Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2009

Ενισχύουν οι Τουρκοι τις κατοχικές δυνάμεις στη Κύπρο. Αποβίβασαν δεκάδες άρματα μάχης.

Το αρματαγωγό Serdar (L-402) στη πρόσφατη επίσκεψή του στη κατεχόμενη Αμμόχωστο αποβίβασε δεκάδες άρματα μάχης Μ-48Α5Τ2.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Παρόν", η Τουρκία προχωρά σε βελτιωτικά έργα για την ενίσχυση του κατεχόμενου λιμανιού της Αμμοχώστου, όπου πλέον ναυλοχούν σχεδόν μονίμως πλοία του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (TDK). Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι συνδέεται με τις αναμενόμενες εξελίξεις σε ότι αφορά τον καθορισμό της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις προοπτικές εξόρυξης υδρογονανθράκων.

To λιμάνι της Αμμοχώστου προσφέρει μεγαλύτερες δυνατότητες ελλιμενισμού σκαφών σε αντίθεση με εκείνο της Κερύνειας, που μπορεί να εξυπηρετήσει 4 εώς 6 πλοία μεγάλου εκτοπίσματος. Επισημαίνεται ότι αρματαγωγά του TDK, συνοδευόμενα από υποβρύχια, εμφανίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στα κατοχικά λιμάνια, στο πλαίσιο αντικατάστασης, αναβάθμισης ή συντήρησης του υλικού των κατοχικών στρατευμάτων.

Τα τελευταία χρόνια, το κατοχικό καθεστώς έχει προβεί σε κατακόρυφη αναβάθμιση των στρατιωτικών του εγκαταστάσεων και ιδιαίτερα των παράνομων αεροδρομίων Λευκονοίκου και Τύμπου, που πλέον μπορούν να εξυπηρετήσουν οποιοδηποτε τύπο αεροσκάφους.
 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...