Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

Πλοία που «αλλάζουν δέρμα»

Πλοία που «εκκρίνουν» μια γλοιώδη ουσία από τη γάστρα τους και μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου κατά 20% κατασκεύασαν Αμερικανοί επιστήμονες. Το γλοιώδες αυτό υλικό δημιουργεί μια ζελατινώδη μεμβράνη που στη συνέχεια αποκολλάται παρασύροντας μαζί και όλες τις θαλάσσιες μορφές ζωής που συσσωρεύονται στη γάστρα του πλοίου με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας.


Η πρωτοποριακή αυτή ιδέα, η οποία εξετάζεται από τον Ραούλ Γκανγκούλι του Teledyne Scientific in Thousand Oaks στην Καλιφόρνια και τους συνεργάτες του, χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Η προσκόλληση θαλάσσιων ειδών στα τοιχώματα του πλοίου αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες πλοίων, διότι πρέπει να αποσύρουν το στόλο τους για καθαρισμό κάθε δύο χρόνια. Τα πράγματα, μάλιστα, έχουν επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο μετά την περσινή απαγόρευση ειδικών βαφών με βάση την τριβουτυλτίνη που εμποδίζουν την προσκόλληση οργανισμών τη γάστρα, καθώς θεωρήθηκαν τοξικές για τη θαλάσσια ζωή.

Στη ρίζα του προβλήματος βρίσκονται οι μικροοργανισμοί, όπως τα βακτήρια και η άλγη, στα οποία βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν μεγαλύτερα φυτά, οστρακοειδή και άλλοι παρασιτικοί θαλάσσιοι οργανισμοί. Πηγή έμπνευσης του Γκανγκούλι ήταν το δέρμα του μαυροδέλφινου (Globicephala melas).

Μετά από δοκιμές σε δεξαμενόπλοια μέσα σε θαλασσινό νερό διαπιστώθηκε ότι έπειτα από 11 ημέρες, ο αριθμός των αποικιών Pseudomonas carrageenovora που είχαν αναπτυχθεί στη γάστρα είχαν συρρικνωθεί κατά 100 φορές. Η ομάδα απέδειξε, επίσης, ότι μπορεί να ελέγξει τη συχνότητα με την οποία θα «αλλάζει δέρμα» το πλοίο, προκειμένου να απομακρύνει τους ανεπιθύμητους οργανισμούς που προσκολλώνται σε αυτό.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...