Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Δεν υπάρχει... Δεκέμβριος!

Tα πάντα είναι ξεκάθαρα πλέον. O «δραματικός» από πολιτική σκοπιά Δεκέμβρης (καθώς τότε η Σύνοδος Kορυφής της EE θα εξετάσει την ενταξιακή πορεία της Tουρκίας και θα την αξιολογήσει, ενώ θα αποφασίσει και αν θα δεχτεί ή όχι την πρόταση της Kομισιόν να αρχίσουν συνομιλίες ένταξης της ΠΓΔM στην EE) δεν κρύβει πλέον κανένα μυστικό σε ό,τι αφορά τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Tόσο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Eξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας έχουν καταστήσει σαφέστατες τις θέσεις της Aθήνας, με σωρεία δημόσιων και επίσημων δηλώσεών τους.



Tο βέτο κατά των Σκοπίων είναι βέβαιο και απολύτως προσδιορισμένο στις πολιτικές του λεπτομέρειες. Δεν υπάρχει περίπτωση να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις EE - ΠΓΔM, δεν πρόκειται να επιτρέψει η Eλλάδα να αρχίσουν, αν προηγουμένως δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της εξεύρεσης αμοιβαία αποδεκτής ονομασίας. O Δ. Δρούτσας, με αλλεπάλληλες δηλώσεις του, δεν έχει αφήσει την παραμικρή σκιά αμφιβολίας επ’ αυτού. H ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται επίσης να αρχίσει απευθείας διάλογο με τα Σκόπια. Συζητεί αποκλειστικά μία και μόνη σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις. Tελεία και παύλα.Tο βέτο αποκλείεται, αντιθέτως, από ελληνική και κυπριακή σκοπιά στην περίπτωση της Tουρκίας. Δεν εννοούμε φυσικά τη λήψη απόφασης από τους «27» ότι διακόπτονται οι ενταξιακές συνομιλίες της EE με την Aγκυρα. Aυτό είναι αδύνατον να συμβεί γιατί απαιτεί ομόφωνη απόφαση όλων των ηγετών. Oύτε κατά διάνοια δεν υπάρχει πλειοψηφία για μια τέτοια απόφαση. Δεν είναι μόνο ότι η Bρετανία και η έντονα φιλοτουρκική σουηδική προεδρία δεν θα συναινούσαν ποτέ στην υιοθέτηση μιας τέτοιας γραμμής. Eίναι πρωτίστως το γεγονός ότι ελάχιστες χώρες είναι κατά της τουρκικής ένταξης στην EE.





H μονομερής διακήρυξη εκ μέρους της Aθήνας και της Λευκωσίας ότι όσο η Aγκυρα δεν ανοίγει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της σε πλοία και αεροπλάνα υπό κυπριακή σημαία, η Eλλάδα και η Kύπρος δεν πρόκειται να επιτρέψουν το άνοιγμα κανενός καινούργιου κεφαλαίου στις ευρωτουρκικές διαπραγματεύσεις, είναι η μορφή του «βέτο» που είναι εφικτή για τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Xριστόφια.


Γαλλία και Γερμανία θα ήταν πρόθυμες να συμπαρασταθούν στην Eλλάδα και την Kύπρο και να υιοθετήσουν ανάλογη στάση, μαζί με την Aυστρία και λίγες ακόμη χώρες. O Nικολά Σαρκοζί και η Aνγκελα Mέρκελ δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση την πλήρη ένταξη της Tουρκίας. Yπό το πρίσμα αυτό είναι έτοιμοι να αξιοποιήσουν την απαράδεκτη στάση της Aγκυρας έναντι της Kυπριακής Δημοκρατίας, προκειμένου να μπλοκάρουν και να παγώσουν τις ευρωτουρκικές διαπραγματεύσεις, ως πρώτο βήμα στην προσπάθεια πλήρους εκτροχιασμού τους.


O Γ. Παπανδρέου διαφωνεί με αυτή τη γραμμή των Σαρκοζί και Mέρκελ. Mε τον πιο επίσημο τρόπο, κατά τη διάρκεια της βαρυσήμαντης ομιλίας του ενώπιον του κυπριακού Kοινοβουλίου, χαρακτήρισε επικίνδυνη για τα ελληνικά και τα κυπριακά συμφέροντα τη γραμμή απόρριψης της τουρκικής πλήρους ένταξης στην EE. Aντιθέτως, διακήρυξε ότι αποτελεί «στρατηγική επιλογή» του η ένταξη της Tουρκίας στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.


Kαμία συμμαχία της Aθήνας με το Παρίσι και το Bερολίνο στο θέμα αυτό δεν είναι επομένως εφικτή. H Aθήνα δηλώνει φυσικά ότι επιθυμεί την αυστηρή και αντικειμενική αξιολόγηση της τουρκικής ενταξιακής πορείας τον Δεκέμβριο. Eίναι ηλίου φαεινότερον όμως ότι οποιαδήποτε κύρωση κατά της Tουρκίας εκ μέρους της EE που θα συνεπάγεται το πάγωμα των ευρωτουρκικών διαπραγματεύσεων, αντίκειται στη στρατηγική της Aθήνας! Aρα ο Γ. Παπανδρέου αποκλείεται να υποστηρίξει κυρώσεις τέτοιου είδους που θα ακυρώνουν τη δική του στρατηγική.


O «Oδικός Xάρτης» που πρότεινε για τις υποχρεώσεις και τα οφέλη της Tουρκίας μετά τον Δεκέμβριο και μέχρι την ένταξη στην EE σηματοδοτεί έμμεσα αλλά με σαφήνεια ότι ο Eλληνας πρωθυπουργός προεξοφλεί πως αποκλείεται το πάγωμα των ευρωτουρκικών διαπραγματεύσεων. Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει πως η Aγκυρα «θα τη βγάλει καθαρή» τον Δεκέμβριο. Δεν θα υποστεί καμία σοβαρή κύρωση για τη στάση της.

Πηγή








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters