Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Κόβουν το νερό στο Αιγαίο

Της Σμαράγδας Μουλιάτη
PatmosTimes

Το νερό… νεράκι θα πουν οι κάτοικοι σε δεκάδες μεγάλα και μικρά νησιά του Αιγαίου αλλά και του Ιονίου, αν δεν βρεθεί άμεση λύση στην υδροδότησή τους μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο πλοιοκτήτης των υδροφόρων που προμηθεύουν με νερό τα άνυδρα νησιά, στέλνει τελεσίγραφο στον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, να επιληφθεί προσωπικά της υπόθεσης.

Στις 11 Νοεμβρίου λήγει η σύμβαση μεταξύ του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και της εταιρείας με τα πλοία-υδροφόρες που μετέφεραν το νερό στα νησιά. Ο πλοιοκτήτης πλέον δεν δέχεται ούτε με απευθείας ανάθεση του έργου να συνεχίσει να μεταφέρει το νερό στα άνυδρα νησιά, ενώ η εταιρεία του είναι η μοναδική η οποία εδώ και 30 χρόνια αναλαμβάνει τη μεταφορά νερού σε νησιά του Αιγαίου και Ιονίου πελάγους.

Οι δήμαρχοι των νησιών, των οποίων η υδροδότηση εξαρτάται από την Αθήνα, βρίσκονται ένα βήμα πριν την απόγνωση, καθώς δεν γνωρίζουν πού να απευθυνθούν αφού όλοι, μετά την κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, δηλώνουν αναρμόδιοι.

Ταυτόχρονα, ο ιδιοκτήτης της «ΥΔΡΟΔΟΤΙΚΗΣ», κ. Χρήστος Ηλιακίδης, μιλώντας αποκλειστικά στη zougla.gr, δηλώνει ότι ούτε εθελοντικά δεν μπορεί πλέον να μεταφέρει το νερό στα άνυδρα νησιά.
Όπως τονίζει, αν διακοπεί η υδροδότηση των νησιών από τα αποθέματά τους, μπορούν να καλύψουν μόνο για μια εβδομάδα τις ανάγκες τους σε νερό.

Ο κ. Χρήστος Ηλιακίδης, μάλιστα, σε επιστολή του προ μιας εβδομάδας περίπου προς τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Ραγκούση, αλλά και προς τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σηφουνάκη , αφού επισήμανε τον κίνδυνο τα νησιά να μείνουν από νερό, κάλεσε τους δύο υπουργούς να επιληφθούν προσωπικά, ώστε τα άνυδρα νησιά του Αιγαίου να μη ζητήσουν νερό από την Τουρκία.
Στην ίδια επιστολή, η «ΥΔΡΟΔΟΤΙΚΗ», επιχειρώντας να πιέσει την κυβέρνηση, αναφέρει ότι η εταιρεία θα αναγκασθεί να ακολουθήσει τον δρόμο που οδηγεί στην πτώχευση και απαιτεί να αλλάξουν οι όροι του διαγωνισμού.

Νησιά τα οποία εφοδιάζονται με νερό από την «ΥΔΡΟΔΟΤΙΚΗ»: Σύμη, Χάλκη, Πάτμος, Νίσυρος, Μεγίστη, Αγαθονήσι, Λειψοί, Λέρος, Ψέριμος, Παλιόνησο (στον δήμο Καλυμνίων), Καλόλιμνος, Ρω, Λέβιθα, Αρκιούς, Μαράθι, Αγλημπαμπα, Κίμωλος, Αμοργός, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι, Τήνος, Θηρασιά, Δονούσα, Σίκινος, Φολέγανδρος, Καστελόριζο, καθώς και δεκάδες βραχονησίδες στις οποίες κατοικούν ελάχιστες οικογένειες.

Όπως εξηγεί ο κ. Ηλιακίδης, θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερις μήνες μέχρις ότου να αναδειχθεί ο προμηθευτής, εφόσον ο διαγωνισμός για τη μεταφορά νερού στα άνυδρα νησιά είναι διεθνής.

«Ούτε με απευθείας ανάθεση»
Συνεπώς, η πρώτη άμεση λύση, η οποία ενδεχομένως θα μπορούσε να δοθεί από τη νέα κυβέρνηση θα ήταν η απευθείας ανάθεση του έργου. Η «ΥΔΡΟΔΟΤΙΚΗ», όμως, όπως δηλώνει, δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε την απευθείας ανάθεση και απαιτεί να παίρνει δωρεάν το νερό από τις εταιρείες ύδρευσης ΕΥΔΑΠ, ΔΕΥΑΡ και από τη Νομαρχία Δωδεκανήσου, ώστε να διαμορφώσει αναλόγως και τα ναύλα μεταφοράς. Ειδάλλως, επισημαίνει απειλητικά, την περιμένει η πτώχευση.

Για μια εβδομάδα μόνο υπάρχουν αποθέματα στις δεξαμενές
Μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου, πάντως, τα πλοία-υδροφόρες της «ΥΔΡΟΔΟΤΙΚΗΣ» θα υδροδοτούν τα νησιά σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογράψει με το πρώην υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Από εκεί και έπειτα, αρχίζουν να στερεύουν τα όποια αποθέματα υπάρχουν σε δεξαμενές, σε όποια νησιά υπάρχουν αυτές βέβαια. Η «ΥΔΡΟΔΟΤΙΚΗ», όπως τονίζει ο κ. Ηλιακίδης, δεν μπορεί να συνεχίσει την υδροδότηση των νησιών, αφού εκτός συμβάσεως, η μεταφορά νερού προς τα νησιά θα είναι παράνομη.

Προσωρινή λύση το Πολεμικό Ναυτικό;
Ωστόσο, παρά το αδιέξοδο που προβάλλει ο ιδιοκτήτης, εκτιμάται ότι η κατάσταση δεν μπορεί να είναι αδιέξοδη, αφού ακόμη και στη χειρότερη περίπτωση πάντα υπάρχει η λύση του Πολεμικού Ναυτικού.
Αυτό διαθέτει πλοία-υδροφόρες που σε έκτακτες περιπτώσεις μπορούν να τροφοδοτήσουν τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου με νερό, -όπως ήδη γίνεται- , μέχρις ότου ο κ. Ραγκούσης επιληφθεί της υπόθεσης και λυθεί το θέμα του διαγωνισμού.

Επίκαιρη ερώτηση μετά το ρεπορτάζ
Μετά το ρεπορτάζ της zougla.gr, σχετική ερώτηση για την υδροδότηση των νησιών κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου 2009, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης.
Ο κ. Αϊβαλιώτης ζητά να ενημερωθεί από τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γιάννη Ραγκούση «τι θα γίνει με τα δεκάδες μεγάλα και μικρά νησιά του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν το φάσμα της διακοπής της υδροδότησης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters