Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2009

Σχέδιο ανατροπής στο Αιγαίο ( 12 N.M Στον Ορίζοντα)

«Ο Ερντογάν μπήκε στη συνάντηση ενθουσιασμένος και βγήκε επιφυλακτικός. Ο Παπανδρέου μπήκε επιφυλακτικός και βγήκε ικανοποιημένος», είπε με αρκετή δόση αυτοπεποίθησης καλά ενημερωμένος συνεργάτης του Έλληνα πρωθυπουργού, λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στην Κωνσταντινούπολη στις 8 Οκτωβρίου και συμπλήρωσε:


«Αυτή η συνάντηση θα αλλάξει σύντομα το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις»…

Τη στρατηγική της επιθετικής διπλωματίας εγκαινιάζει ο πρωθυπουργός απέναντι στην Τουρκία και την ΠΓΔΜ, χωρίς φυσικά να υπονομεύσει τη μεσολάβηση του ΟΗΕ.

«Τόσο με την Άγκυρα, όσο και με τα Σκόπια, θα επιδιώξει απευθείας συνομιλίες, γιατί αποδείχτηκε ότι οι τρίτοι δεν έχουν προσφέρει τίποτε το ιδιαίτερο διαβεβαιώνει η ίδια κυβερνητική πηγή. Με απλά λόγια, ο κύριος Παπανδρέου αλλάζει την οπτική της εξωτερικής μας πολιτικής, εάν ισχύουν αυτές οι δηλώσεις του «κυβερνητικού συνεργάτη», που όμως δεν μπαίνουν σε λεπτομέρειες συζητήσεων και τοποθετήσεων του Έλληνα πρωθυπουργού και αφήνουν κάπως αίολη την εικόνα της αλλαγής της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Έκπληξη ιδιαίτερα μάλιστα προξενεί το «γεγονός» του σκυθρωπού Ερντογάν, από τη στιγμή που είναι γνωστή η δεδομένη απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ προς το πρόσωπό του αλλά και προς την αναβάθμιση της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή. Και πρόκειται για μία αναβάθμιση που είναι κάθετη και απόλυτη κατά των Ελληνικών συμφερόντων και δικαίων…

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες «πηγές», κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός (και ταυτόχρονα υπουργός εξωτερικών) θα είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών για την πύκνωση των διμερών επαφών. Ωστόσο, η βάση της πολιτικής αυτής θα είναι η θέση πως για να υποχρεωθεί η Τουρκία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, πρέπει, πρώτα απ’ όλα η χώρα μας να ενισχύσει τις συμμαχίες της στην Ε.Ε. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για την ΠΓΔΜ, Στον χρόνο που απομένει μέχρι τα μέσα Δεκμεβρίου για την Σύνοδο Κορυφής, ο κύριος Παπανδρέου θα συναντήσει όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες σε έναν πρωτοφανή διπλωματικό μαραθώνιο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, πρότεινε χωρίς περιστροφές στον κύριο Ερντογάν την επίσπευση των διερευνητικών επαφών μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, με στόχο σε εύλογο διάστημα να υπάρξουν αποτελέσματα και να γίνει προσφυγή γα την υφαλοκρηπίδα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και ο κύριος Ερντογάν συμφώνησε, όπως διαβεβαιώνουν συνεργάτες του κυρίου Παπανδρέου.

Τι σκοπεύει να κάνει όμως η Ελληνική πλευρά, εάν προσερχόμενη στο Δικαστήριο της Χάγης προκειμένου να συζητήσει για την υφαλοκρηπίδα, βρεθεί μπροστά σε εκπλήξεις (πράγμα που συνηθίζει να κάνει η τουρκική εξωτερική πολιτική) και ζητηθεί από την Ελλάδα να τοποθετηθεί για όλα τα θέματα του Αιγαίου (ελληνικότητα νησιών και βραχονησίδων κ.α.); Μήπως θα ήταν προτιμότερο οι Έλληνες διπλωμάτες να προετοιμάζονται για τα δυσκολότερα (και ίσως για την χειρότερη εκδοχή) τα οποία μπορεί να θέσει αίφνης η «αλεπού» Νταβούτογλου που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε ολιγωρία για να αποκομίσει οφέλη ενώ δεν τα δικαιούται;

Επειδή ο χρόνος μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου δεν επαρκεί, οι δύο ηγέτες δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν με εντατικό ρυθμό την προσπάθεια, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής. Οι κύριοι Παπανδρέου και Ερντογάν, συμφώνησαν να προωθήσουν τον διάλογο των δύο κυβερνήσεων σε όλα τα επίπεδα, διπλωματικό, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό.

Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στην τουρκική πλευρά, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ήταν ότι ο κύριος Παπανδρέου διαβεβαίωσε τον κύριο Ερντογάν πως εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένος να τηρήσει σκληρή στάση στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, κυρίως στο Κυπριακό, εκφράζοντας ταυτόχρονα την δυσφορία του για τη συνεχιζόμενη προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας στο Αιγαίο.

«Θα είμαι πολύ απαιτητικός», φέρεται να είπε ο έλληνας πρωθυπουργός στον τούρκο ομόλογό του, γεγονός που προκάλεσε τη δυσφορία της Άγκυρας. Δημόσια, πάντως, δεν υπήρξε καμία αντίδραση.

Ωστόσο, άλλες, πιο ψύχραιμες διπλωματικές αλλά και κυβερνητικές πηγές, τονίζουν ότι αυτό που προέχει είναι να αποσαφηνιστεί πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να συναινέσει για προσφυγή στη Χάγη, αν προηγουμένως δεν έχει καθοριστεί το εύρος των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου στο Αιγαίο.
Υπό το συγκεκριμένο πρίσμα, η πρωτοβουλία του κυρίου Παπανδρέου περικλείει το αυτονόητο πολιτικό ρίσκο, αλλά και η διαφορετικότητα των τοποθετήσεων των πηγών, καθιστά μάλλον επικοινωνιακή προσπάθεια ή τέχνασμα προκειμένου να δοθεί η εντύπωση του ισχυρού Παπανδρέου, ο οποίος μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα έχει κατορθώσει να αποστομώσει την προκλητική Άγκυρα…!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...