Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης άλλαξε τον κόσμο. Τα γιγαντιαία τσουνάμι άλλαξαν τον χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου.


Πριν από 3.000 χρόνια, η γιγαντιαία έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης έπληξε την Ανατολική Μεσόγειο με φονικά κύματα που σάρωσαν τις ακτές του σημερινού Ισραήλ.


Τα γιγαντιαία τσουνάμι από την καταστροφική έκρηξη χτύπησαν τις ακτές της Ανατολικής Μεσογείου από την Κρήτη ώς την Κύπρο, την Αίγυπτο, τη Φοινίκη και τα μικρασιατικά παράλια.

Νέες επιστημονικές έρευνες βρήκαν τα ίχνη της καταστροφής στον βυθό της περιοχής και δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο καινούργιο τεύχος της Επιθεώρησης «Geology». Για δεκαετίες, οι ειδικοί πιθανολογούσαν πως η έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας προκάλεσε την κατάρρευση του μινωικού πολιτισμού στην ακμή του. Το ηφαίστειο πιθανολογείται πως εξερράγη μεταξύ του 1630 π.Χ. και του 1550 π.Χ., κατά την Ύστερη Εποχή του Χαλκού, όταν οι άνθρωποι κατασκεύαζαν εργαλεία και όπλα από χαλκό. Τα τελευταία στοιχεία Ελλήνων επιστημόνων την προσδιορίζουν στο 1613- 14 π.Χ.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα τσουνάμι και τα πυκνά νέφη τέφρας από την έκρηξη προκάλεσαν μεγάλες πολιτισμικές αλλαγές στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για πολλές δεκαετίες, ακόμα και αιώνες. Την έκρηξη του ηφαιστείου, στην οποία οφείλεται η κατάρρευση του μινωικού πολιτισμού που χρονολογείται στο 1450 π.Χ, οι γεωλόγοι θεωρούν ως τη μεγαλύτερη και πιο βίαιη από αυτήν του Κρακατόα στην Ινδονησία το 1883, που σκοτώθηκαν 36.000 άνθρωποι.

Οι ερευνητές, που μελέτησαν τα τσουνάμι στο Ισραήλ, προέρχονται από το Πανεπιστήμιο της Χάιφας, το Κολέγιο Χάντερ στη Νέα Υόρκη, το Πανεπιστήμιο Μακμάστερ στον Καναδά και το Πανεπιστήμιο της Χαβάης. Η ομάδα έκανε ανασκαφές στην Καισάρεια, μία παράκτια πόλη των ρωμαϊκών χρόνων. Την εποχή της έκρηξης του ηφαιστείου της Θήρας, ήταν μία πολύ αραιοκατοικημένη περιοχή χωρίς να ξεχωρίζει κάποιος οικισμός.

Οι επιστήμονες συνέλεξαν δείγματα από τον βυθό, στα οποία εντόπισαν εμφανή ίχνη από τσουνάμι με ηφαιστειακά πετρώματα, απολιθώματα, βότσαλα που συναντά κανείς στην παραλία και αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Στην εργασία τους ανέφεραν τρία τσουνάμι, τα δύο ήδη γνωστά από το 115 μ.Χ. και το 551 μ.Χ. και το τρίτο από την εποχή της έκρηξης στη Σαντορίνη.
Τα τσουνάμι άφησαν «την υπογραφή τους», ένα στρώμα στον πυθμένα της θάλασσας με βότσαλα, μαλάκια και θραύσματα βράχων, όλα με τον ίδιο προσανατολισμό. Το στρώμα αυτό βρισκόταν λίγα μέτρα κάτω από τον βυθό, σε νερά που φτάνουν τα 22 μέτρα βάθος. Αυτά τα ευρήματα είναι η καλύτερη απόδειξη που έχουμε ώς τώρα ότι τα τσουνάμι από την έκρηξη στη Σαντορίνη κάλυψαν ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Αν έφθασαν μέχρι το Ισραήλ, τότε θα επηρέασαν όλες τις παράκτιες περιοχές της Ύστερης Εποχής του Χαλκού.

Η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης ήταν η μεγαλύτερη ηφαιστειακή έκρηξη που έγινε στον κόσμο τα τελευταία 10.000 χρόνια και δεν έχει σταματήσει να αποτελεί αντικείμενο έρευνας που συναρπάζει τους επιστήμονες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία Ελλήνων επιστημόνων, το ηφαίστειο της Σαντορίνης όχι μόνο διέσπειρε στην ατμόσφαιρα 150 δισεκατομμύρια τόνους πετρωμάτων, αλλά έφερε στο Αιγαίο πρόωρο χειμώνα. Ο ήλιος κρύφτηκε και η θερμοκρασία στο Αρχιπέλαγος έπεσε σταδιακά τουλάχιστον κατά δύο βαθμούς Κελσίου.

Η τέφρα έφθασε σε ύψος 35 χιλιομέτρων
Την άνοιξη του 1613 ή 1614 π.Χ. μια τεράστια στήλη από τέφρα αρχίζει να υψώνεται στον ουρανό.
Δύο ώρες μετά, κι ενώ ο εκκωφαντικός θόρυβος δεν έχει κοπάσει, η τέφρα και η κίσηρη (ελαφρόπετρα) που εκτινάχθηκαν από τα έγκατα της Γης έχουν ξεπεράσει σε ύψος τα 10 χιλιόμετρα. Αργότερα το ύψος της στήλης φθάνει στα 35 με 36 χιλιόμετρα και οι άνεμοι που πνέουν στη στρατόσφαιρα διασκορπίζουν τον κύριο όγκο του ηφαιστειακού υλικού προς τα νότια και νοτιοανατολικά. Ύστερα από έξι ώρες, ο ουρανός έχει γεμίσει με 4,6 δισεκατομμύρια τόνους μάγματος, το οποίο όταν πέφτει στο έδαφος δημιουργεί στα Φηρά ένα στρώμα πάχους έξι μέτρων. Λίγη ώρα μετά τη μεγάλη έκρηξη, η επιβίωση σε ολόκληρη την έκταση του νησιού είναι αδύνατη, αφού η συγκέντρωση λεπτόκοκκης στάχτης στην ατμόσφαιρα υπερβαίνει τα όρια και δημιουργεί ασφυξία.

Έτσι περιγράφουν την έκρηξη Έλληνες επιστήμονες από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), που εξερεύνησαν μαζί με Αμερικανούς συναδέλφους τους από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Rhode Ιsland τη Σαντορίνη.

Οι ειδικοί έχουν καταλήξει πως η έκρηξη έγινε σε τέσσερις φάσεις. Στη διάρκεια των τριών τελευταίων σχηματίστηκε η καλντέρα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν παλιρροϊκά κύματα μέγιστου ύψους 20 μέτρων που έπληξαν την Ανατολική Μεσόγειο.

Από το πάχος των προϊόντων της έκρηξης, που βρίσκονται σήμερα στον βυθό, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι συνολικά εκτοξεύτηκαν 60 κυβικά χιλιόμετρα μάγματος που αντιστοιχούν σε περίπου 150 δισεκατομμύρια τόνους πετρώματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters