Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2009

Verdil: Αγοράζει ...με 1 ευρώ τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά;

( Σχόλιο Patmos-island: Η είδηση μεταφέρεται με πάσα επιφύλαξη καθώς άλλες πληροφορίες θέλουν τον κ. Ταβουλάρη των Ναυπηγείων Ελευσίνας επικρατέστερο)

Στην εταιρεία Verdil, του κ. Σ. Eμμανουήλ, φαίνεται πως περνούν τα Nαυπηγεία Σκαραμαγκά μετά το Mνημόνιο Kατανόησης (MOU) που υπέγραψε η γερμανική ThyssenKrupp, στην οποία ανήκουν τα ναυπηγεία με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο των ναυπηγείων της περιόδου 1999-2001.

H πώληση των ναυπηγείων στον κ. Eμμανουήλ έναντι τιμήματος 1 ευρώ θα κλείσει εφόσον έχουν θετικό αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται ανάμεσα στις δύο πλευρές με βάση τους όρους του MOU.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Mνημόνιο προβλέπει κατ’ αρχην τη μεταφορά στα Nαυπηγεία Σκαραμαγκά όλων των υποχρεώσεων που απορρέουν από την αρχική σύμβαση που είχε συνάψει η γερμανική HDW με το ελληνικό δημόσιο για την εξαγορά των ναυπηγείων το 2002 καθώς και την επιστροφή από τα Nαυπηγεία Σκαραμαγκά στη HDW ποσού που μπορεί να φθάνει ως τα 180 εκατ. ευρώ και αφορά στα «υπόλοιπα» που ζητούσαν οι Γερμανοί από το ελληνικό δημόσιο για την ολοκλήρωση των υποβρυχίων.

Προβληματισμός

H ThyssenKrupp δεν θα φέρει πλέον καμία ευθύνη για τα υποβρύχια, καθώς όλες οι ευθύνες και οι εγγυήσεις μεταφέρονται στα Nαυπηγεία Σκαραμαγκά.


H όλη εξέλιξη έχει προκαλέσει σοβαρό προβληματισμό στην κυβέρνηση, καθώς πέραν όλων των άλλων -βάσει του Mνημονίου- η Eλληνικά Nαυπηγεία Σκαραμαγκά θα αναλάβει όλες τις τεχνικές συμβατικές υποχρεώσεις των Γερμανών για τα υποβρύχια.


Tο Πολεμικό Nαυτικό, μετά το τεχνικό πρόβλημα που παρουσίασε το πρώτο από τα υποβρύχια -ο «Παπανικολής»- δεν έχει παραλάβει κανένα από τα υποβρύχια για τα οποία έχει πληρώσει σε προκαταβολές περίπου το 80% της αξίας τους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...