Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Θα ξαναλειτουργήσει ως ναός η Αγιά Σοφιά;

Θα ξαναλειτουργήσει ως ναός η Αγιά Σοφιά;

Σκληρή μάχη δίνει η ομογένεια


Με επιστολή προς τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν κορυφώνονται οι ενέργειες του «Παγκοσμίου Κινήματος για την αποκατάσταση της Αγια-Σοφιάς».
Επιδίωξη του Κινήματος, πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Κρις Σπύρου, πρώην γερουσιαστής και πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης, είναι η επαναλειτουργία της Αγια-Σοφιάς ως ναού, με την τέλεση της πρώτης Θείας Λειτουργίας εντός του 2010.

Βασικός στόχος και αίτημα του Κινήματος είναι να ενταχθούν η πρώτη Θεία Λειτουργία και το προσκύνημα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κωνσταντινούπολη - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2010».

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από Ελληνες ομογενείς στις ΗΠΑ με στόχο να ξαναγίνει η Αγια-Σοφιά χώρος λατρείας και κέντρο της Ορθοδοξίας.

«Οπως είναι η Μέκκα, όπου κάθε χρόνο πηγαίνουν για προσκύνημα πέντε εκατομμύρια μουσουλμάνοι, όπως είναι το Τείχος των Δακρύων για τους Εβραίους και ο Αγιος Πέτρος για τους καθολικούς, έτσι πρέπει να αποκατασταθεί και η Αγια-Σοφιά για τους ορθόδοξους χριστιανούς», είναι η βασική τοποθέτηση του κ. Σπύρου, ο οποίος έχει κάνει και σχετική αναφορά στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αμερικανικού Κογκρέσου.

Το όλο εγχείρημα έχει περισσότερο χαρακτήρα κινήσεων προς την κατεύθυνση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δευτερευόντως θρησκευτική χροιά, σύμφωνα με τους πρωτεργάτες του. Μάλιστα υπάρχουν δύο Συμβούλια, ένα στην Αμερική και ένα στην Ευρώπη, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να απευθύνονται σε αυτό που βρίσκεται στη χώρα τους.

Επιστολή στον Ερντογάν

Την προσωπική πρωτοβουλία του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, για την αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας, ως ιερού χώρου λατρείας, ζητά διεθνής οργανισμός. Με επιστολή, στην οποία επισυνάπτοντονται φωτογραφίες και απεστάλη χθες από τα γραφεία του, στο Μάντσεστερ των ΗΠΑ, το «Παγκόσμιο Συμβούλιο για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας» ζητά άμεση παρέμβαση από τον κ. Ερντογάν ώστε «να σταματήσουν οι συνεχιζόμενες βεβηλώσεις στην Αγία Σοφία, οι οποίες θίγουν και προσβάλλουν δύο παγκόσμιες θρησκείες: τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ".

Την είδηση έδωσε στη δημοσιότητα σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Αθήνα, ο πρόεδρος της οργάνωσης, Κρις Σπύρου. Ο ίδιος ανέγνωσε την επιστολή που απεστάλη στον Τουρκο πρωθυπουργό και η οποία, όπως είπε, κοινοποιήθηκε ταυτόχρονα στον Πάπα Βενέδικτο 16ο, το Γ.Γραμματέα των ΗΕ, Μπαν Κι Μούν, και τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και προεδρεύοντα του Συμβουλίου της ΕΕ, Νικολά Σαρκοζί.

Η επιστολή και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα θα κοινοποιηθούν από αύριο σε διεθνείς οργανισμούς και ηγέτες κρατών και θρησκευτικών δογμάτων, καθώς και σε ευρύτατο κύκλο προσωπικοτήτων ανά τον κόσμο, στο πλαίσιο ευρύτερης ενημερωτικής εκστρατείας της διεθνούς κοινής γνώμης.

Στην επιστολή η διεθνής οργάνωση καλεί τον κ. Ερντογάν, "ως πολιτικό ηγέτη και πιστό μουσουλμάνο, που γνωρίζει ότι ο ισλαμικός νόμος απαγορεύει την βίαιη κτήση και τη μετατροπή εκκλησιών σε τεμένη, όπως έγινε αρχικά με την Αγία Σοφία", να μεριμνήσει ώστε «να τερματιστούν οι βεβηλώσεις στη μητέρα εκκλησία της χριστιανοσύνης που πρέπει να αποτελεί αντικείμενο σεβασμού, να προστατεύεται και να διατηρείται".
«Είναι ντροπή, για τον πολιτισμένο κόσμο του 2008, να έχει μετατραπεί η Αγία Σοφία σε καταφύγιο τρωκτικών, χώρο σίτισης και κατάλυμα για περιστέρια, σε εκθεσιακό χώρο φτηνής τέχνης και εμπορικών προϊόντων καθώς και σε χώρο συναθροίσεων, όπου σε καθημερινή βάση βασιλεύει η προκλητική και ασεβής συμπεριφορά των τουριστών», επισημαίνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας.

Πηγή

Σύντομα να την δούμε όπως στην φωτογραφία. Χωρίς μιναρέδες με τον σταυρό στον τρούλο της και το Τη Υπερμάχω να ακούγετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters