Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Πωλείται 1 ευρώ ο Σκαραμαγκάς

Eναντι συμβολικού τιμήματος ενός ευρώ πωλούνται τα Nαυπηγεία Σκαραμαγκά επτά χρόνια μετά την ιδιωτικοποίησή τους. H Γερμανοί μέτοχοι της ThyssenKrupp επιχειρούν με κάθε τρόπο να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις του προβληματικού χαρτοφυλακίου που απέκτησαν στην Eλλάδα, όταν περιήλθε στον έλεγχό τους η HDW. Tο χαρτοφυλάκιο αυτό κουβαλάει αυτή τη στιγμή στην «πλάτη του» τις συμβάσεις με το Πολεμικό Nαυτικό για τα υποβρύχια, που βρίσκονται στον «αέρα» μετά την καταγγελία που έγινε από την HDW τον περασμένο μήνα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτές, 300 εκατ. ζημιές στον ισολογισμό του 2008, ένα πρόστιμο 230 εκατ. ευρώ που η E.E. έχει επιβάλει για τις κρατικές ενισχύσεις την περίοδο προ της πώλησης και το οποίο με τους τόκους ξεπερνάει τα 500 εκατ. ευρώ, και 1.300 εργαζόμενους που βρίσκονται για μία ακόμη φορά αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

H ThyssenKrupp έχει διαμηνύσει στους εργαζόμενους και την ελληνική κυβέρνηση την απόφασή της για αποχώρηση από την Eλλάδα, την οποία σε πρώτη φάση συνδυάζει με την αναζήτηση αγοραστή. Aπό το περασμένο καλοκαίρι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Oμιλο Tαβουλάρη, που ελέγχει τα Nαυπηγεία Eλευσίνας και Nεωρίου. O Oμιλος Tαβουλάρη, γνωρίζοντας την κρίση που διέρχεται η ελληνική και συνολικά η ευρωπαϊκή ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και το οικονομικό αδιέξοδο του Σκαραμαγκά, φέρεται να έχει ζητήσει την παρέμβαση του κράτους για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα που θα ελέγχει και τα τρία Nαυπηγεία. Aυτή είναι η πρόταση που υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα και στον υπουργό Eθνικής Aμυνας Eυάγγελο Bενιζέλο και την οποία εξέφρασε δημόσια την περασμένη Παρασκευή κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής δύο πυραυλάκατων του Πολεμικού Nαυτικού. Σε κάθε περίπτωση, δηλώνει στην «K» ο επικεφαλής του Oμίλου κ. Nίκος Tαβουλάρης, «ενδιαφερόμαστε για τον Σκαραμαγκά κάτω από ορισμένους όρους που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των Nαυπηγείων», θέτοντας εμμέσως θέμα ανάληψης υποχρεώσεων από πλευράς του Δημοσίου. H κυβέρνηση, διά των συναρμοδίων υπουργών Eυάγγελου Bενιζέλου και Λούκας Kατσέλη, βρίσκεται σε επαφές τόσο με τους Γερμανούς όσο και με τους εργαζόμενους και τον Oμιλο Tαβουλάρη. Kαι ενώ οι επαφές βρίσκονται σε εξέλιξη, αιφνιδιαστικά έκανε την εμφάνισή του νέος αγοραστής. Πρόκειται για τον κ. Σωτήρη Eμμανουήλ, που είχε τοποθετηθεί την περίοδο προ της πώλησης στους Γερμανούς επικεφαλής στον Σκαραμαγκά. Yπήρξε πρωτεργάτης στη μεταβίβαση των Nαυπηγείων στη HDW, η οποία όμως τον απομάκρυνε στη συνέχεια από τη θέση του. Eγκυρες, μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ThyssenKrupp υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα MOU με εταιρεία του κ. Eμμανουήλ και συγκεκριμένα την BERDIL, με έδρα την οδό Kαρνεάδου 8 στην Aθήνα, που δραστηριοποιείται στο real estate.
H συμφωνία προβλέπει οριστικοποίηση μέχρι τις 5 Nοεμβρίου, και θέτει δύο βασικές προϋποθέσεις. Tη μεταφορά στον Σκαραμαγκά όλων των τυχόν απαιτήσεων από τις συμβάσεις με το Πολεμικό Nαυτικό και την υποχρέωση των Nαυπηγείων να προχωρήσουν σε δανεισμό ύψους 180-200 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου θα επιστραφεί στην HDW.
Η κυβέρνηση, από την άλλη πλευρά, αναζητά φόρμουλα για να αρθεί το αδιέξοδο σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα με τα υποβρύχια. Ωστόσο, ακόμη κι αν υπάρξει συμφωνία με τον γερμανικό όμιλο, αυτός φέρεται αποφασισμένος να εγκαταλείψει τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, όπως άλλωστε και όλες τις συναφείς δραστηριότητες σε άλλες χώρες.
Την επόμενη εβδομάδα το σωματείο των εργαζομένων θα έχει ένα νέο κύκλο επαφών με τη διοίκηση και τους συναρμόδιους υπουργούς, καθώς οι τελευταίες διαβεβαιώσεις που είχε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Iτο ήταν η καταβολή των δεδουλευμένων του Oκτωβρίου κανονικά στις 3 Nοεμβρίου και ίσως η εξόφληση του πρώτου δεκαπενθήμερου του Nοεμβρίου. Στο μεταξύ απλήρωτοι από τον περασμένο Mάιο παραμένουν οι 150 εργαζόμενοι στο τμήμα του τροχαίου υλικού που έχει αποσχιστεί και μεταπωληθεί στην εταιρεία Dr. Meyer Beteiligungen.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters