Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Με τα μάτια στραμμένα στην 25η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA.

Της Σμαράγδας Μουλιάτη
PatmosTimes

Σε επίκεντρο της ευρωπαϊκής εκθεσιακής δραστηριότητας του τουριστικού κλάδου αναδεικνύονται η 25η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA και η παράλληλη Έκθεση Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού HOTELIA, που θα πραγματοποιηθούν από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι και την 1η Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, χάρη στη δυναμική και την έντονη εξωστρέφεια της φετινής διοργάνωσης και την άκρως επίκαιρη θεματολογία του 2ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Τουρισμού, που πλαισιώνει την Έκθεση με θέμα: «Ταξίδια & Τουρισμός: Η Επόμενη Ημέρα - Από την Ύφεση στην Ανάπτυξη. Την επίσημη έναρξη των εργασιών της 25ης PHILOXENIA και του 2ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Τουρισμού θα τελέσει η υφυπουργός Τουρισμούς, κα. Άντζελα Γκερέκου, την ερχόμενη Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ.


Στην 25η PHILΟΧΕΝΙΑ, όπως τόνισε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της διοργανώτριας HELEXPOA.E., κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της Έκθεσης - στην οποία πήραν μέρος επίσης ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), κ. Ανδρέας Ανδρεάδης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, κ. Δημήτρης Μαντούσης - συμμετέχουν 800 εκθέτες, έναντι 820 πέρυσι. Οι εκθέτες προέρχονται από 18 χώρες και συγκεκριμένα από Αίγυπτο, Βουλγαρία, Γερμανία, Γκάνα, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ινδία, Ιταλία, Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Συρία, Τσεχία, Τουρκία κα Ινδονησία, ενώ 11 χώρες συμμετέχουν με οργανωμένες κρατικές συμμετοχές (Αίγυπτος, Βουλγαρία, Ινδία, Ιταλία, Κύπρος, Ρωσία, Σερβία, Συρία, Τσεχία, Τουρκία και Τυνησία).

Η φετινή διοργάνωση συνοδεύεται, επίσης, από ιδιαίτερα δυναμικό πρόγραμμα hosted buyers. Έχουν προσκληθεί 70 tour operators από 22 χώρες και συγκεκριμένα από την Αυστραλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βραζιλία, τη Βουλγαρία, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ουγγαρία, την Τσεχία, την Ινδία, το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Λετονία, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Ισπανία, την Ελβετία και τις ΗΠΑ.

Αντίστοιχα η Έκθεση πλαισιώνεται και από πρόγραμμα hostedmedia και από πρόγραμμα παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, που αναδίδουν και διαδίδουν ανά την υφήλιο το ξεχωριστό «χρώμα» της Ελλάδας:

- Έκθεση γλυπτών και ζωγραφικής της δημιουργού Αναστασίας Μωραϊτου με θέμα τον πολιτισμό της Ελλάδας. (περίπτερο 15, ημιόροφος).

- Έκθεση φωτογραφίας της Κατερίνας Μαγουνάκη, με θέματα εμπνευσμένα από τα τοπία της Ελλάδας. (περίπτερο 14).

- Συναυλία με τον τραγουδιστή Αλέξανδρο Μαρινίδη, με παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα. (περίπτερο 14).

Οι τρεις παραπάνω εκδηλώσεις διοργανώνονται από κοινού από τη HELEXPO και το περιοδικό Taksidi 2 Greece.

- Η μεγάλη Έκθεση Ζωγραφικής του Γιάννη Λασιθιωτάκη, με τίτλο «Μέρες Επίγειες», στο Περίπτερο των Εθνών (Περίπτερο 6), που διοργανώνει η HELEXPO με αφορμή τη Phioxenia σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των «Δημητρίων». Η Έκθεση ξεκινά στις 26 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, επίσης, φέτος στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της HOTELIA, της Έκθεσης Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού, που παραδοσιακά «συνοδεύει» την PHILOXENIA, η οποία από την επόμενη διοργάνωσή της πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση της HELEXPO με την EXRPO & CLEAN, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τον κλάδο σε ολόκληρη τη Ν.Α. Ευρώπη.

Όλα αυτά, βεβαίως, σε συνδυασμό πάντοτε με τις καθιερωμένες πλέον απονομές:
- των βραβείων «PhiloxeniaTourismAwards» στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς που αναδεικνύονται από το κοινό μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

- και των βραβείων «Μορφέας» στους «καλύτερους των καλύτερων» του ελληνικού ξενοδοχειακού κλάδου αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από τους πιστοποιημένους «μυστικούς επιθεωρητές» της TUV-HELLAS για λογαριασμό της PHILOXENIA.

Η απονομή των «Tourism Awards» θα γίνει στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων της 25ης PHILOXENIA και του 2ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Τουρισμού από την υφυπουργό Τουρισμού, κα. Άντζελα Γκερέκου. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης των εγκαινίων θα είναι η κυρία Έμυ Λιβανίου, ενώ η απονομή των βραβείων θα συνοδεύεται και από μία ξεχωριστή μουσικοχορευτική παράσταση της κυρίας Νίνας Λοτσάρη.

2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού
Το 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού, με θέμα «Ταξίδια & Τουρισμός: Η Επόμενη Ημέρα - Από την Ύφεση στην Ανάπτυξη», που πλαισιώνει τις εργασίες της 25ης PHILOXENIA, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης». Διοργανώνεται από την HELEXPO και την EUROPRESS MEDIA GROUP (EMG), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και με την υποστήριξη του Διεθνούς Τμήματος της «Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ)», του περιοδικού «European Business Review» και της έκδοσης «Best of Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters