Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΡΘΡΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Στον αστερισμό των μικρών και ασήμαντων χάθηκε η εθνική κυριαρχία...

01-09-2009 09:52:47

Άφωνη η χώρα παρακολουθεί ένα πολιτικό θέατρο παραλόγου, αναφορικά με την προκήρυξη ή όχι, άμεσα πρόωρων εθνικών εκλογών την στιγμή που υφίσταται κορυφαίο και πιεστικό πρόβλημα εθνικής ασφάλειας και διαμορφώνονται συνθήκες ακρωτηριασμού και απώλειας κεκτημένων. Ενώ όλοι ασχολούνται με το αν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επιχειρήσει πολιτικό αυτοχειριασμό και πέραν πάσης πολιτικής και εθνικής λογικής οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εθνικές εκλογές, χθες η Τουρκία για πρώτη φορά μετά το 1974 έστειλε μισή Μοίρα (!) μαχητικών αεροσκαφών της σε αποστολή εικονικής προσβολής των Φούρνων!

Είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που είχαμε μία τέτοια κίνηση από την πλευρά της Άγκυρας και το www.defencenet.gr ήταν το μόνο μέσο ενημέρωσης που επισήμανε αυτή την ιδιαιτερότητα.

Κανείς, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αντιπολίτευση, ούτε τα τα δεκάδες ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης - τηλεοπτικά δίκτυα, ραδιόφωνα, portals κλπ - δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με το γεγονός ότι το γειτονικό κράτος που πάγια επιδιώκει την αναθεώρηση των συνθηκών και αναδιάταξη των συνόρων με την Ελλάδα ή στην καλύτερη (για εμάς) περίπτωση, την απόκτηση του ελέγχου του μισού Αιγαίου, χθες «έφτυσε στα μούτρα» ολόκληρη της Ελλάδα και «άλλαξε επίπεδο» προκλήσεων.

Ούτε μία ελάχιστη δημόσια δήλωση αποδοκιμασίας των καθ’ύλην αρμόδιων υπουργών Εθνικής Άμυνας, Ε.Μεϊμαράκη και Ν.Μπακογιάννη (ίσως ήταν πολύ απασχολημένοι καθώς είναι οι δύο από τους τρεις σε ένα ολόκληρο κόμμα που επιζητούν να πάει η χώρα σε εκλογές) για τον χθεσινό εξευτελισμό. Αλλά και από την αντιπολίτευση, ο καθένας ασχολείται με τα δικά του «μικρά και ασήμαντα» (σε εθνικό επίπεδο, γιατί σε προσωπικό...) και ξεχάσανε – για άλλη μιά φορά – την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου δεν αντιλήφθηκε τι έγινε χθες στο Αιγαίο; Και αν δεν το αντιλαμβάνεται τώρα που είναι στην αντιπολίτευση, τι θα συμβεί αύριο που θα θα έχει την εξουσία και εκ των πραγμάτων θα πρέπει να "αμβλύνει" ως κυβέρνηση τις θέσεις του, όπως παραδοσιακά συμβαίνει στην ελληνική πολιτική εξελικτική διαδικασία;

Όσο για τους "τηλεαστέρες" δημοσιογράφους, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, η αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων και της τουρκικής απειλής που γιγαντώνεται ημέρα με την ημέρα θυμίζει στην συμπεριφορά του συμπαθούς δίποδου πτηνού που αρέσκεται να κρύβει το κεφάλι του στην άμμο.

Ενώ αναδεικνύεται η κάθε ασήμαντη δήλωση του κάθε ασήμαντου περαστικού από την εγχώρια πολιτική ζωή, τα κορυφαία εθνικά θέματα κατ’αυτούς δεν έχουν πολιτικό ενδιαφέρον.

Ρώτησε κανείς από τους προαναφερθέντες πόσο ασφαλείς αισθάνονται οι κάτοικοι στο Αγαθονήσι; Οι κάτοικοι των Φούρνων; Του Φαρμακονησίου; Της Χίου όπου πέταξε το UAV (όπου UAV σημαίνει «στοχοποίηση»); Του Καστελλόριζου που η κορβέτα και τα αποβατικά έφτασαν τα 500-1500 μέτρα από τις ακτές;

Γιατί δεν πάει κάποιος εκεί εκ των πολιτικών μας ηγετών, αλλά και των τηλεαστέρων δημοσιογράφων να νιώσουν τι σημαίνει να χαμηλώνει το τουρκικό μαχητικό 100 μέτρα πάνω απ’το κεφάλι τους ή την στέγη του σπιτιού τους ή να ζυγώνουν τα τουρκικά σκάφη στολιμάνι τους;

Να δούμε πόσο ασφαλείς θα αισθανθούν και αν θα εξακολουθήσουν να πιστεύουν ότι «δεν μας φτύνουν, απλά ψιχαλίζει»...

Και βέβαια δεν είναι μόνο θέμα εθνικής αξιοπρέπειας. Είναι καθαρά πρακτικό: Η ελληνική πολιτική αποτροπής έχει χρεωκοπήσει. Σε κανένα, μα σε κανένα κράτος του πλανήτη δεν αφήνεται το γειτονικό κράτος να «βιάζει» την τα σύνορα του σχεδόν επι καθημερινής βάσης.

Δυστυχώς έχουμε περάσει πλέον σε μία εποχή de facto μειωμένης εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Την κατάσταση αυτή μπορεί να ανατρέψει μόνο ένας εμπνευσμένος και με όραμα, πολιτικός. Που θα οδηγήσει, όχι μέσω «θερμής» σύγκρουσης, αλλά με την εφαρμογή κατάλληλης τακτική αποτροπής, στην εξουδετέρωση των αναθεωρητικών σχεδίων της Άγκυρας. Υπάρχει τέτοιος;

Πηγή

1 σχόλιο:

 1. Γεια σου φίλε Ιωάννη.

  Καλό χειμώνα να έχουμε.

  Φωνή βοώντος εν τη ερήμω είναι η συγκεκριμένη ανάρτηση.

  Μια λύση υπάρχει για να ευαισθητοποιηθούν πολιτικοί και ΜΜΕ στις τουρκικές προκλήσεις.

  Να κάνουν εικονικό βομβαρδισμό στη Μύκονο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...