Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009

Μηνύματα Καραμανλή σε Σκόπια, Τουρκία

Αυστηρά μηνύματα σε Σκόπια και Τουρκία έστειλε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση ομογενών που ζουν στο Βέλγιο.

Ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στα Σκόπια τόνισε πως ζητούμενο και της Ελλάδας είναι να έχουμε γείτονες ένα σταθερό κράτος με ευρωπαϊκή συμπεριφορά και ξεκαθάρισε πως η άρση της εκκρεμότητας με το όνομα αποτελεί βασικό στοιχείο για την ένταξη στους ευρωατλαντικούς θεσμούς της ΦΥΡΟΜ.

Άλλοι δρόμοι δεν υπάρχουν, ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως ανιστόρητες κραυγές από εθνικιστικές ηγεσίες των γειτόνων μας δεν μπορεί και δεν θα περάσουν. Είναι ξεκάθαρη η κόκκινη γραμμή που έχουμε χαράξει, τόνισε.


Μιλώντας για το Κυπριακό και τη στάση της Τουρκίας ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε πως το τεύχος βίας που διχοτομεί και η κατοχή ευρωπαϊκού εδάφους δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ταυτόχρονα κάλεσε την Τουρκία να ενεργοποιήσει τη συμφωνία επανεισδοχής για τους παράνομους μετανάστες και να πάψει όπως είπε ο κ. Καραμανλής να καλύπτει τους σύγχρονους δουλεμπόρους.

Ο πρωθυπουργός προχώρησε ένα βήμα ακόμα λέγοντας ότι το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει ούτε με απειλές, ούτε με προκλήσεις. Και κατέληξε λέγοντας πως πάνω από όλα προέχει η εθνική μας ασφάλεια, ακεραιότητα και περηφάνια.

Ο κ.Καραμανλής απηύθυνε τέλος κάλεσμα στους Έλληνες της διασποράς να ψηφίσουν στις 4 Οκτωβρίου στην Ελλάδα και να πάρουν ενεργή θέση. "Θέλουμε τη συμμετοχή σας στα κοινά της Πατρίδας μας. Θέλουμε τη συμπαράταξή σας στους κοινούς αγώνες" είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στην ελληνική ομογένεια, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για τις κρισιμότερες εκλογές, της μεταπολιτευτικής περιόδου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...