πράξη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Οι αναχαιτίσεις των εναέριων μέσων της ευρωπαϊκής δύναμης αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης που περιπολεί στα νοτιοανατολικά σύνορα της Ε.Ε. έγιναν στις ακόλουθες ημερομηνίες και περιοχές.

-Στις 13/05/09 στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης
-Στις 13/06/09 στο Φαρμακονήσι
-Στις 18/06/09 στο Φαρμακονήσι
-Στις 19/07/09 στο Φαρμακονήσι
-Στις 02/08/09 στη Σάμο
-Στις 07/09/09 στο Φαρμακονήσι
-Στις 14/09/09 στο Φαρμακονήσι


Όλες αυτές είναι αναχαιτίσεις εναέριων μέσων της Ε.Ε. και όχι παρενοχλήσεις. Παρενόχληση είναι η παρεμπόδιση της πτήσης με ενεργό τρόπο. Στην αεροπορική γλώσσα είναι αναχαίτιση μέσω εκπομπής επίγειου ραντάρ, το οποίο εκφράζει και απειλή κατά του αεροσκάφους, αν συνεχίσει να επιχειρεί «εντός του τουρκικού εναέριου χώρου»!

Το θέμα είναι «τι μέλλει γενέσθαι». Εγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η επικοινωνία των Βρυξελλών με την Άγκυρα, μόνο ενθαρρυντικά αποτελέσματα δεν είχε σε ότι αφορά την αλλαγή συμπεριφοράς της Τουρκίας: Στις Βρυξέλλες προσκομίζονται στοιχεία από την Άγκυρα για «τουρκική κυριαρχία ή αμφισβητούμενες περιοχές» εκεί όπου έγιναν οι αναχαιτίσεις στις δυνάμεις της FRONTEX!

Γενικά η τουρκική τακτική θεωρείται ένα ακόμα" επεισόδιο εκβιασμού" στον "πόλεμο νεύρων" της Άγκυρας σε όλη την γραμμή αντιπαράθεσης με την Ελλάδα, ειδικά εν όψει του Δεκεμβρίου που κρίνονται πολλά για την τουρκική πορεία ένταξης στην Ε.Ε.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...