Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009

Ρωσική εταιρία θα κατασκευάσει το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ ανακοίνωσε πως μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η ανάθεση της κατασκευής του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου στη ρωσική εταιρία Atomstroiexport.


Παράλληλα ο ίδιος επεσήμανε πως προχωρά με την ίδια εταιρία στις διαπραγματεύσεις για την κατασκευή τουλάχιστον δύο ακόμη. Όπως έχει αναγγείλει η τουρκική κυβέρνηση, το πρώτο θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Ακούγιου στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ για τα υπόλοιπα δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμη οι τοποθεσίες αν και διεθνείς αναλυτές σε παλαιότερες δημοσιεύσεις τους, τονίζουν πως οι δύο υποψήφιες τοποθεσίες αποτελούν τις περιοχές της Σινώπης στη Μαύρη Θάλασσα και την περιοχή της Βαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τουρκία ευελπιστεί έως το 2029 να παράγεται από τα πυρηνικά εργοστάσια που θα διαθέτει τουλάχιστον το 30% της αναγκαίας ενέργειας για τον πληθυσμό της χώρας, που βάσει των διεθνών στατιστικών θα κυμαίνεται περίπου στα 150.000.000 άτομα.

Πάντως περιβαλλοντολογικές οργανώσεις αλλά και οργανώσεις για την ασφάλεια των πυρηνικής ενέργειας έχον εκφράσει τις ανησυχίες τους για τις προθέσεις της Τουρκίας, επισημαίνοντας πως δεν έχουν καθοριστεί τόποι εναπόθεσης των πυρηνικών αποβλήτων, ενώ παράλληλα δεν έχουν κοινοποιηθεί δημόσια οι αρχιτεκτονικές προδιαγραφές για την σεισμική αντοχή των εγκαταστάσεων, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...