Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2009

Γιατί ο Καραμανλής έκανε τις εκλογές; – Μια άλλη άποψη

Ο τύπος και οι πολίτες απορούν για τον «παραλογισμό» και βαρύτατο σφάλμα του Καραμανλή, κατ’ εισήγησιν στελεχών του, να προκηρύξει τις εκλογές. Ουδείς επρόσεξε ότι η προκήρυξις έγινε την επομένη που ο Καραμανλής συνηντήθη στην Αθήνα με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ Ρασμούνσεν που αναμφίβολα αντιπροσωπεύει πανίσχυρα αμερικανοκατευθυνόμενα παγκόσμια κέντρα εξουσίας. Τι άραγε του είπε; Υπάρχει η υφέρπουσα φήμη ότι ο Ρασμούνσεν του εδήλωσε σκληρά ότι δεν είναι πλέον επιθυμητός από τα κέντρα αυτά και ότι αν παραμείνει θα υπάρχει πρόβλημα συνεχίσεως της δανειοδοτήσεως της Ελλάδος από τα πανίσχυρα (σιωνιστικά) τραπεζικά συγκροτήματα που διαχειρίζονται το τεράστιο ήδη ελληνικό δημόσιο χρέος.Ο Καραμανλής, μη θέλοντας να σκάσει στα χέρια του η βόμβα της πτωχεύσεως της χώρας, προκήρυξε τις εκλογές εν γνώσει ότι θα τις χάσει (δεν περίμενε βεβαίως την τεράστια διαφορά του 10,5). Εάν αυτά αληθεύουν (είναι πιθανά, σύμφωνα με την κοινή λογική), αυτό που προκύπτει είναι: εάν ο Παπανδρέου είναι επιθυμητός στα κέντρα αυτά που τον στηρίζουν και επομένως υπάκουος στις επιθυμίες τους στα εθνικά μας ζητήματα (συμπεριλαμβανομένων και των αγωγών, ιδίως του South Stream), τότε τουλάχιστον η Ελλάς θα συνεχίσει να δανειοδοτείται και άρα οι μισθοί και οι συντάξεις θα συνεχίσουν να πληρώνονται.
Αυτό είναι το σημαντικώτερο, παρά την οδύνη κάθε Έλληνα Πατριώτη για την ενδεχόμενη πορεία των εθνικών μας θεμάτων στα χέρια Παπανδρέου. Έχω την γνώμη ότι στο βάθος της προσεχούς τετραετίας ή έστω οκταετίας, οι χειρισμοί στα εθνικά θέματα θα είναι κυρίως εκείνοι που θα προκαλέσουν την έκπτωση της εκλογικής δυνάμεως του Γ. Παπανδρέου, πέραν της οικονομικής πολιτικής του.


Α. Μ. Σ.

Πηγή


1 σχόλιο:

 1. Φίλε Ιωάννη,

  καταρχήν εύχομαι να σου πάνε όλα καλά.

  Σχετικά με την ανάρτηση αυτή μπορώ να γράψω ένα ολόκληρο κατεβατό αλλά πιστεύω πως μόνο με μία φράση θα τα συμπεριλάβω όλα.

  «Όταν υπάρχει ανάγκη να πάρεις μια απόφαση, το καλύτερο πράγμα είναι να κάνεις το σωστό. Το δεύτερο καλύτερο πράγμα είναι να κάνεις λάθος. Το χειρότερο απ’όλα είναι να μην κάνεις τίποτα».

  Φραγκλίνος Ρούσβελτ.

  Ο νοών νοείτω...

  Φιλικά / Λουκάς

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...