Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009

Δίκτυο από Λιμενικό, ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ κατά των κυκλωμάτων δουλεμπόρων

Του ΣΤ. ΜΑΛΑΓΚΟΝΙΑΡΗ
Πηγή: "ΕΘΝΟΣ"

Η εξάρθρωση «κυκλωμάτων» παράνομης διακίνησης μεταναστών μπαίνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των διωκτικών αρχών.


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία αλλά και η ΕΥΠ θα δημιουργήσουν ένα «δίκτυο» για την ανταλλαγή, επεξεργασία και αξιοποίηση πληροφοριών για την καταπολέμηση των διεθνών «κυκλωμάτων» διακίνησης.

Παράλληλα, η συνεργασία μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και ΛΣ θα επεκταθεί και στο ζήτημα της φρούρησης των συνόρων και ήδη εξετάζεται η υλοποίηση πιλοτικής εφαρμογής ενός προγράμματος κοινής δράσης στα λιμάνια της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».


Η κατεύθυνση που έχει δοθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι «να σφραγιστούν τα βασικά σημεία εισόδου και εξόδου», ενώ για την υλοποίηση αυτής της συνεργασίας θα συσταθεί ένα επιτελικό όργανο, στο οποίο θα συμμετέχουν οι γενικοί γραμματείς Δημόσιας Τάξης, Ασφάλειας Ναυσιπλοϊας, Πολιτικής Προστασίας, οι αρχηγοί ΛΣ και ΕΛ.ΑΣ. και η ΕΥΠ.

Εκτιμάται ότι στην πορεία ο καθημερινός συντονισμός θα γίνεται σε επίπεδο των αξιωματικών, που θα είναι επικεφαλής των υπηρεσιών με άμεση εποπτεία του θέματος της μετανάστευσης.
Ολα τα παραπάνω συζητήθηκαν διεξοδικά σε χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο κτίριο του πρώην υπουργείου Ναυτιλίας, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, και με τη συμμετοχή στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Κατά πληροφορίες, στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναλυτική συζήτηση για το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, δεδομένου ότι η Διεύθυνση Ασφαλείας του Λιμενικού Σώματος έχει κάνει τα τελευταία χρόνια συστηματική δουλειά επί του θέματος, κυρίως στην κατεύθυνση της καταπολέμησης των «κυκλωμάτων» διακίνησης, η οποία έχει αναγνωριστεί από τους Ευρωπαίους εταίρους μας.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, στο «τραπέζι» τέθηκαν και οι ελλείψεις σε προσωπικό νησιωτικών λιμεναρχείων αλλά και η ακινητοποίηση πλωτών και εναέριων μέσων του Λιμενικού Σώματος.
Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εκφράστηκε η βούληση να ενισχυθούν άμεσα με προσωπικό τα λιμεναρχεία που δέχονται αυξημένο όγκο παράνομης μετανάστευσης, όπως είναι της Πάτμου λόγω του Αγαθονησίου, της Μυτιλήνης, της Σάμου και της Λέρου λόγω του Φαρμακονησίου.
Παράλληλα, θα γίνουν οι αναγκαίες προμήθειες υλικών για να επισκευαστούν άμεσα τα ακινητοποιημένα πλωτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...